Τα καλύτερα μέρη για να βγεις στην Κυψέλη

Έθνικ και παραδοσιακές γεύσεις, χιπ μπαράκια και ψαγμένα καφέ σε μια βόλτα στην πιο κουλ γειτονιά της πόλης.
Τα καλύτερα μέρη για να βγεις στην Κυψέλη

του Νικόλα Γεωργιακώδη

Δεν της λείπει τίποτα, έχει διευθύνσεις που καλύπτουν κάθε γούστο και κάθε έξοδο και – όχι αδίκως- έχει μετατραπεί σε παράδεισο των hipster αλλά και των εναλλακτικών νυχτοπερπατητών.

Η Κυψέλη είναι διαχρονική αξία και τα παρακάτω μέρη συγκαταλέγονται στα αγαπημένα μας για καφεδάκι, φαγητό και ποτάρες.

It’s a Βίλατζ
Πλατεία Αγ. Γεωργίου, τηλ. 21 0822 0222



Έφερε κάτι από χωριό στην πόλη και συνεχίζει να απλώνει τα τραπεζάκια του επάνω στην πλατεία της Κυψέλης, μαζεύοντας νυχθημερόν κόσμο που πίνει φτηνά ποτά του (από 6€), κουβεντιάζει και απολαμβάνει, μεταξύ άλλων, νοστιμότατη πίτσα. Είναι χίπστερ; Μπορεί. Είναι ψαγμένο; Σίγουρα. Είναι ωραίο; Σιγουρότατα. Θα το βρεις ανοιχτό από νωρίς και για καφεδάκι.

Σκληρές Ινδίες
Σπετσών 11Α, τηλ: 2108836321



Επαναφέρει τη γοητεία του καφέ της γειτονιάς, έχει ένα μίνιμαλ εσωτερικό με bauhaus αισθητική και ανοίγει από πολύ νωρίς για να σου προσφέρει την πρώτη δόση καφεΐνης για να πάει καλά η μέρα. Τα χαλαρά vibes στις Σκληρές Ινδίες κρατούν μέχρι το βράδυ, όταν σερβίρει ωραία ποτάκια σε χαλαρό κλίμα με ωραίες μουσικές (όταν επιστρέψουν με το καλό). Το απλό ποτό στα 6€.

Kick
Σποράδων 26, τηλ: 21 1119 0369



Μοντέρνο, cool και ανήσυχο, αυτό το hub της Σποράδων είναι ένα shop in a shop, ένας χώρος για να πιείς καλοφτιαγμένο καφέ, να αράξεις με το laptop σου, να δεις ωραίο κόσμο και να ψωνίσεις διάφορα καλούδια, όπως t-shirts, τσαντάκια, φούτερ, κάλτσες κ.α.. Μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις τα american cookies του Δημήτρη Βάτη aka Cookie Dude, καθώς και τα πεντανόστιμα vegan γλυκά από την Eri Bakes Vegan.

Williwaw
Κερκύρας 69, τηλ: 2108220745



Μωσαϊκό στο πάτωμα, μεγάλη τζαμαρία για άπλετο φως και πάρα πολύ καλός καφές. Το Williwaw γεννήθηκε πέρσι το καλοκαίρι και απέκτησε αμέσως φανατικό κοινό που συρρέει για να απολαύσει το house blend που καβουρδίζουν εδώ αλλά και εκλεκτούς μονοποικιλλιακούς καφέδες από την Αιθιοπία και την Κολομβία. Για συνοδεία οπωσδήποτε να επιλέξεις κάποιο από τα χειροποίητα γλυκά και σνακ που ανανεώνονται καθημερινά.

Πλάτανος
Αγίας Ζώνης 43, τηλ.: 21 0861 2749



Με όνομα βαρύ σαν ιστορία, στη σκιά του τεράστιου πλάτανου αυτό το αγαπημένο φαγητοστέκι που θυμίζει εξοχή, λειτουργεί από το πρωί, σερβίροντας διαλεχτούς μεζέδες στα τραπεζάκια του. Αξίζει να δοκιμάσεις τα υπέροχα παστουρμαδοπιτάκια, τη φάβα παντρεμένη με μανιάτικο σύγκλινο, τη χοιρινή τηγανιά, τις γαρίδες σαγανάκι και τη σαρδέλα φούρνου. Ο λογαριασμός στα 17-20€/ άτομο, με ουζάκι.

Κυβέλη
Επτανήσου 15, Κυψέλη, τηλ.: 21 0821 9406



Σε έναν σούπερ φωτεινό χώρο που στολίζουν πολύχρωμες καρέκλες καφενείου, η Κυβέλη σερβίρει χειροποίητα πειραγμένα και μη μεζεδάκια για παρεΐστικα τσιμπολογήματα. Στο μενού θα βρεις καγιανά με σύγκλινο Μάνης, ταλαγάνι στη σχάρα με μαρμελάδα και πιτάκια, τηγανιά με συκωτάκια, γαρίδες σαγανάκι με φέτα και ούζο, κοτόπουλο περασμένο σε σούβλα και ταμπουλέ με μαύρες φακές. Ο λογαριασμός στα 15-18€/ άτομο, με χύμα κρασί.

Lalibela
Νάξου 26-28, τηλ.: 210 8652495



Το πρώτο αιθιοπικό εστιατόριο της Αθήνας εκπροσωπεί επάξια την «βαριά» ιστορία της κουζίνας της χώρας, μέσα από ένα πληθωρικό μενού. Η φάση εδώ θέλει χέρι, οπότε άσε για λίγο τα μαχαιροπήρουνα κάτω και όρμα στο Doro Watt ήτοι κοτόπουλο με πιπέρι, αυγά και πικάντικο βούτυρο, στο Tibs Alicha με μοσχάρι με κρεμμύδι και καυτερή πιπεριά και στο Kuanta Firfir με αποξηραμένο βοδινό κρέας με πιπέρι, τύλιξέ τα με χειροποίητη αφρικανική πίτα και δες πόσο κάψα αντέχει ο ουρανίσκος σου. Οι τιμές κυμαίνονται στα 15-20€ το άτομο, με αιθιοπικές μπύρες και καφέ (απαραιτήτως) στο τέλος.

Μικρά Ασία
Θήρας και Μοσχονησίων, τηλ: 21 0864 4698



Ο μικρός του χώρος με τα ελάχιστα τραπεζάκια δεν σου γεμίζει το μάτι, όμως αν κάτσεις τότε ετοιμάσου να φας ένα από τα νοστιμότερα κεμπάπ της πόλης. Καυτερό άντανα, μπεϊτή με ρύζι, χορταστική μερίδα ντονέρ, σις κοτόπουλο, γιαουρτλού, αλλά και χούμους, χαϊντάρι με γιαούρτι, σκόρδο και καρότο, μπουγιουρντί, σαλάτα τσομπάν με ντομάτα, μαρούλι, κρεμμύδι και κάππαρη, πίτα Καισαρείας και ταμπουλέ είναι μερικά από τα κορυφαία πιάτα του καταλόγου. Ο λογαριασμός στα 12-15€/ άτομο, με κρασί χύμα.

Au Revoir
Πατησίων 136, τηλ. 21 0823 0474



Ένα από τα πιο παλιά μπαρ της πόλης, δίπλα στον κινηματογράφο Αελλώ (άρα ό,τι πρέπει για σινεφίλ αναλύσεις), το Au Revoir έχει όμορφη ρετρό αισθητική και ξεχειλίζει παλιακή γοητεία όντας μοναδικό στο είδους του πλέον στην Αθήνα. Είναι πάντα γεμάτο, σερβίρει καθαρά ποτά και καλοφτιαγμένα κλασικά κοκτέιλ, ενώ το σέρβις του είναι υποδειγματικό. Το απλό ποτό στα 6€, τα κοκτέιλ απόν 8€.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v