Ρομαντικές φθινοπωρινές βόλτες με χαρούμενο τέλος

Ποιες Κηφισιές και ποιες Γλυφάδες. Αν θέλεις να εντυπωσιάσεις το νέο σου φλερτ θα κατέβεις κέντρο.
Ρομαντικές φθινοπωρινές βόλτες με χαρούμενο τέλος
Υπάρχει κάτι πιο διεγερτικό από την αίσθηση ότι είμαστε θνητοί και την διαπίστωση του ευάλωτου της ύπαρξής μας; Σίγουρα υπάρχει, αλλά κι αυτό είναι αρκετά διεγερτικό. Η αίσθηση ότι είμαστε απλώς ένα απειροελάχιστα μικρό κομμάτι του τεράστιου φάσματος χρόνου στο οποίο υπάρχει η ανθρωπότητα, μάς προκαλεί να ζήσουμε έντονες στιγμές – you only live once λέει ο σοφός λαός. Κι αν θέλεις να πείσεις το ραντεβού σου να ζήσετε έντονες στιγμές (wink-wink) δεν υπάρχει ιδανικότερο μέρος από το κέντρο για να ξυπνήσουν αυτά τα συναισθήματα. 

Η Διονυσίου Αρεοπαγίτου - Αποστόλου Παύλου


Δεν είσαι βέρος Αθηναίος αν στο άκουσμα της φράσης «ρομαντικός περίπατος» δεν πάει το μυαλό σου στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου και την Αποστόλου Παύλου. Σαν έφηβος τις διέσχισες χωρίς να γνωρίζεις το όνομά τους, και αργότερα ίσως μπήκες και στη διαδικασία να μάθεις περισσότερα γι’ αυτές μετά την πρώτη σου επίσκεψη στο Ηρώδειο. 

Θα σας προτείναμε να ξεκινήσετε από το Θησείο και να καταλήξετε στη Διονυσίου Αεροπαγίτου καθώς σαν δρόμος είναι ιδανικός με τα παγκάκια του και τις υπαίθριες μουσικές του για λίγη χαλαρή κουβεντούλα. 

Πού να καταλήξετε για ποτάκι:

Hitchcoktales

Πορίνου 10, τηλ.: 210 9210023

Ένα παλιό γκαράζ ανακαινίστηκε προ οκταετίας σε ατμοσφαιρικό στέκι ταμάμ για ραντεβού –αλλά και για σινεφίλ. Το Hitchcoktales είναι τόσο στιλάτο όσο και παρεΐστικο χρειάζεται για να το παίξεις ψαγμένος-η στο ραντεβού σου, αφού παίζει σούπερ μουσικές και έχει δώσει κουλ ονόματα στα signature cocktails του. Για παράδειγμα Το Ψυχώ, φτιάχνεται με βότκα, βερμούτ και μαύρο σταφύλι. Αν πεινάσατε από το περπάτημα θα βρείτε και finger food.

Τα Αναφιώτικα


Είναι αυτός ο συνδυασμός κυκλαδίτικου στυλ με πολύχρωμες πινελιές α λα Ναύπλιο ένας από τους πιο ρομαντικούς προορισμούς στο κέντρο της Αθήνας; Αδιαμφισβήτητα. Την ώρα που αρχίζει να σκοτεινιάζει, η γαλήνη των σοκακίων, σε συνδυασμό με τον ατμοσφαιρικό φωτισμό της, προτείνεται για βλέμματα όλο υποσχέσεις.

Έξτρα πληροφορία: Αν με λίγη υπομονή ανηφορίσετε τα μοναδικά σοκάκια της γειτονιάς, θα φτάσετε στους πρόποδες της Ακρόπολης. Εκεί το μοναδικό σοκάκι που φτάνει μέχρι εκείνο το σημείο προσφέρει μία ταράτσα η οποία σου δίνει πιάτο όλο το κέντρο της Αθήνας.

Πού να καταλήξετε για ποτάκι:

Κιμωλία

Υπερείδου 5, τηλ: 2111848446

Αυτό το τοσοδούτσικο café-bar «κρύβεται» στο στενάκι της Υπερείδου, με τον αρτιστίκ εσωτερικό χώρο και το μυστηριώδες πίσω δωματιάκι για πιο πριβέ ποτάκι είναι ιδανικό για τους σκοπούς σου.

Το Μετς


Τι να πρωτοθαυμάσεις; Τα χρωματιστά νεοκλασικά; Τα παραμυθένια σκαλάκια; Τα χωμένα παρκάκια και τα τζαζ μπαράκια με θέα την Ακρόπολη; Όλα τα ΄χει η γειτονιά του Μετς και σε καλεί να την περπατήσεις ξεκινώντας από τη Μάρκου Μουσούρου με τα εντυπωσιακά –προαναφερθέντα- νεοκλασικά και να χαθείς στα μικρά δρομάκια μέχρι να φτάσεις στον λόγο του Λογγίνου.

Πού να καταλήξετε για ποτάκι:

Odeon

Μάρκου Μουσούρου 19, τηλ: 2109223414

Αν υπάρχει σήμα κατατεθέν της Μάρκου Μουσούρου –εκτός των νεοκλασικών- αυτό είναι το Odeon. Πλέκει αριστοτεχνικά την ατμόσφαιρα ενός γαλλικού μπιστρό με τη μοναδικότητα του ελληνικού καφενείου συνδυάζοντας μαρμάρινα τραπεζάκια με γαλλική αρχιτεκτονική εσωτερικού χώρου. Φημίζεται για τα καθαρά ποτά του αλλά και για τις κουλ και συνάμα ρομαντικές μουσικές του· μπλουζ και τζαζ θα λειτουργήσουν σαν μουσικό χαλί στις δαιδαλώδεις συζητήσεις που είθισται στα πρώτα ραντεβού.

Η Ερμού, χαμηλά


Στην ήσυχη προέκταση της Ερμού, συγκεκριμένα από εκεί που ξεκινά ο πεζόδρομος από το αμαξοστάσιο του ΗΛΠΑΠ στο Γκάζι και καταλήγει στο Θησείο θα έχεις μόνιμα φόντο την (πλέον) φωτισμένη Ακρόπολη και στο πλάι τον αρχαιολογικό χώρο του Κεραμεικού. Πρόκειται για έναν από τους λίγους αθηναϊκούς πεζόδρομους που υπόσχονται θέα σε ανοιχτό ορίζοντα, και- ας το παραδεχτούμε- τα χτιστά παγκάκια και πεζούλια απέναντι από νεοκλασικά όπως αυτό της Ένωσης Αρχαιολόγων σε παρασύρουν να κάνεις μία στάση και να κουβεντιάσεις με θέα την Ακρόπολη.

Πού να καταλήξετε για ποτάκι:

TAF

Νορμανού 5, Μοναστηράκι, τηλ: 21 0323 8757

Στο TAF, πού αλλού;  Το προτείνουμε ως ιδανική επιλογή καθώς με τα φυτά και την απουσία οροφής συνδυάζει εξωτερικό με εσωτερικό χώρο· ατμόσφαιρα ιδανική για ραντεβού. Στη διασταύρωσης τέχνης και εστίασης θα πετύχεις τον ιδανικό φωτισμό και αυτή την αίσθηση ότι βρίσκεσαι ακόμη στη δεκαετία του 1840 -αφού περίπου τότε χτίστηκε. Με διαφορετικό τρόπο ρομαντικό από τα υπόλοιπα μπαρς, θα σε εκπλήξει ευχάριστα.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v