Πέντε εκθέσεις και πέντε μπαρ για να τα π(ι)εις

Πέντε ενδιαφέρουσες εκθέσεις που τρέχουν τώρα στην πόλη και ισάριθμες προτάσεις για ποτάκι ώστε να κλείσει ωραία η βραδιά.
Πέντε εκθέσεις και πέντε μπαρ για να τα π(ι)εις

του Νικόλα Γεωργιακώδη

Μετά το Θέατρο με ποτό και τα Σινεμά με Ποτό, επιστρέφουμε συνδυαστικά για όλους εκείνους που αγαπούν την τέχνη των εικαστικών προτείνοντας πέντε ενδιαφέρουσες εκθέσεις σε γκαλερί και χώρους τέχνης της Αθήνας.

Μόνο αυτές; Φυσικά και όχι. Έχουμε προτάσεις και για να τα πιεις και να τα πεις μετά.

Στο Κέντρο Τεχνών και στο Noah

Δίπλα στο Μέγαρο Μουσικής, το Κέντρο Τεχνών του ΟΠΑΝΔΑ φιλοξενεί τη Ραλλού Παναγιώτου και την έκθεση γλυπτικής «Μικροκλίμα τσέπης», όπου η καλλιτέχνης κωδικοποιεί υφές καθημερινής ζωής, τμήματα αντικειμένων, φευγαλέα συμβάντα και προσωπικά βιώματα, τα οποία αναπλάθονται και μεταφέρονται σαν να διαδραματίζονται εκ νέου στον χώρο της έκθεσης.



Λίγο πιο δίπλα, σε ένα καταπράσινο τοπίο που δεν θυμίζει Αθήνα, το Noah σε boho chic περιβάλλον παίζει ωραίες μουσικές, σερβίρει ωραία signature cocktail όπως το Aura με τζιν, τζίντζερ, αγγούρι, πράσινο μήλο και λεμόνι και προσφέρεται για κουβέντα, αλλά και ένα προσεγμένο δείπνο διεθνούς κουζίνας αν υπάρχει όρεξη. Το απλό ποτό στα 8€, τα κοκτέιλ στα 9-12€.



Στο Μουσείο Μπενάκη και στο The bar in front of the bar

Μικρή αλλά περιεκτική, η έκθεση της Λήδας Κοντογιαννοπούλου «Το Σπίτι της Μνήμης», στην Πινακοθήκη Γκίκα του Μουσείου Μπενάκη, εστιάζει σε πίνακες ζωγραφικής με τα εσωτερικά τριών σπιτιών τα οποία επισκεπτόταν η ζωγράφος από τα τέλη του 2015 και μέχρι το καλοκαίρι του 2019 και ανήκουν στους κορυφαίους της τέχνης του 20ου αιώνα Παναγιώτη Τέτση, Ναταλία Μελά και Γιώργο Σεφέρη.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by thebenakimuseum (@thebenakimuseum)


Εξίσου μικρός και περιεκτικός, ο κατάλογος του The bar in front of the bar στην οδό Πετράκη κοντά στο Σύνταγμα, το οποίο άνοιξε το καλοκαίρι και βγάζει κάθε μέρα και έναν νέο κατάλογο με συνταγές από τα σέικερ των έμπειρων bartenders που το τρέχουν. Το απλό ποτό στα 8€, τα κοκτέιλ από 9€.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Alex Tselepis (@alex_tselepis)


Στο ΕΜΣΤ και στο Tiki Bar

Η έκθεση του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης «Symbols & Iconic Ruins», όπου 137 καλλιτέχνες, αρχιτέκτονες και θεωρητικοί των τεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό παρουσιάζουν 110 έργα, παίρνει παράταση μέχρι τις 24 Οκτωβρίου και οφείλεις να το εκμεταλλευτείς. Αρχιτέκτονες, ζωγράφοι, γλύπτες, video-artists, εικαστικοί όλων των ειδών συνυπάρχουν στις αίθουσες του ΕΜΣΤ, μέσα από έργα με έντονη κριτική διάθεση και υλική παρουσία.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by EMST Athens (@emstathens)


Ιconic μπαρ της Αθήνας, το Tiki στο Κουκάκι κάτω από τη σκιά της Ακρόπολης, ήταν το πρώτο που μας σύστησε τα πολυνησιακά κοκτέιλ και συνεχίζει να αποτελεί μια κεφάτη, πολύχρωμη και έθνικ πρόταση για ποτό σε χαλαρό και feelgood κλίμα. Zombie και Mai Tai παίζουν δυνατά, το ίδιο και η κουζίνα του με νόστιμο fingerfood. Το απλό ποτό στα 7€, τα κοκτέιλ από 8€.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Tiki Bar Athens (@tikibarathens)


Στη γκαλερί Άλμα και στο Mini the Moocher

H γκαλερί του Κολωνακίου παρουσιάζει την  έκθεση All 4 Art, με τους φημισμένους καλλιτέχνες Pat Andrea, Cristina Ruiz Guiñazú, Mateo Andrea και Azul Andrea. Στον χώρο εκτίθενται περισσότερα από 40 έργα, μεγάλα και μικρότερα ζωγραφικά έργα και σχέδια σε καμβά και χαρτί, 3D γλυπτά από χαρτόνι, γλυπτική, μικτή τεχνική, κολλάζ και in situ εγκατάσταση από την πρωτοφανή αυτή καλλιτεχνική ομάδα.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by ALMA Athens (@alma_athens)


Η συνέχεια είναι ολίγον τζαζ, και εξίσου πρωτοφανής, σε ένα θεματικό all day classic bistrot-bar με διαχρονική αξία. Το Minnie the Moocher καταμεσής του πολυσύχναστου πεζόδρομου της Τσακάλωφ, παίζει ωραίες βίντατζ μουσικές, σερβίρει ψαγμένα spirits και signature cocktails, ενώ διαθέτει και ωραιότατη κουζίνα για κάθε στιγμή και διάθεση. Το απλό ποτό στα 7€, τα κοκτέιλ από 8€.



Στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά και στο Χρονοτριβείο

Η ομάδα Greek Instagramers Events σε συνεργασία με τον Δήμο Πειραιά και το Destination Piraeus παρουσιάζουν στην Δημοτική Πινακοθήκη μια φωτογραφική περιπλάνηση στην πόλη του Πειραιά, μέσα από το βλέμμα 105 ταλαντούχων φωτογράφων. Οι πολλαπλές φωτογραφικές τους προσεγγίσεις αποκαλύπτουν τις όμορφες εικόνες, τα αξιοθέατα, τις στιγμές καθημερινότητας και το μοναδικό χαρακτήρα της πόλης-λιμάνι.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Greek Instagramers Events (@gr_events)



Μοναδικό χαρακτήρα έχει και ένα από τα κλασικότερα ροκ μπαρ της περιοχής – αν όχι όλη της Αθήνας. Το Χρονοτριβείο βρίσκεται σε ένα διατηρητέο κτίριο του 1800, βγάζει τραπέζια έξω στο δρόμο for those about to rock και σερβίρει μουσικάρες από όλο το φάσμα της σκληρής σκηνής, αλλά και ωραιότατες μπίρες σε μεγάλη ποικιλία. Το απλό ποτό στα 6€, η μπίρες από 4€.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v