Ψάχνουμε δροσιά στα μπαρ της Αθήνας

Δροσεροί κήποι και αυλές, υπέροχες ταράτσες και pool bars μας δίνουν το αντίδοτο στον καύσωνα των ημερών.
Ψάχνουμε δροσιά στα μπαρ της Αθήνας

του Νικόλα Γεωργιακώδη

Τι καλύτερο για να παλέψεις την ανιούσα του υδραργύρου και τον καύσωνα που δε λέει να φύγει από μια όμορφη γωνιά με ωραία μουσική, δροσερό κλίμα και χαλαρό περιβάλλον;

Την βρήκαμε σε αυλές, κήπους, ταράτσες αλλά και πισίνες της Αθήνας που αποτελούν οάσεις δροσιάς – και καλοπέρασης. 

Τέρας
Θεοδώρητου Βρεσθένης 45, Νέος Κόσμος, τηλ: 2114180653



Νέα άφιξη στον Νέο Κόσμο, στον χώρο μιας παλιάς διώροφης πολυκατοικίας του ’30 δημιουργήθηκε ένα… τέρας (με την καλή έννοια), το οποίο φιλοδοξεί να παντρέψει την τέχνη, με τη γεύση και το αλκοόλ. Στον πρώτο όροφο θα διοργανώνονται εκθέσεις και παρουσιάσεις, ενώ στο ισόγειο βρίσκουμε μια δροσερή αυλή με ελιές, συκιές και ροδοδάφνες, ό,τι πρέπει για καλοκαιρινά ποτάκια και κοκτέιλ, τα οποία μάλιστα χωρίζονται ανάλογα με τους αλκοολικούς βαθμούς. Ο κατάλογος περιλαμβάνει αρκετές ετικέτες spirits, αλλά και πληθώρα craft ζύθων –δες τον εδώ. Το απλό ποτό στα 6€, τα κοκτέιλ από τα 7€.

Εν Αιθρία
Βρυουλών 4, Νέα Φιλαδέλφεια, τηλ: 2102582751



Στη δροσερή βεράντα αυτής της all day μπιραρίας πάνω στην Πλατεία Πατριάρχου, θα πιείς εκατοντάδες μπίρες από τον εκτενή κατάλογό (180 και βάλε σε μπουκάλι και βαρέλι) και θα τις συνοδεύσεις με νόστιμα πιάτα που τους ταιριάζουν, όπως χορταστικές ποικιλίες με λουκάνικα και πάσης φύσεως κρεατικά της ώρας. Οι μπίρες ξεκινούν από 3€ για μια Guinness.

Villa Grigio 46
Αγίου Αλεξάνδρου 46 και Ναϊάδων, Παλαιό Φάληρο, τηλ: 21 0981 2080



Μπόλικο πράσινο, λουλούδια και αρκετή δροσιά θα βρεις στον κήπο αυτού του ιταλικού wine bar, το οποίο ανοίγει από το πρωί για εκλεπτυσμένο brunch και μένει ανοιχτό ως αργά σερβίροντας απεριτίφ, δεκάδες ετικέτες ιταλικών κι ελληνικών κρασιών (κάποιες σε ποτήρι), Aperol, signature αλλά και κλασικά κοκτέιλ με άρωμα ιταλικό. Από τον κατάλογο δεν λείπουν και τα κλασικά ποτά. Το απλό ποτό στα 7€, τα κοκτέιλ από 8-9€.

Noah
Πάρκο Ελευθερίας (Μετρό Μέγαρο Μουσικής), τηλ: 2107233419



Σε σκηνικό που παραπέμπει σε μεξικάνικη χασιέντα, το all day bar –restaurant στο Πάρκο Ελευθερίας είναι ένας τροπικός παράδεισος για κάθε στιγμή της ημέρας. Το βράδυ προσφέρει απλόχερα δροσιά στα τραπέζια και στους αναπαυτικούς του καναπέδες, όπου προσγειώνονται καθαρά ποτά και καλοφτιαγμένα signature αλλά και κλασικά κοκτέιλ, συνοδεία ανεβαστικών ή χαλαρωτικών μουσικών ανάλογα τη βραδιά. Το απλό ποτό στα 7€, τα κοκτέιλ από 8€.

Ιπποπόταμος
Δελφών 3Β, Κολωνάκι, τηλ: 21 0363 4583



Μπαρ σταθμός στο πέρασμα της Δελφών, ο Ιπποπόταμος κλείνει σαράντα χρόνια (και βάλε) ζωής και σε υποδέχεται σε τραπεζάκια στον πεζόδρομο κάτω από τον ίσκιο των δέντρων, αλλά και στην εσωτερική του αυλή, με το νησιώτικο feeling. Εδώ θα πιείς την εξαιρετική σανγκρία- σήμα κατατεθέν του καταλόγου, δροσιστική και μυρωδάτη, αλλά και ποτάκια ή κοκτέιλ από την έμπειρη μπάρα του, ενώ θα ακούσεις ωραίες μουσικές. Το απλό ποτό στα 7€, τα κοκτέιλ από 8€.

Sky Bar 360°
Λεωφ. Ποσειδώνος 72, Παλαιό Φάληρο, τηλ: 21 0987 2174



Μια πισίνα σε roof garden είναι πάντα καλή ιδέα για πρωινές βουτιές, όμως η ταράτσα του Poseidon Hotel στην αρχή της Ποσειδώνος και το The Skybar 360° συνεχίζουν μέχρι αργά με το άραγμα στις ξαπλώστρες με φόντο ένα γκράφιτι σε ύφος Καραϊβικής να μετατρέπεται σε χαλάρωμα στη μπάρα και signature cocktails συνοδεία τσιλ άουτ μουσικών. Η θέα είναι αναμφίβολα εκπληκτική: από εδώ χαζεύεις θάλασσα με φόντο την Αίγινα και την Καστέλλα, ενώ σιγοπίνεις γευστικά tiki και signature cocktails. Το απλό ποτό στα 7€, τα κοκτέιλ από 9€.

Green Hill Pool Bar
Ξενοδοχείο Green Hill, Λεωφ. Αμαρουσίου 36, Λυκόβρυση, τηλ: 210 2850190



Πισίνας και ξαπλώστρας συνέχεια, στο εξίσου δροσερό μπαρ του ξενοδοχείου Green Hill, το οποίο ανοίγει από νωρίς για βουτιές, και παραμένει ανοικτό μέχρι τις 8 το βράδυ για ποτάκι και καλοφτιαγμένα κοκτέιλ από την μπάρα του. Στον κατάλογο θα βρεις μεγάλη ποικιλία από κλασικές αξίες όπως Mojito, Margaritas και Daquiris, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι signature δημιουργίες με σπιτικά σιρόπια και λικέρ. Το απλό ποτό στα 7€, τα κοκτέιλ από 8€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v