Τα δωρεάν που θα δούμε τον Οκτώβρη

Θέλεις να σπαταλήσεις τα λεφτά σου μόνο σε αλκοόλ φαγητό και καφέδες, αλλά θέλεις και να καλλιεργήσεις το πνεύμα σου; Σε έχουμε φτιάξει.
Τα δωρεάν που θα δούμε τον Οκτώβρη
Πριν το ντόμινο των μίνι λοκντάουν φτάσει στην πρωτεύουσα, και για όσο ακόμη μπορούμε να χαρούμε τη βραδινή δροσούλα που απαιτεί μόνο ένα ανάλαφρο ζακετάκι, εντοπίζουμε τα δωρεάν της πόλης και τα παίρνουμε σβάρνα.

Δείτε παρακάτω τις δωρεάν εκδηλώσεις που ξεχωρίσαμε για τον Οκτώβριο οι οποίες ελπίζουμε να μην αναβληθούν.

Drive in Φεστιβάλ του Δήμου Γλυφάδας 2021 - πρόγραμμα προβολών

Ο Δήμος Γλυφάδας προσφέρει στο κοινό από 30/11 μέχρι 3/10 δωρεάν προβολές σε drive-in cinema στην 3η Μαρίνα Γλυφάδας. Από σήμερα 1/10 οι διαθέσιμες προβολές είναι:

Παρασκευή, 01 Οκτωβρίου 2021: "Σέρλοκ Χόλμς, Το παιγνίδι των Σκιών"

Ώρα Προσέλευσης: 19:30

Σάββατο, 02 Οκτωβρίου 2021: "Lego η ταινία"

Ώρα Προσέλευσης: 19:00

Κυριακή, 03 Οκτωβρίου 2021: "Ντιούκς"

Ώρα Προσέλευσης: 19:30

Για κρατήσεις και λοιπές πληροφορίες κάντε κλικ εδώ. 

Φεστιβάλ πόλης 2021 "Φθινοπωρινές Γιορτές" Δήμου Αγίου Δημητρίου

Αν και οι περισσότερες εκδηλώσεις έχουν ήδη πραγματοποιηθεί, σας προτείνουμε να επισκεφθείτε το τελευταίο δρώμενο του φεστιβάλ.

Την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021 η Λαϊκή Ορχήστρα ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ του Δήμου Αγίου Δημητρίου, στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, ακολουθώντας τα χνάρια του Εθνικού μας Ποιητή, εξιστορεί το Μεγάλο Ξεσηκωμό για την Εθνική Παλιγγενεσία. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο Στρογγυλό Σχολείο Αγίου Δημητρίου το οποιίο βρίσκεται στην οδό Στρατάρχου Αλεξάνδρου Παπάγου 23, Αγ. Δημήτριος.

Για την παραλαβή των προσκλήσεων, είναι επιθυμητή η προσφορά σας σε 2 τουλάχιστον βασικά είδη, από τρόφιμα μακράς διάρκειας, φάρμακα, σχολικά είδη, είδη καθαριότητας για το Κοινωνικό Παντοπωλείο - Συσσίτιο - Φαρμακείο.

Διεύθυνση κοινωνικού παντοπωλείου: Αγίου Βασιλείου 83, Άγιος Δημήτριος.

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή ώρα: 09:00 – 15:00, Δευτέρα και Τετάρτη ώρα: 18:00 – 20:00

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 210 97 52 030

Ρεμπέτικη βραδιά με την Ιουλία Καραπατάκη και τον Γιάννη Διονυσίου» 

Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2021

Μία λαϊκή – ρεμπέτικη βραδιά με την Ιουλία Καραπατάκη και τον Γιάννη Διονυσίου θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Χαροκόπεια». Δύο σημαντικά εύηχες λαϊκές φωνές της νέας γενιάς ενώνουν τις δυνάμεις τους, για να μας χαρίσουν μια όμορφη λαϊκή βραδιά με έντονο το ρεμπέτικο στοιχείο. O Γιάννης Διονυσίου ξεχωρίζει τόσο για το αναγνωρίσιμο χρώμα της φωνής του, όσο και για την ερμηνευτική του δύναμη, ενώ οι ερμηνείες της Ιουλίας Καραπατάκη αναδίδουν το άρωμα της παράδοσης των μεγάλων γυναικείων φωνών του λαϊκού μας τραγουδιού.

Ώρα έναρξης: 19:30

Τοποθεσία: Παναγή Τσαλδάρη κατά τη διασταύρωση με Χαμοστέρνας – επικάλυψη ποταμού

Έκθεση "Ο Γαλαξίας του Μίκη Θεοδωράκη"

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021.

Η Μουσική Βιβλιοθήκη "Λίλιαν Βουδούρη" του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής, που από το 1997 διαθέτει και αξιοποιεί το πλήρες αρχείο του συνθέτη που ο ίδιος της έχει εμπιστευθεί, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και υπό την αιγίδα και τη χρηματοδότηση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, τιμά τον μεγάλο συνθέτη με μια έκθεση που σκοπό έχει να φωτίσει τις ετερόκλητες πλευρές της μουσικής και πολιτικής του παρακαταθήκης.

Για πρώτη φορά, τα πρωτότυπα ντοκουμέντα του αρχείου του, τα οποία φέρουν το στίγμα ενός ολόκληρου αιώνα πλαισιώνονται από σπάνιο οπτικοακουστικό υλικό και ψηφιακές εφαρμογές, στοιχεία που καταδεικνύουν τον όγκο και την ποικιλομορφία της προσωπικότητας και του έργου του μεγάλου έλληνα συνθέτη.

Διάρκεια περιήγησης στην έκθεση: 45 λεπτά

Για την είσοδο σας στον εκθεσιακό χώρο θα πρέπει να παραλάβετε δελτίο εισόδου μετά από ηλεκτρονική κράτηση στο σύστημα του Μεγάρου για συγκεκριμένη ώρα επίσκεψης. Κάθε άτομο μπορεί να πάρει μέχρι 2 δελτία. Κρατήσεις εδώ.

Τοποθεσία: Η έκθεση πραγματοποιείται στο Φουαγιέ Ισογείου του Μεγάρου Μουσικής.

Ελεύθεροι Πολιορκημένοι" του Διονύσιου Σολωμού στο Ίλιον

17 Οκτωβρίου 2021, ώρα έναρξης: 20:00

Η παράσταση «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι» συνδυάζει τον ποιητικό λόγο του κορυφαίου έργου του Διονυσίου Σολωμού με πρωτότυπα κείμενα του Γιώργου Στεφανακίδη που εμπνέονται από τον μύθο του Αϊ Γιώργη: την ιστορία του Άγιου αφηγούνται οι γυναίκες που έμειναν πίσω την τελευταία νύχτα πριν από την Έξοδο για να βρουν τη δύναμη να αντιμετωπίσουν τον εχθρό έξω από τα τείχη και να πεθάνουν ηρωικά, ανατινάζοντας τις πυριτιδαποθήκες λίγο πριν το ξημέρωμα, όπως ο Αϊ Γιώργης αντιμετώπισε και νίκησε τον Δράκοντα

Ψήγματα της ποίησης του Λόρδου Βύρωνα μελοποιούνται και γίνονται το υλικό μιας πρωτότυπης μουσικής σύνθεσης που επικεντρώνεται στη συγκινησιακή φύση της ανθρώπινης φωνής: απόηχοι της δημοτικής παράδοσης και του μοιρολογιού συνυπάρχουν με την άυλη μελαγχολία του λυρικού ήχου, τα φυσικά όργανα και το ηλεκτρονικό περιβάλλον. Το κείμενο του Σολωμού απαθανατίζει αριστουργηματικά την κραυγή που υψώθηκε από τα κόκκαλα των Εξοδιτών και αποτέλεσε το υπέρτατο αίτημα του ανθρώπου για Ελευθερία.

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στο πολυδύναμο κέντρο πολιτιστικών δραστηριοτήτων του δήμου Ίλιον. Οδός: Πωγωνίου 80

End Credits του Steve McQueen

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 24 Οκτωβρίου

Η έκθεση «End Credits» αποτελεί φόρο τιμής στον Αφροαμερικανό τραγουδιστή, ηθοποιό, κοινωνικό ακτιβιστή και αστέρα του αμερικανικού φούτμπολ Paul Robeson (1898-1976), ο οποίος τη δεκαετία του 1950 βρέθηκε στη μαύρη λίστα του FBI για τον αγώνα του κατά του ρατσισμού.

Στον εκθεσιακό χώρο της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, από τις 24 Σεπτεμβρίου έως τις 24 Οκτωβρίου, ο McQueen παρουσιάζει το επικό πορτρέτο ενός ανθρώπου-συμβόλου, του Paul Robeson, στο υπό εξέλιξη έργο End Credits, 2012-ongoing, στο πλαίσιο της 7ης Μπιενάλε της Αθήνας, ECLIPSE. Τραγουδιστής και κοινωνικός ακτιβιστής, ο Robeson βρέθηκε στο στόχαστρο του FBI όταν ξεκίνησε εκστρατεία ενάντια στο λιντσάρισμα. Μπήκε στη μαύρη λίστα και η ζωή και η καριέρα του καταστράφηκαν. Όταν ο φάκελός του στο FBI αποχαρακτηρίστηκε και βγήκε εν μέρει στη δημοσιότητα, ο Steve McQueen ξεκίνησε ένα μεγάλο ταξίδι για να συγκροτήσει ένα μνημείο επικών διαστάσεων στον ηρωικό άνδρα.

Περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις εδώ. 

Μικροκλίμα Τσέπης της Ραλλούς Παναγιώτου

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 7 Νοεμβρίου

Την ατομική έκθεση της Ραλλούς Παναγιώτου, με τίτλο «Μικροκλίμα τσέπης», παρουσιάζει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) από 21 Σεπτεμβρίου έως 7 Νοεμβρίου 2021 στο Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων.

Στη γλυπτική της η Ραλλού Παναγιώτου κωδικοποιεί υφές καθημερινής ζωής, τμήματα αντικειμένων, φευγαλέα συμβάντα και προσωπικά βιώματα, τα οποία αναπλάθονται και μεταφέρονται σαν να διαδραματίζονται εκ νέου στον χώρο της έκθεσης. Όπως υποδηλώνει ο τίτλος της έκθεσης Μικροκλίμα τσέπης, την Παναγιώτου την ενδιαφέρει το μερικό αντικείμενο, οι λεπτομέρειες ενός αντικειμένου ή περιβάλλοντος. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, τοπολογίες όπως η τσέπη ενός ανδρικού παντελονιού και η εσοχή ενός τοίχου μεταφέρουν, με τη μορφή μαρμάρινων ανάγλυφων και άλλων στοιχείων, την αίσθηση μιας τσέπης, το κενό, το περιεχόμενο, τη θερμοκρασία της.

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη-Παρασκευή: 11:00-19:00, Σάββατο-Κυριακή 10:00-15:00

Τοποθεσία: Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων: Βασ. Σοφίας, Πάρκο Ελευθερίας, Πληροφορίες: 210 7232604, 210 7224028, στάση Μετρό: Μέγαρο Μουσικής |www.opanda.gr
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v