Βγήκαμε για απογευματινό καφεδάκι στον ίσκιο της Ακρόπολης

Μέρη για να χαθείς με ένα βιβλίο στο χέρι, κουκλίστικα μπιστρό, γραφικά καφενεδάκια με ιστορία ετών και χαλαρές προτάσεις στην σκιά του Ιερού Βράχου.
Βγήκαμε για απογευματινό καφεδάκι στον ίσκιο της Ακρόπολης

Η γειτονιά της Ακρόπολης – από το Κουκάκι μέχρι το Μοναστηράκι και την Πλάκα – είναι ίσως η αγαπημένη μας βόλτα στο κέντρο της πόλης. Μετά από ένα χαλαρωτικό σεργιάνι στους πεζοδρόμους της Μακρυγιάννη και της Διονυσίου Αεροπαγίτου, το καφεδάκι επιβάλλεται ίσως και με το κατιτίς σου μαζί.

Και τα παρακάτω μαγαζάκια σε κοντινή απόσταση από τον Ιερό Βράχο είναι ό,τι πρέπει για να περάσεις ένα υπέροχο απόγευμα κάτω από την στην σκιά του. 

Γιασεμί
Μνησικλέους 23, Πλάκα, τηλ: 213 0417937



Συστάσεις δε χρειάζονται, είναι το πιο γραφικό και κοσμοπλημμυρισμένο καφέ της Πλάκας, αλλά ακόμα και αν χρειαστεί να περιμένουμε για να πιάσουμε θέση εδώ, η εμπειρία αξίζει την αναμονή. Το Γιασεμί σερβίρει ωραίο καφέ και ροφήματα, αλλά και χειροποίητες πίτες και μαγειρευτά φαγάκια σε περίπτωση που λόγω θέας σε πιάσει μια λιγούρα.

Κιμωλία Art Cafe
Υπερείδου 5, Πλάκα, τηλ: 211 1848446



Έτερη αγαπημένη μας διεύθυνση στην πιο όμορφη γειτονιά της Αθήνας, το φιλόξενο καφέ της Υπερείδου είναι κάτι ανάμεσα στο σαλονάκι της γιαγιάς σου και το κρυφό καταφύγιο ενός καλλιτέχνη. Ιδανική ατμόσφαιρα δηλαδή για να απολαύσεις ένα αρωματικό τσάι ή τον αχνιστό καφέ σου μακριά από έγνοιες και άγχη.

The Zillers Athens Boutique Hotel
Μητροπόλεως 54, κέντρο, τηλ.: 210 3222277



Και Ακρόπολη, και Μητρόπολη, και ένα γοητευτικό νεοκλασικό που σχεδίασε ο αγαπημένος αρχιτέκτονας της Αθήνας, ο οποίος δάνεισε και το όνομά του στο café. Ο τελευταίος όροφος του ξενοδοχείου της οδού Μητροπόλεως, έχει όλα όσα ζητάς και κάτι παραπάνω και προσφέρεται για καφεδάκια με σούπερ θέα στον Ιερό Βράχο, αλλά και εκλεκτή κουζίνα για ένα ρομαντικό δείπνο - στα 30-40€ ανά άτομο, με ποτήρι κρασί. 

Couleur Locale
Νορμανού 3, Μοναστηράκι, τηλ.: 216 7004917



Αγαπημένο και διαθέσιμο για κάθε στιγμή της ημέρας, το «κρυμμένο» καφέ μπαρ κοντά στα παλαιοπωλεία της Νορμανού σού παρέχει μια φοβερή ταράτσα για να απολαύσεις τον φρέντο σου ή οτιδήποτε άλλο θελήσεις σε ρόφημα, ενώ διαθέτει και έναν ωραιότατο κατάλογο για τσιμπολόγημα με χειροποίητες πίτσες, ζυμαρικά και ζουμερά μπέργκερ.

Little Tree Books & Coffee
Καβαλλότι 2, Μακρυγιάννη, τηλ: 21 0924 3762



Στη σκιά της Ακρόπολης αυτό το καφέ αγαπά την λογοτεχνία, τα καφεδάκια και βρίσκεται μια ανάσα από την Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Μια άκρως χαριτωμένη γωνιά με ρετρό διακοσμητικά στοιχεία και πολύ «σπιτική» ατμόσφαιρα για να διαβάσεις το βιβλίο σου σα να βρίσκεσαι στο σαλόνι του σπιτιού σου, δοκιμάζοντας παράλληλα μπρουσκέτες, σπιτικά γλυκά και σαλάτες.

Lotte
Τσάμη Καρατάσου 2, Κουκάκι, τηλ.: 211 4078639



Φλοράλ κουρτινάκια, λουλούδια στα βάζα, πορσελάνινες κούπες για τον καφέ και ατμόσφαιρα που ισορροπεί μεταξύ γαλλικής ταινίας τύπου Αμελί και παλιάς Αθήνας του Μάνου Χατζηδάκι. Το Lotte είναι το μπιστρό που αναζητάς, μια ανάσα από την Ακρόπολη, για να απολαύσεις αχνιστό καφέ ή τσάι σε μεγάλη ποικιλία συνοδεία χειροποίητων σνακ.

Ρουά
Ροβέρτου Γκάλλι 26 και Ερεχθείου, τηλ.: 211 4044074



Μικρούλι και ατμοσφαιρικό, με vintage νότες στη διακόσμηση και παρεΐστικη ατμόσφαιρα που εμπνέει για καφεδάκι ή ποτάκι στη σκιά του Ηρωδείου, το Ρουά είναι ένα υπέροχο στέκι για χαλαρές καταστάσεις στα τραπεζάκια που βγάζει έξω στο μεγάλο-πεζοδρόμιο-μίνι-πλατειάκι της γωνίας Ροβέρτου Γκάλι και Ερεχθείου. Μένει ανοιχτό ως αργά για εξίσου ωραία ποτάκια.

KookArt
Μισαραλιώτου 1, τηλ: 21 0922 2029



Κάτω ακριβώς από την Ακρόπολη, στη Μακρυγιάννη, ένας all day χώρος με ξύλινες λεπτομέρειες και cosy ατμόσφαιρα σε περιμένει για να απολαύσεις γευστικούς καφέδες, υγιεινά protein shakes και smoothies, απολαυστικά σάντουιτς, λαχταριστές σφολιάτες, και χειροποίητα γλυκά. Αν πάλι σε βρει το βράδυ εδώ, τότε τα… Kouktails παίζουν εξίσου δυνατά με πρωτότυπες signature επιλογές.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v