Ποτάκια έξω λοιπόν!

Ως λάτρεις του αλκοόλ, εδώ παραθέτουμε επτά κουλ μπαράκια για να διασκεδάσετε αυτό το σ/κ.
Ποτάκια έξω λοιπόν!

Το καλοκαίρι δεν τελείωσε, το καλοκαίρι πλέον (κλιματικά) τελειώνει στα μέσα Οκτωβρίου. Έχουμε όρεξη να πιούμε ποτάκια σε εξωτερικούς χώρους, τώρα που έχει δροσίσει λιγάκι και ο καιρός είναι ιδανικός για ποτοποσίες. 

Ιδού λοιπόν μπαρ ιδανικά για τέτοιες καταστάσεις.

Alphaville 

Σαλαμίνος και Σφακτηρίας, Μεταξουργείο, τηλ.: 21 5505 2001



Εκείνες τις πολύχρωμες καρέκλες με το λάστιχο των καφενείων ή των σινεμά που είχες συνδυάσει με κάποιον ίσως ξεβαμμένο από τον ήλιο κάδο με το λογότυπο κάποιας εταιρείας αναψυκτικών ή παγωτών θα βρεις στο Alphaville και θα ταξιδέψεις πίσω στον χρόνο με το που βολευτείς. Από τα χαλαρά μπαράκια του Μεταξουργείου, το Alphaville απλώνει τραπεζάκια στα εκατέρωθεν πεζοδρομάκια του, και μας σερβίρει πάμφθηνα ποτά (από 5€) και παρεΐστικη ατμόσφαιρα από το πρωί ως το βράδυ. 

ΠαΡοΤ

Τιμοθέου 7, τηλ: 21 0821 1800



Σε ένα χωμένο, πεζόδρομο του Παγκρατίου κατοικοεδρεύει ένα σούπερ τοσοδούλι μίνι χαλαρό, πολύχρωμο μπαρ(ίνι), το οποίο σε κερδίζει μονομιάς με τη διακόσμησή του. Feel good μουσικές με το soundtrack να περιλαμβάνει από Αρλέτα μέχρι Tom Waits, τα κοκτέιλ να αποπνέουν αρώματα από Κούβα και οι τιμές για το απλό ποτό να ξεκινούν από 5€ και τα κοκτέιλ από 7€.

Ιπποπόταμος

Δελφών 3Β, Κολωνάκι, τηλ: 21 0363 4583



Δε γίνεται να μην έχεις πάει έστω και μία φορά στη ζωή σου στον μεσήλικα (40 και ετών) πλέον Ιπποπόταμο. Πάντα φιλόξενος, σε υποδέχεται με τραπεζάκια υπό σκιά στον πεζόδρομο αλλά και στην εσωτερική του αυλή, με μία ιδέα νησιώτικης διακόσμησης και τη σκακιέρα πάτωμα. Το ποτό που πρέπει να δοκιμάσεις έστω μία φορά είναι η εξαιρετική του σανγκρία αλλά και τα περιποιημένα ποτάκια ή κοκτέιλ του. Το απλό ποτό στα 7€, τα κοκτέιλ από 8€.

Το Λοκάλι Σαρρή 44, Ψυρρή, τηλ.: 21 0325 0673



Χωμένο σε μια γωνιά, αλλά και οφθαλμοφανές λόγω του κόκκινου νέον του, το μπαρ Λοκάλι θα το ερωτευτείς από την πρώτη στιγμή. Οι διακοσμητές τόλμησαν να συνδυάσουν την ελληνική παράδοση με ολίγη από φολκλόρ και ροκ αισθητική, και το αποτέλεσμα τολμούμε να πούμε πως είναι υπέροχο. Και δεν υστερεί πουθενά. Ο κήπος του είναι χάρμα οφθαλμών, το εσωτερικό του εντελώς κόζι, και η ταράτσα του άκρως παιχνιδιάρικη. Από τιμούλες, το απλό ποτό κοστίζει 7€, και τα κοκτέιλ από 8€.

Biggie Bar

Πλάτωνος 7, Χαλάνδρι, τηλ: 21 0684 4363



Έσκασε σαν κομήτης στον πεζόδρομο του Χαλανδρίου μέσα σε ένα οριακά παρατημένο εμπορικό κέντρο, και με τόλμη κατάφερε να κερδίσει τους φαν του κατά βάση παλιού ή ελληνικού ραπ και της rnb με τις ξεσηκωτικές θεματικές βραδιές του. Ο ιδιοκτήτης του αγαπημένου μας Snatch, εμπνευσμένος από τον θρύλο της rap Notorious B.I.G κατάφερε να φέρει τους φαν της ραπ σε μια κρυμμένη γωνιά του Χαλανδρίου και να εδραιωθεί σαν χιπ χοπ μπαρ. Χαρακτηριστικό του μαγαζιού είναι τα νέον φώτα του και οι εκλεκτές μουσικές από εγχώριους DJs όπως οι Buzz, Magnum και Marina Stixoima. Το απλό ποτό στα 6€.

Bios Bar

Πειραιώς 84, Γκάζι, τηλ.: 2103425335



Για ακόμα μία ακόμα χρονιά το λατρεμένο μας Bios άπλωσε σεζλόνγκ και ψηλά φωτισμένα stands δίπλα σε ξύλινες μπάρες με πιάτο την Αθήνα και φόντο φυσικά την Ακρόπολη. Κλασικός προορισμός του Γκαζίου δεν αποτυγχάνει ποτέ να σε εντυπωσιάσει με τη μοναδικότητά του. 

Baba Au Rum 

Κλειτίου 6, Μοναστηράκι, 2117109140



Έχουμε τόσα πολλά να πούμε για τον πρωτοστάτη των κοκτέιλ μπαρς της Αθήνας. Αρχικά, αν θες να ξέρεις, το Baba Au Rum έχει μπει στη λίστα World’s 50 bars (για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά) με τα 50 καλύτερα μπαρ του κόσμου. Δεύτερον τα κοκτέιλ του ίσως έχουν την πιο ψαγμένη πρώτη ύλη από όλα τα υπόλοιπα κοκτέιλ μπαρ της Αθήνας. Τρίτον, αν είσαι fan του Zombie να ξέρεις πως ο πρωτεργάτης του εν Αθήναις ήταν το Baba Au Rum, ότι το φτιάχνει με πέντε διαφορετικά premium ρούμια και ότι αν ζητήσεις τα συστατικά του θα πρέπει να τα γράψεις γιατί είναι περισσότερα από 15. Τέταρτο και τελευταίο, επιστρατεύσου με υπομονή γιατί είπαμε, 15 συστατικά είναι αυτά, το καλό πράγμα αργεί να γίνει. Οι τιμές στα κοκτέιλ ξεκινούν από τα 9 ευρώ. Το πολυφημισμένο Zombie του κοστίζει 12, αλλά πίστεψέ μας, δε θα χρειαστείς περισσότερα από δύο.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v