Covid-Free μπαρ για να πιάσεις θέση μέσα

Βαρέθηκες το «τραπεζάκια έξω» και θες να πιάσεις επιτέλους μπάρα; Έχεις εμβολιαστεί; Αυτά τα μπαρ έχουν ανοίξει (μέσα) και σε περιμένουν.
Covid-Free μπαρ για να πιάσεις θέση μέσα

Καθώς πλησιάζουμε στην ημερομηνία που έχει οριστεί ως αφετηρία για τη λειτουργία της «κλειστής» διασκέδασης για εμβολιασμένους ή νοσήσαντες (13 Σεπτεμβρίου it is), ολοένα και περισσότερα μπαρ της πόλης ετοιμάζονται να ανοίξουν ή ήδη άνοιξαν τον εσωτερικό τους χώρο για Covid-Free- και smoke free- καταστάσεις.

Αν σε κούρασε το να κάθεσαι σε τραπεζάκια έξω και να ακούς χαμηλή μουσική σαν να είσαι σε καφέ, δες μερικές αγαπημένες διευθύνσεις της πόλης για να πιάσεις μπάρα και να ακούσεις μουσική δυνατά, να τα πεις με τον μπάρμαν και να βγεις για ποτό όπως πρέπει.

Theory
Πλάτωνος 14, Χαλάνδρι, τηλ: 2106801633



Αγαπημένο all day (and night) στέκι στον πεζόδρομο του Χαλανδρίου, το Theory με το bohemian και λουλουδάτο διακοσμητικό του στιλ σε εμπνέει να δοκιμάσεις εκλεκτές κοκτεϊλικές δημιουργίες στο εσωτερικό του, υπό τη συνοδεία mainstream μουσικών επιλογών. Ο κατάλογος ανανεώνεται διαρκώς και περιλαμβάνει επιλογές όπως το δροσερό Strawberry Spritz με Aperol φράουλα ή το έντονο South Side με τζιν, μέντα, λεβάντα και μοσχολέμονο. Το απλό ποτό στα 7€, τα κοκτέιλ από 8-9€.

Au Revoir
Πατησίων 136, τηλ: 21 0823 0474

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Au Revoir Bar (@aurevoir.bar)



Ένα από τα πιο ιστορικά μπαρ της Αθήνας—στέκεται στην Πατησίων από το 1958, μας είπε «αντίο» όταν εφαρμόστηκαν τα μέτρα για τους κλειστούς χώρους όπως επανέρχεται δριμύτερο με την απίστευτη ρετρό αισθητική του και μια ατμόσφαιρα που θυμίζει φιλμ νουάρ. Ό,τι πρέπει για να πιάσεις ξύλινη μπάρα και να απολαύσεις ένα γερό ουίσκι ή οποιοδήποτε κλασικό κοκτέιλ σου κάνει κέφι. Τα απλά ποτά στα 6€, τα ουίσκι από 7€, τα κοκτέιλ  από 8€.

56
Πλουτάρχου 56, Κολωνάκι, τηλ: 210 7231424

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Panagiotis Doudonis (@panagiotisdoudonis)



Στο ισόγειο μιας πολυκατοικίας του Κολωνακίου, το 56 είναι καταφύγιο για τους λάτρεις των καθαρών ποτών και των πληθωρικών ουίσκι. Παίζει κατά κύριο λόγο τζαζ μελωδίες, ενώ στην μεγάλη, παλιακή ξύλινη μπάρα του θα απολαύσεις μερικές από τις πιο ιδιαίτερες και δυσεύρετες ετικέτες ουισκιού, αλλά και μεγάλη ποικιλία από malt τα οποία επιλέγει ένα προς ένα ο ιδιοκτήτης. Το απλό ποτό κοστίζει 6€, τα ουίσκι από 7€.

Verve Music Cafe
Αγ. Αναργύρων 10, τηλ: 211 0125750



Όαση στον τουριστικό και «ό,τι να’ναι» χαρακτήρα που διέπει τον Ψυρρή τα τελευταία χρόνια, αυτό το αγαπημένο μπαράκι με την υπέροχη διακόσμηση που σε κάνει να (την) χαζεύεις, παραμένει σταθερό στις μουσικές του αξίες και παίζει ωραίες uptempo μουσικές, από bossa nova, jazz και funky μέχρι χαλαρές ροκιές και indie. Το μπαρ βγάζει καθαρά ποτά και καλοφτιαγμένα κοκτέιλ, ενώ κατά καιρούς αναλαμβάνουν τα decks διάφοροι εγχώριοι Djs και ραδιοφωνικοί παραγωγοί. Το απλό ποτό στα 7€, τα κοκτέιλ στα 8-9€.

Barrett
Πρωτογενούς 11, Ψυρρή, τηλ: 21 0321 8373



Δε λέμε, ωραία η αυλή του που άνοιξε φέτος το καλοκαίρι, ωραία και η περαντζάδα που χαζεύεις από τα τραπεζάκια που βγάζει στην Πρωτογένους, αλλά αν δεν πιάσεις θέση στην καναπεδάρα με φόντο το νέον “We are the Fishes” φωτιστικό, δε γίνεται δουλειά. Στο Barrett η μουσική έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο και οφείλεις να την ακούσεις δυνατά στο εσωτερικό του, αγκαλιά με μια παγωμένη μπίρα ή ένα καλοφτιαγμένο κοκτέιλ. Το απλό ποτό στα 6€.

7 Jokers
Βουλής 7, Σύνταγμα, τηλ.: 210 3219225



Ένα μπαρ που γερνά όμορφα, μια ανάσα από το Σύνταγμα, κεφάτο, μικρό και με σούπερ ξεσηκωτικές μουσικές, είναι πάντα καλή ιδέα για ποτάκι μέσα. Πόσο μάλλον αν πέρα από αυτό έχεις να επιλέξεις από μια πληθωρική λίστα από signature κοκτέιλ με μερακλίδικες ονομασίες όπως το Rumones με μείγμα ρουμιών, φρούτο του πάθους και μπίτερς, το Πίνια Καυλάντα με μείγμα ρουμιών, κεφίρ, λάιμ και καρύδα και το Thatisfaxion με τεκίλα, ανανά, σιρόπι βανίλια και μπίτερς. Οι τιμές τους στα 9€.

The Clumsies
Πραξιτέλους 30, τηλ: 21 0323 2682



Όλο το καλοκαίρι μπορούσες να αράξεις στα τραπεζάκια έξω και να βλέπεις τα αυτοκίνητα να περνούν. Όμως το Clumsies έχει πολλά παραπάνω να σου δώσει, γι’ αυτό πιάσε θέση στο πανέμορφο και στιλάτο εσωτερικό του για να ακούσεις κεφάτες μουσικές, και φυσικά να δοκιμάσεις μερικά από τα κορυφαία κοκτέιλ της πόλης, όπως το Forbidden Fruit, μια παραλλαγή του κλασσικού Porn Star Martini με φρούτο του πάθους και νότες βανίλιας. Οι τιμές τους από 8€.

Κεραμείο BAR
Πλαταιών 27, τηλ: 21 0346 4223



Σταθερή αξία στον Κεραμεικό εδώ και χρόνια, το Κεραμείο φιλοξένησε τα πρώτα μας «φοιτητικά» ποτά, μπίρες και ρακόμελα και συνεχίζει ακάθεκτο να τα φιλοξενεί – έστω και αν δεν είμαστε πλέον φοιτητές (λογικά). Στο όμορφο και ιδιαίτερο εσωτερικό του οι μουσικές ηχούν όμορφα στα αυτιά με ανεβαστικές rock, funk και soul μελωδίες, ενώ συχνά διοργανώνει και θεματικές μουσικές βραδιές. Το απλό ποτό στα 6€, τα κοκτέιλ από 7€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v