All day ποτάρες σε αυλές του κέντρου

Πιάσαμε stand και τραπεζάκια στις αυλές των all day bars του κέντρου και σε περιμένουμε να πιούμε ένα ποτάκι στην υγειά μας.
All day ποτάρες σε αυλές του κέντρου

Καλοκαίρι και αυλή, πάνε μαζί. Όλοι το ξέρουν πια αυτό και δεν χρειάζεται να επεκταθούμε με περαιτέρω επεξηγήσεις. Ευτυχώς στο αθηναϊκό κέντρο και στα πέριξ του, έχουμε πολλές επιλογές για all day ποτάρες, για αυτό πιάνουμε από νωρίς στασίδι εκεί, ώστε να ξεκαλοκαιριάσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Το Λοκάλι Σαρρή 44, Ψυρρή, τηλ.: 21 0325 0673

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kostas Skoulikarakis (@skolix)


Σε μια ιδιαίτερη γωνιά του ιστορικού κέντρου, στου Ψυρρή επί της οδού Σαρρή, θα βρεις μια ελληνική Pub που πρόκειται να ερωτευτείς με την πρώτη ματιά μιας και πρόκειται για έναν υπέροχο τόπο συνάντησης για χιλιάδες θαμώνες.

Παίρνοντας ως αναφορά την ελληνική παράδοση, μπόλιασαν το φολκλόρ με τη ροκ αισθητική μιας Pub που σέβεται τον εαυτό της. Ο υπέροχος κήπος στην αυλή του σε προετοιμάζει για ένα μοντέρνο και καλαίσθητο εσωτερικό χώρο που είναι γεννημένος για να γεμίζει καρδούλες ο Instagram λογαριασμός σου. Ο κατάλογος περιλαμβάνει και αρκετές νόστιμες επιλογές βασισμένες σε ελληνικά εποχικά προϊόντα που αξίζει να δοκιμάσεις. Το μπαρ θυμίζει χαβανέζικη καντίνα και πολύ μας αρέσει, ενώ το απλό ποτό κοστίζει 7€, και τα κοκτέιλ από 8€.

Black Duck Garden (Παπαρηγοπούλου 5-7, Αθήνα)


Πάμε τώρα στο bistrot της καρδιάς μας που στρώνει τραπεζάκια στον κήπο του Μουσείου της πόλεως των Αθηνών. Κανείς δεν περίμενε ότι στην καρδία της Πλατείας Κλαυθμώνος θα φυτρώσει μια από τις πιο όμορφες αυλές της πόλης προκειμένου να πιείς το καφεδάκι σου σε ένα από τα ωραιότερα all day café bars του κέντρου. Αρχοντικό κι αριστοκρατικό, σού σερβίρει μοσχομυριστό καφέ, αλλά και μπόλικες ετικέτες ποτών για να διαλέξεις ποιο ταιριάζει περισσότερο στην κατάστασή σου. Αν είσαι στην κατάλληλη φάση μάλιστα μπορείς να δοκιμάσεις και κάποιο από τα δροσιστικά κοκτειλάκια του μαγαζιού που ξεκινούν από τα 8€.

Favela Αρτεμισίου 4, Κεραμεικός, τηλ. 210 3412413


Κρυμμένη στο βάθος του διαδρόμου που ξεκινά από την βιομηχανική είσοδο του μαγαζιού, ξεπροβάλλει μια από τις υπεροχότερες μυστικές αυλές του Μεταξουργείου. Εκτός από τις ποτάρες στη Favela μπορείς να απολαύσεις και μεζεδάρες μιας και το εστιατόριο του χώρου προσφέρει εξαιρετικές επιλογές και για τον πλέον απαιτητικό ουρανίσκο. Στα 15€ το άτομο θα τσιμπολογήσεις συνοδεία ποτών.

Latraac Λεωνίδου 63-65, τηλ.: 213 0453377

 


Aν σκεϊτάρεις είναι δεδομένο πως θα έχεις βάλει το Latraac στην καρδούλα σου. Αν πάλι όχι τότε να σου πούμε πως πρόκειται για έναν από τους πιο ενδιαφέροντες χώρους που έχει ανοίξει στο Μεταξουργείο τα τελευταία χρόνια. Το αγαπάμε ιδιαίτερα γιατί μας σερβίρει καθημερινά από τις 17.00 ως τα Μεσάνυχτα καφεδάκια, μπύρες (από 3€) και ποτά (στα 6,50€) μαζί με σούπερ κουλάτα vibes και παρεΐστικη ατμόσφαιρα.

Κύριος Χου (Υπερίωνος 1 και Δημοφώντος, Άνω Πετράλωνα, τηλ.: 2103423972)

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kyrios Xou (@kyrios_xou)

Δεν είναι τυχαίο ότι η λέξη ξεσάλωνα ριμάρει με τα Πετράλωνα, να τα λέμε κι αυτά. Επίσης δεν είναι τυχαίο ότι για να βρεις τραπεζάκι στον Κύριο Χου, ίσως χρειαστεί να βάλεις και μέσο.

Με την είσοδό σου στο χώρο θα συναντήσεις ένα σκηνικό, που θα μπορούσε άνετα να χρησιμοποιηθεί σε κινηματογραφική αναβίωση της παλιάς Αθήνας. Μια παλιά μονοκατοίκια, φορά την καλύτερη της διάθεση και καλωσορίζει πελάτες και θαμώνες στην πλακόστρωτη αυλή της, με τις πήλινες γλάστρες που είναι γεμάτες λουλούδια και βότανα (τα οποία απολαμβάνεις και στα signature κοκτέιλ του μαγαζιού). Τα απλά ποτά κοστίζουν 6€, επομένως είναι δεδομένο ότι θα αράξεις όλη μέρα στα τραπεζάκια του Κυρίου Χου.

TAF Νορμανού 5, Μοναστηράκι, τηλ: 21 0323 8757


Aν σε βρει ο καύσωνας στην Αθήνα να εύχεσαι δύο πράγματα. Αρχικά να μη σταματήσει το air-condition κι έπειτα να βρεις ελεύθερο τραπεζάκι στην αυλή του TAF, το οποίο δουλεύει από το πρωί σερβίροντας από καφέδες μέχρι ψαγμένα κοκτειλάκια στους θαμώνες του. Άραγμα, χουζούρι και υπέροχη δροσιά στη σκιά ενός υπέροχου κτιρίου που έγινε πολυχώρος τέχνης και ιστοριών εν μέσω ποτών.

Upupa Epops Αλκμήνης 7, Κάτω Πετράλωνα, τηλ.: 212 1055214



Το Upopa Epops φιλοξενείται σε ένα μεσοπολεμικό σύμπλεγμα τριών σπιτιών του 1930 και προκαλεί άπειρα επιφωνήματα θαυμασμού, σε όποιον/α βρεθούν στα μέρη του. Ο χώρος έχει προσεχτεί στην παραμικρή λεπτομέρεια και έχει κρατήσει τον παλιό αυθεντικό του χαρακτήρα, μεταφέροντας τους θαμώνες του σε μια πιο νοσταλγική και Internet-free ρομαντική εποχή, που μας έχει λείψει ιδιαίτερα. Ανοιχτό από το πρωί είναι το all day bar, που επιβάλλεται να κάνεις στέκι σου αφού πιείς στην υγειά μας ένα Liliko’i με φρούτα του πάθους, σοκολάτα, τζίντζερ, κάρδαμο, λάιμ, ρούμι Wray & Nephew και μαστίχα Skinos το οποίο πάντα τραβιέται, το άτιμο. Τα κοκτέιλ ξεκινούν από 8€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v