Πάμε για ποτό στο Κουκάκι;

Μία επίσκεψη στο Μουσείο της Ακρόπολης, μία περατζάδα από Διονυσίου Αρεοπαγίτου και για κλείσιμο για ποτό στο Κουκάκι.
Πάμε για ποτό στο Κουκάκι;

Κουκάκι· μία από τις κομψές γειτονιές της Αθήνας. Αναδείχθηκε ως ένας από τους πέντε αγαπημένους προορισμούς σε όλο τον κόσμο από χρήστες τους Airbnb. Αποτελεί προορισμό για λάτρεις εναλλακτικών επιλογών εξόδου, συνεταιριστικών καφέ και κολεκτίβων. Το Κουκάκι τα τελευταία χρόνια αναγνωρίστηκε διεθνώς με αναφορές στα μεγαλύτερα περιοδικά και εφημερίδες. Σε άρθρο της η Vogue το ξεχώρισε ως μία από τις πιο κουλ γειτονιές της Αθήνας. Ο Guardian έχει συμπεριλάβει την περιοχή στα σημεία που δεν πρέπει κανείς να παραλείψει να επισκεφθεί την ελληνική πρωτεύουσα. Τόσοι διθύραμβοι για το Κουκάκι κι εσύ ακόμα το σνομπάρεις;

Papadalup

Γ. Ολυμπίου 5, τηλ: 21 5500 4055



Ένα μικρό αλλά ξεχωριστό μαγαζάκι σαν τα ακριβά αρώματα που μπαίνουν σε μικρά μπουκαλάκια. Η διακόσμηση μίνιμαλ με έντονο το τροπικό στοιχείο, για έξτρα πόντους χαλάρωσης, ενώ δίπλα στην μπάρα κοσμεί τον τοίχο μια τοιχογραφία που αναπαριστά γοργόνες με καμπύλες και μία μαργαρίτα με μουστάκι -ό,τι πρέπει δηλαδή για χάζι και late night φιλοσοφικές αναλύσεις. Τα ποτάκια τα απολαμβάνουμε σε χαμηλές τιμές (από 5,5€), ενώ υπάρχουν και ενδιαφέροντα signature cocktails, στα 7-8€.

BoBo

Α. Ζίννη 36, τηλ: 210 9244244



BoBo όπως λέμε Bohème και Bourgeois είναι το όνομα πάλαι πότε συνεργείου αυτοκινήτου, παροντικού wine bar. Σερβίρει μία γενναία ποικιλία από κρασιά, 80 ετικέτες εκ των οποίων οι περισσότερες ελληνικές, με τη τρομερή διευκόλυνση να τις σερβίρει και σε ποτήρι, με τις τιμές να ξεκινούν στα 4,5 ευρώ. Ο ναός του κρασιού είναι σούπερ προσεγμένος, παίζει με γεωμετρικές λεπτομέρειες, διαθέτει αναπαυτικά καθίσματα και κρεμαστές γλάστρες.

Μπελ Ρέυ

Φαλήρου 88, τηλ.: 213 0326450



Αν κλείσεις λίγο τα μάτια σου, και κοιτάξεις το Μπέλ Ρέυ, ίσως καταλάβεις ότι πρόκειται για ένα παλιό λιπαντήριο αυτοκινήτων που απέκτησε ξανά ζωή και γεμίζει ασφυκτικά από εναλλακτικό κόσμο· πληροφοριακά, έχει κρατήσει το ίδιο όνομα και την ίδια ταμπέλα. Το εσωτερικό είναι ίσως ό,τι πιο μίνιμαλ θα βρεις στην Αθήνα, με τα σκίτσα της Νόνης Νέζη να κάνουν τον μοναδικό «θόρυβο». Από τιμούλες, οι μπίρες ξεκινούν στα 4 ευρώ, το ποτήρι κρασί επίσης στα 4 ευρώ, και το απλό ποτάκι στα 6. Θα βρεις και νόστιμες επιλογές, όπως τα μίνι μπέργκερς με χοιρινό, Korean miso, λάχανο kimchi και sour cream στα 6.5 ευρώ. Και να θυμάσαι ότι η κουζίνα κλείνει στις 3.

KINONÓ

Φαλήρου 48, τηλ: 211 4086826



Εκ του «κοινωνώ», το KINONÓ είναι η ιαπωνική εκδοχή του ρήματος που παραπέμπει σε μύηση ή συμμετοχή. Η διακόσμηση καθηλώνει με την αίσθηση πολυτελούς πολυκατοικίας Παγκρατίου του 80, τη «ζεστή» του μπάρα και τις σχολικές καρέκλες. Από κοκτέιλ θα χορτάσει το μάτι σου, καθώς εκτός από τα δύο signature, διαθέτει και μία μεγάλη λίστα με ευφάνταστες μίξεις και δικά τους aperitivo. Οι τιμές τους ξεκινούν στα 7,5 ευρώ.

Blame The Sun Athens Taproom

Βεΐκου 60, Κουκάκι, τηλ: 21 0921 3523



To δεύτερο TapRoom του Κουκακίου μετά το πολυφημισμένο Strange Brew, με θάρρος άνοιξε εν μέσω πανδημίας και κατάφερε να γεμίσει τα πεζοδρόμια της Βεϊκου. ΜΕ αρκετά σερφ ύφος και vibes η Blame the Sun ανανεώνει συχνά τα βαρέλια της και σερβίρει δικά της, εγχώρια αλλά και εκτός Ελλάδος διαμάντια ζύθου. Αναλόγως την ημέρα, θα βρεις και συσκευασμένο κοκτεϊλάκι. Οι τιμές ξεκινούν από τα 4 ευρώ. Πρόσφατα οι πολυπράγμονες ζυθοπαραγωγοί έφτιαξαν και τη δική τους μπάρμπεκιου σος ονόματι Death’s Tooth.

Drupes and Dripes

Ζήτρου 20, τηλ: +306970300404



Να κλείσουμε με κάτι διαφορετικό, ιταλιάνο βέρο. Το Drupes and Drips είναι αυτό που αποκαλούν οι ιταλοί spritzeria. O ιδιοκτήτης του, Αρτέμης Παπαδόπουλος, ήθελε ένα μαγαζί απλό, λαϊκό και όμορφο σαν αυτά της Βόρειας Ιταλίας.  Η Βερόνα, λέει, είναι ο αγαπημενος του προορισμός, καθώς πήγαινε από μικρός με το πατέρα του κι από εκεί προμηθεύει το μαγαζί του ετικέτες οίνου. Κι όπως λειτουργεί μία ιταλική spitzeria, έτσι λειτουργεί και η Drupes and Dripes: κρύα κουζίνα, πολλές ετικέτες κρασιού, και νοστιμότατα aperitivo.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v