Μπαρ-ρέστοραν για κοκτέιλ και συμπάθειο

Αυτό που θέλουμε να κάνουμε αυτό το σαββατοκύριακο είναι να φάμε σε ένα ρεστοράν και μετά να μας φέρουν ένα δροσερό κοκτέιλ.
Μπαρ-ρέστοραν για κοκτέιλ και συμπάθειο

Ειδικά μετά από κάποια ηλικία, αυτό που θέλεις από τη βραδινή σου έξοδο είναι να χορτάσεις και, χωρίς να μετακινήσεις σώμα και αυτοκίνητο, να έρθει στο τραπέζι σου ένα κοκτέιλ με γενναία δόση αλκοόλ. Και εμείς στηρίζουμε αυτή σου την επιθυμία, γι’ αυτό και σου προτείνουμε έξι μπαρ-ρέστο για να μην κουνηθείς από το τραπέζι σου το προσεχές σαββατόβραδο.

42 Barstronomy Athens 

Κολοκοτρώνη 3, Σύνταγμα (Στοά Μπολάνη), τηλ: +30 213 0052153



Στην αρχή της Κολοκοτρώνη, σε μία μικρή στοά βρίσκεται το πλέον γνωστό και πολυφημισμένο 42 bar, το οποίο μετονομάστηκε σε 42 Barstronomy. Ο λόγος; Εκτός από τα απίθανα κοκτέιλ που σέρβιρε, πλέον πρόσθεσε στον κατάλογο του πρωτότυπα σαν και το όνομα και τη φιλοσοφία του, πιάτα.

Από την πρώτη στιγμή μας είχε κερδίσει· δερμάτινα καναπεδάκια, σινεματικά λαμπερή μπάρα, βίντατζ ποτήρια, προσωπικό άψογα ντυμένο με γιλέκα, μουσική βγαλμένη από soundtrack του Ταραντίνο, μια μπουαζερί στον τοίχο – γενικώς, αν η ποτοαπαγόρευση έναν αιώνα μετά είχε πρόσωπο, αυτό θα ήταν του 42. Την προσοχή μας από τον κατάλογο τράβηξε το Banana Daiquiri no2 με Zacapa 23 Rum, Pampero Especial, Oloroso Sherry, Banana & Tonka cordial, Macadamia και Coffee bitters (11 ευρώ) και η ενδιαφέρουσα παραλλαγή του gin tonic, Cane for Pain με Tanqueray noTen Gin, Celment Agricole Rhum, Pineapple & Berries Cordial και Cardamon Bitters. Από κουζίνα θα προτείνουμε το σεβίτσε με γάλα τίγρη στα 14,5 ευρώ, τα ψωμάκια ατμού με χοιρινό λαιμό, φρέσκο κρεμμύδι και κορεατική μπάρμπεκιου (12 ευρώ), αλλά και το ριζότο σπανάκι με φυστίκι και ανεβατό στα 12,5 ευρώ.


M8 Restaurant Bar

Μηλιώνη 8, Κολωνάκι, τηλ: 21 0364 3388



Μ8 θα πει «Μηλιώνη 8»; Θα πει mate; Ποσώς μας ενδιαφέρει στο αντίκρισμα ενός τόσο εκλεπτυσμένου μενού για fine dining και πρωτότυπα κοκτέιλς. Η διακόσμηση είναι ακριβώς αυτό που περιμένεις, ή μάλλον θα ήθελες, από ένα all day bar στο Κολωνάκι: σικ, με χαμηλό φωτισμό και μικρές φουτουριστικές πινελιές.

Όσο για το μενού του, θα σε κρατήσει θες δε θες με τη μοντέρνα μεσογειακή κουζίνα του, την οποία σίγουρα έχει εμπνευστεί κάποια γιαγιάκα από το 2050 και μας την έχει φέρει με κάποια χρονομομηχανή. Ενδεικτικά, για να πάρεις μία γεύση, παραθέτουμε αυτά που μας κίνησαν περισσότερο το ενδιαφέρον από το φετινό μενού του: Ντολμάδες με φαγόπυρο, δαμάσκηνα, μυρωδικά και αυγολέμονο λεμονόχορτου και φιλέτο γαλέου, (12 ευρώ), χταπόδι καρπάτσιο με κρέμα ελιάς Καλαμών καπαρόμηλα και κρεμμύδι τουρσί (11 ευρώ), λαυράκι φρικασέ με σέσκουλα και κουνουπίδι (18 ευρώ).


Beauty Killed the Beast 

Παραμυθίας 14, Μεταξουργείο τηλ.: 698 004 9924 3



Το Beauty Killed the Beast το έχουμε τιμήσει αρκετές φορές σε τούτο ‘δω το σάιτ. Είναι σε πεζόδρομο, είναι παραμυθένιο όπως υποδεικνύει και η οδός του, έχει πρωτότυπο μενού και βγάζει τραπεζάκια έξω. Το κοκτέιλ – ρέστοραν μπαρ, σήμα κατατεθέν πλέον του Μεταξουργείου, δεν επαναπαύεται. Κάθε χρόνο λανσάρει καινούρια πιάτα και signature κοκτέιλς γιατί έχει κι ένα πιστό κοινό να ικανοποιήσει.  

Φέτος, παίζει με fusion κουζίνα και σερβίρει σωτέ φιλέτο μοσχάρι με σωτέ λαχανικά και σάλτσα poznu με τρούφα, αλλά και spare ribs μοσχαριού με νούντλς και σάλτσα ΧΟ –έτσι για να δώσει μια πιο ανατολίτικη πινελιά. Αν είσαι λάτρης των ζυμαρικών, στον κατάλογο θα ανακαλύψεις χειροποίητα γεμιστά ραβιόλι με μασκαρπόνε, προσούτο και κολοκύθα. Από κοκτέιλ έχουμε να προτείνουμε το Good thymes Bad thymes με όξινους τόνους, βότκα και θυμάρι, αν είσαι ο κλασικός τύπος που προτιμά «κάτι γλυκόξινο». Αν πάλι προτιμάς κάτι πιο γλυκόπικρο, κατάλληλο κοκτέιλ για εσένα είναι το Red Bubbles με Martini, Aperol και Prosecco.

ΑΓΟΡΑ

Λ. Αλεξάνδρας & Βουρνάζου 31, Αμπελόκηποι, τηλ: 210 6426238



Να ξεκινήσουμε από τη διακόσμηση του ΑΓΟΡΑ, καθώς μας μπέρδεψε –με την καλή πάντα έννοια. Οι πολυέλαιοι έχουν έναν αέρα από Μεγάλη Βρετάνια, οι ξύλινες επενδύσεις σε κολώνες και τοίχους παραπέμπουν στην εποχή ποτοαπαγόρευσης, τα αναρίθμητα κορνιζάκια σε χωμένες βρετανικές pub. Όλα αυτά όμως δένουν τόσο όμορφα μεταξύ τους και συνθέτουν μία ατμόσφαιρα cosy, ιδανική για να αφήσεις εκεί τα κόκκαλά σου. Που λέει ο λόγος.

Σε θέμα γεύσεων, το ΑΓΟΡΑ έχει βάλει σκοπό της ζωής του να σε καταπλήξει. Με Monolith Grill (ήτοι josper, smoker, grill και πέτρινος φούρνος σε ένα) μπορεί να ψήσει σε θερμοκρασίες από 70 βαθμούς κελσίου μέχρι και 450 βαθμούς κελσίου το εξαιρετικό κρέας που σερβίρει. Και το καλύτερο; Οι σεφ ολοκληρώνουν το πιάτο μπροστά στο τραπέζι σου. Από ορεκτικά να προτείνουμε το μιλφέιγ ψητής μελιτζάνας με προσούτο Πάρμας, γαλλικό κατσικίσιο τυρί και τομάτα ψητή σε τραγανή κρούστα με πέστο βασιλικού (9, 80 ευρώ) και, φυσικά, το αρνίσιο κότσι που σιγομαγειρεύεται για 24 ώρες σε κενό αέρος με σάλτσα από κρασί Μαδέρα, σπαράγγια και στριφτάρια Κρήτης (15,30 ευρώ). Σε θέμα αλκοόλ θα βρεις μία μεγάλη ποικιλία ετικετών οίνου με τις τιμές της φιάλης να ξεκινούν από τα 17 ευρώ.

Gardenista

Παπανικολή 18, Χαλάνδρι, τηλ: 21 0685 5123



Ένα boho chic στέκι έχει ανοίξει εδώ και τρία χρόνια επί της οδού Παπανικολή στο λατρεμένο Χαλάνδρι. Η πρώτη λέξη που σου έρχεται στο μυαλό μόλις περνάς το κατώφλι του, είναι η λέξη «Ζεν». Ο εσωτερικός χώρος ιδανικός για χαμηλόφωνες συζητήσεις και για ώρες περισυλλογής μπροστά από το λάπτοπ σου, ενώ ο εξωτερικός χώρος ενδείκνυται για κάθε είδους διάθεση.

Από τον κατάλογό του θα προτείνουμε ασυζητητί το carnaroli dop, ριζότο με καραβίδες σε ζωμό οστροειδών, σαλικόρνια (σπαράγγι της θάλασσας), πέρλες yuzu, φρέσκο σχοινόπρασο, tapioca με μελάνι σουπιάς και ξύσμα μοσχολέμονο (18 ευρώ). Οπωσδήποτε τον σολομό butterfly, ψημένο σε ξυλόφουρνο Josper, με μαύρες φακές (beluga), αυγά σολομού, πέρλες κίτρου, guacamole sauce, μους αβοκάντο και τρίμμα αυγοτάραχου (19 ευρώ). Κι από κοκτέιλ, μιας και έχουμε μπει αισίως στο φθινόπωρο, θα προτείνουμε το Zombie, όπως όμως το φτιάχνει το Gardenista: παραδοσιακό αλλά στην καυτή του εκδοχή (10 ευρώ).


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v