Σ(έξι) μπαράκια για τετ-α-τετ

Είτε είναι ήσυχα, είτε με ατμοσφαιρική διάθεση, είτε κουλ, αυτά τα μπαράκια προτείνονται για τετ-α-τετ.
Σ(έξι) μπαράκια για τετ-α-τετ

Ακολουθεί σύντομος διάλογος μεταξύ φρεσκογνωρισμένων, πιθανώς ερωτευμένων νέων: 

- Ψήνεσαι για ποτό σήμερα το βράδυ;
- Αμέ, για πού σκέφτεσαι;
- Όπου θες εσύ, δεν έχω θέμα.
- Ούτε εγώ.
- …

Αυτοί οι διάλογοι καλό είναι να αποφεύγονται. Φροντίζουμε εμείς γι’ αυτό και παραθέτουμε (σ)έξι μπαράκια για να τα στείλεις στο φλερτ και να διαλέξει.

Au Revoir

Πατησίων 136, τηλ: 21 0823 0474

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Au Revoir Bar (@aurevoir.bar)



Πιθανότατα το παλαιότερο και πιο ιστορικό μπαρ της Αθήνας -από αυτά που έχουν τραπεζάκια κολλημένα στον τοίχο και οι θαμώνες κάθονται απέναντι, με τη λάμπα τοίχου να τους φωτίζει διακριτικά τα πρόσωπα. Ένα μπαρ που το υπουργείο Πολιτισμού κήρυξε διατηρητέο, αναβλύζει ρετρό νοσταλγία, καθότι υπήρξε στέκι μεγάλων καλλιτεχνών και προορισμός μετά από παραστάσεις. Διαθέτει και ένα εσωτερικό μπαλκονάκι με διάσπαρτα τραπεζάκια για όσους επιθυμούν την απόλυτη απομόνωση. Τα απλά ποτά στα 6€, τα ουίσκι από 7€, τα κοκτέιλ  από 8 ευρώ.

The 7 Jokers

Βουλής 7, Σύνταγμα, τηλ: 21 0321 9225

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by The 7 Jokers (@the7jokersbar.athens)



Για παραμυθένια τετ-α-τετ στην μπάρα, με έντονο το θεατράλε στοιχείο, το 7 jokers στέκει αγέρωχο στη Βουλής και ετοιμάζεται να σε βγάλει ασπροπρόσωπο. Σούπερ μουσικές για «χαλί» στην κουβέντα σου και το κατάλληλο κοκτέιλ για να εκφράσεις τις ευγενείς σου προθέσεις:Πίνια Καυλάντα με μείγμα ρουμιών, φερνέτ μπράνκα, ανανά, καρύδα, κεφίρ και λάιμ. Οκέι, μην πιείς πολλά, γύρνα το σε σκέτο ρούμι, γιατί ραντεβού έχεις βγει, δεν ξέρουμε πόσο κεφίρ μπορεί να αντέξει το έντερό σου. Αν είσαι των ελληνικών αποσταγμάτων, προτείνουμε ένα Ήτο Άξιος με παλαιωμένο τσίπουρο, ανανά, σιρόπι καυτερής πιπεριάς, μπουρλέσκ μπίτερ και λεμονάδα. Οι τιμές τους στα 8-9€, το απλό ποτό στα 7€.

Καφέ Αρκούδα

Σπύρου Μερκούρη και Εριφύλης Παργκράτι, τηλ: 21 5505 0730



Θα μπορούσε να είναι και όνομα ινδιάνου, αλλά όχι, είναι όνομα μπαρ και μάλιστα πολύ ψαγμένου μπαρ. Ροκ και τζαζ δεκαετίας μάξιμουμ ‘70 στα ηχεία, δεν κάνει διακρίσεις στις εθνικότητες των κομματιών -θα ακούσεις και ελληνικά. Έντονο το κόκκινο του πάθους στη διακόσμηση με μπαλκονάκι στον πάνω όροφο για όσους επιζητούν κι άλλη απομόνωση. Η κάβα της περιλαμβάνει καθαρά ποτά και αρκετές μπίρες, ενώ το απλό ποτό κοστίζει 6€.

LOT 51

Παπαδιαμαντοπούλου 24Β, Ιλίσια, τηλ: 693 733 7066

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by 𝙻𝚘𝚝𝟻𝟷 🌴 (@lot.51)



Ροζ και γαλάζια μαλλιά, κουλ άτομα, τραπεζάκια αλλά και κερκίδες με μαξιλαράκια, το ανήσυχο αυτό μπαρ που απλώνεται αραχτό στην πλατεία Βραζιλίας ήρθε για να μείνει. Με ποικιλία ποτών, ψαγμένες μπίρες, έμπειρους djs που παίζουν εναλλακτικές μουσικές και ένα τεράστιο προτζέκτορα να παίζει διάφορα βίντεο, στο LOT 51 θα πας και θα φλεξάρεις τις μπαρογνώσεις σου. Το απλό ποτό κοστίζει 7€ και τα κοκτέιλ από 8€.

La Ronda

Βουτζά 1 και Χρυσοστόμου Σμύρνης, Βύρωνας, τηλ.: 213 0142760

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by La Ronda bar (@la_rondaathens)



Σκοτεινό με χαμηλό φωτισμό, old school μπάρα, έντονο το ξύλινο στοιχείο, αντίκες, πεζούλια με πολύχρωμες μαξιλάρες και τραπεζάκια έξω, το La Ronda υπόσχεται αξέχαστες βραδιές. Αναμφίβολα, το μικρό μπαράκι του Βύρωνα είναι μοναδικό στο είδος του, καθώς ξεχωρίζει για τη χαλαρή του διάθεση, τις ωραίες world και jazzy μουσικές που αναπαράγουν τα βινύλιά του, τις ωραιότατες μαργαρίτες που ξεπηδούν από την μπάρα του και τα «ανεβαστικά» sets των Παρασκευοσάββατων που μαγνητίζουν τις παρέες της περιοχής. Όντας μουσικόφιλο μπαρ, μέσα στην εβδομάδα στήνει λάιβ με εγχώρια σχήματα που πειραματίζονται με funk, jazz και ρεμπέτικα. Τα απλά ποτά στα 6€, τα κοκτέιλ από 7€.

Κύριος Χου 

Υπερίωνος 1 και Δημοφώντος, Άνω Πετράλωνα, τηλ.: 2103423972

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Kyrios Xou (@kyrios_xou)



Ναι, δύσκολα θα βρεις τραπέζι στον κύριο Χου, εκτός ίσως κι αν πας καθημερινή. Μια παλιά μονοκατοικία την οποία αν την ανεβάσεις στο ίνσταγκραμ και της βάλεις ασπρόμαυρο φίλτρο θα θυμίσει λίγο Φίνος Φιλμ. Με λουλούδια στην αυλή, σκακιέρα πλακάκι, ξέχωρες σάλες στο εσωτερικό και έντονο το νεοκλασικό classy στοιχείο, ο Κύριος Χου μπαίνει στο τοπ 10 των προτιμήσεών μας για τετ-α-τετ καταστάσεις. Το απλό ποτό στα 6 ευρώ.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v