Πάμε για ένα ποτό στην Κυψέλη;

Παίρνουμε σβάρνα τα μπαράκια της Κυψέλης, σας τα παρουσιάζουμε και γυρνάμε σπίτι αργάαα αργά, ολίγον (πολύ) μεθυσμένοι.
Πάμε για ένα ποτό στην Κυψέλη;

Στην Κυψέλη πόσο καιρό είχες να πας; Για να άνοιξες το κείμενο, μάλλον αρκετό, και τώρα ψήνεσαι να μάθεις τι παίζει εκεί από ωραία μπαράκια. Γι’ αυτό έχεις εμάς, να μαθαίνουμε και μετά να τα λέμε και σ’ εσένα. Φύγαμε για Κυψέλη, λοιπόν.

JOJO 
Φωκίωνος Νέγρη 18-20, τηλ. 21 0825 7700
Ένα all-day στέκι για κάθε γούστο. Σούπερ μοντέρνο, ανοίγει από το πρωί για καφεδάκι, σερβίρει και νοστιμότατα τσιμπολογήματα (σε γενναίες μερίδες—δοκιμάστε το κλαμπ σάντουιτς) και το βράδυ ανεβάζει τις εντάσεις με ξέφρενες μουσικές. Λατρέψαμε την στρογγυλή, 360 μοίρες μπάρα που φέρνει και κάτι από κλαμπ εξωτερικού και σερβίρει ευφάνταστα κοκτέιλ (στα 8-9€). Τις Τρίτες, τα κοκτέιλ είναι στα 25% έκπτωση.

Beer Tales
Φωκίωνος Νέγρη 52, τηλ. 21 3025 6151
Μπυραρία – όπως προδίδει το όνομα – που αγαπούν ιδιαίτερα οι «ντόπιοι» και που έχει μια αισθητική… 50-50: 50% αυθεντική μπυραρία, 50% κάτι πιο μοντέρνο, κάτι πιο νεανικό και λιγάκι έξαλλο. Και επειδή μας αρέσουν αυτοί οι περίεργοι συνδυασμοί, το Beer Tales κερδίζει μια ψήφο εμπιστοσύνης. Στις βαρελίσιες, βρίσκουμε έξι ετικέτες, μεταξύ άλλων την Guinness Stout. Οι βαρελίσιες μπύρες ξεκινούν από τα 2,50€, ενώ τα μπουκάλια από 5€. Αυτά τα συνδυάζουμε είτε με λαχταριστά μπεργκεράκια, είτε με ποικιλίες με λουκάνικο, κεμπάπ και σουτζουκάκια.

It’s a Βιλατζ 
Πλατεία Αγ. Γεωργίου, τηλ. 21 0822 0222
Από τα πιο αγαπημένα μπαράκια της περιοχής – και όχι μόνο για τους Κυψελιώτες. Το Βίλατζ φτιάχνει πολύ ωραία κοκτέιλ (από 7€), αλλά σερβίρει και καφεδάκι το πρωί μαζί με νόστιμα πράγματα για να τσιμπήσεις. Όπως πίτσα, που είναι πολύ ωραία, και ποτέ δεν θα πούμε όχι σε μια ωραία πίτσα. Μεγάλο ατού είναι οι εκπληκτικές μουσικές του, διαλεγμένες με αγάπη από πολύ καλούς dj’s, όπως τον Θανάση Καρανίκα των The Tandem Project και η Nalyssa Green. Το απλό ποτό είναι στα 6€.

Suzie Q
Φωκίωνος Νέγρη 53, τηλ. 699 462 8010
Συνεχίζουμε με ωραίες μουσικές με ένα μπαράκι που είναι τόσο έξαλλο, που δεν μπορείς να μην το αγαπήσεις. Συνεχώς καινούρια και ενδιαφέροντα dj sets, που καλύπτουν ένα φάσμα από εναλλακτική ροκ μέχρι πανκ μέχρι ντίσκο, live-άκια πού και πού για να σπάει η μονοτονία, διακόσμηση πολύχρωμη, φωτεινή και κεφάτη και κόσμος να διασκεδάζει καθημερινά. Και πάντα με μια αναγκαία δόση weirdness που, να είμαστε φουλ ειλικρινείς, δεν την βρίσκεις και τόοοσο εύκολα στην αθηναϊκή νύχτα.

Au Revoir 
Πατησίων 136, τηλ. 21 0823 0474
Ένα από τα πιο παλιά μπαρ της πόλης, δίπλα στον κινηματογράφο Αελλώ (άρα ό,τι πρέπει για σινεφίλ αναλύσεις μετά την προβολή), με απίστευτη ρετρό αισθητική και μια ατμόσφαιρα που θυμίζει φιλμ νουάρ. Είναι πάντα γεμάτο, αλλά επίσης πάντα χωρούν περισσότεροι. Το απλό ποτό στα 6€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v