Νέα εστιατόρια που πρέπει να δοκιμάσεις

Νέα, ωραία, με αυλές, τραπεζάκια έξω και «γαργαλιστικές» προτάσεις για τον ουρανίσκο σου, αυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια που άνοιξαν πρόσφατα στην πόλη.
Νέα εστιατόρια που πρέπει να δοκιμάσεις

Παρότι ο τελευταίος ενάμισης χρόνος ήταν ιδιαίτερα περίεργος για την εστίαση, με λοκντάουν, περιοριστικά μέτρα και απαγορεύσεις, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που επιχείρησαν να ανοίξουν νέα φαγητοστέκια στην πόλη. Έτσι λοιπόν ξεφύτρωσαν εστιατόρια που στεγάζουν γαστρονομικές προτάσεις, που δύσκολα θα αφήσουν ανικανοποίητο τον ουρανίσκο σου. Από μερακλήδικα μεζεκλίκια, μέχρι εκλεκτά πιάτα που συνδυάζουν γεύσεις από τις κουζίνες όλου του πλανήτη, αυτά είναι τα καλύτερα νέα εστιατόρια που θα βρεις γύρω σου.

CTC (Πλαταιών 15, Αθήνα)



Δεν έχει πολύ καιρό που άνοιξε το CTC στην καρδιά της πόλης, με σκοπό να μας προσκαλέσει στο γαστριμαργικό του ταξίδι στις ελληνικές παραδοσιακές γεύσεις, οι οποίες παρουσιάζονται αλλιώς από τον βραβευμένο του σεφ, Αλέξανδρο Τσιοτίνη. Το υπέροχο νεοκλασικό της οδού Πλαιταιών απέκτησα έναν πιο Industrial χαρακτήρα, δίνοντας βάση στην πανέμορφη αυλή που απλώνονται τα τραπεζάκια του. Επιβάλλεται να δοκιμάσεις ριζότο αγγινάρες α λα πολίτα, με καραβίδα, την CTC βερσιόν του φρικασέ και περγαμόντο με πέστο εστραγκόν, ροζ γκρέιπφρουτ και earl gray σορμπέ και βελουτέ καλαμπόκι. Οι τιμές είναι λίγο τσιμπημένες για αυτό και θα χρειαστείς γύρω στα 50-60 το άτομο μαζί με το κρασί.

Dopios (Σκουλενίου 1, Πλ. Αγίων Θεοδώρων)



Στο κέντρο της Αθήνας άνοιξε πριν από λίγες μέρες το νέο γαστρονομικό παιδί του σεφ Χριστόφορου Πέσκια και βάζουμε στοίχημα ότι πολύ σύντομα θα γίνει το επόμενο στέκι των καλοφαγάδων της πόλης, συνδυάζοντας τη γαστρονομία, με τους παραδοσιακούς ελληνικούς μεζέδες που λατρεύουμε. Αφού πιάσεις θέση στο τραπεζάκι μην ξεχάσεις να παραγγείλεις τζατζίκι με αβοκάντο, καπνιστή μελιτζανοσαλάτα με dressing από πιπεριές Φλωρίνης, σαλάτα με φασόλια πιαζ λαδολέμονο και miso και καπνιστό χέλι του Γείτονα με πουρέ παντζαριoύ και dressing εσπεριδοειδών. Θα χρειαστείς περίπου 35 με 40 ευρώ το άτομο για ένα πλούσιο γεύμα με κρασί.

Cherry Blossom (Λεπενιώτου 26, Ψυρρή)



Σε μια από τις πιο κεντρικές οδούς του Ψυρρή δύο πρώην παίκτες του MasterChef (τη Σπυριδούλα Καραμπατάκη και τον Πάνο Τόγια) πιάσανε θέση στην κουζίνα του Cherry Blossom Diner που έφερε αμερικανικό αέρα σε μια από τις πιο δημοφιλείς περιοχές του κέντρου. Mac n cheese, burgers, παϊδάκια που θα έκαναν περήφανη τη Νέα Ορλεάνη αλλά και τα απαραίτητα milkshakes συνθέτουν την ταυτότητα του Cherry Blossom, που ήρθε να βάλει τον swing rockabilly χαρακτήρα του, στα πιάτα μας. Οι τιμές κυμαίνονται στα 15-18 ευρώ το άτομο.

Κεντρίνα (Λυκούργου 2, Χαλάνδρι)



Η Κεντρίνα στο Χαλάνδρι (στα κερκυραϊκά είναι η μέλισσα, για όσους δεν το γνωρίζουν) έχει γίνει το πιο hot pizza bistro της πόλης, φέρνοντας καλοψημένα ζυμάρια στο τραπέζι μας. Ειδική αναφορά πρέπει να γίνει στο σαγονοπεσιματικό προζύμι των 52 ετών, που χρησιμοποιούν σαν βάση της συγκλονιστικής πίτσας που μπορείς να δοκιμάσεις στην Κεντρίνα. Μην ξεχάσεις να παραγγείλεις τη Focaccia Prosciutto di Parma, την κολασμένη Caesar’s και την πίτσα Pollo BBQ που εκτός από μαριναρισμένο κοτόπουλο, τσένταρ, μοτσαρέλα και σάλτσα ντομάτας έχει ακόμη jalapenos και καπνιστή πανσέτα.  Με λιγότερα από 20 ευρώ το άτομο, παίρνεις και πακέτο για το σπίτι.

Γκαστόνε ( Πραξιτέλους 43, Αθήνα)

Τα παιδιά που κρύβονται πίσω από τη λατρεμένη Cookoovaya έφτιαξαν το Γκαστόνε, με στόχο να δώσουν στην Αθήνα ένα ακόμη λατρεμένο φαγητοστέκι που ανεβάζει την γευστική απόλαυση σε δυσθεώρητο Level. Aν είσαι μερακλής θα τσιμπήσεις λίγο από τον μοσχαρίσιο σιδηρόδρομο στη γάστρα, ή το γουρουνοπουλάκι σούβλας και δεν θα πεις όχι στη σπεσιαλιτέ που ακούει στο εμπνευσμένο όνομα «αυγά σαν τα μάτια». Μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις και το ράις μπολ με χρυσαφένια τραγανό ρύζι sushi, ένα κρυμμένο μελάτο αυγό στην «καρδιά», 6 υπέροχα λαχανικά και τη σούπερ ντουπερ γκαστονική umami sauce. Με 20-25 ευρώ το άτομο θα φας αρχοντικά.

Μarketta (Λέκκα 10)

Έψαχνες salad bar στο κέντρο της Αθήνας και δεν έβρισκες. Μη στεναχωριέσαι και μην ξενερώνεις. Εδώ και λίγους μήνες στον πεζόδρομο της Λέκκα γίνεται της σαλάτας και του σάντουιτς το κάγκελο, ξυπνώντας μνήμες από τα καλύτερα πικ νικ που δεν πρόλαβες να κάνεις. Πάρε χαρτί και μολύβι και σημείωνε να παραγγείλεις Beetbouleh με παντζάρι, πληγούρι, ανάμεικτα φρούτα του δάσους και μυρωδικά, The Roadtrip Salad με λαχανίδα, φακές, πράσινες ελιές, πορτοκάλι, τρίμμα από τραγανό αμύγδαλο και φρέσκο κρεμμυδάκι και τη guilty pleasure σαντουιτσάρα με σνίτσελ κοτόπουλο, σαλάτα από ραντίτσιο κι αντίβ, και μαγιονέζα με κάπαρη σε σπιτική φοκάτσια. Με 10-12 ευρώ το άτομο, θα είσαι άρχοντας και θα έχεις πιει και τις σπιτικές σου λεμονάδες.

Annie Fine Cooking (Μεναίχμου 4, Νέος Κόσμος)

To Annie Fine Cooking κατέφθασε στον Νέο Κόσμο για να μας εντυπωσιάσει με τις γεύσεις του, συστήνοντας ένα πανέμορφο και πολύ μοντέρνο χώρο με πολύχρωμες καρεκλίτσες. Επιβάλλεται να δοκιμάσεις αθερινοπιττα με βλητα ,τσαγαλα τουρσί, λαδολεμονο με ταχίνι σουμάκ και κόκκινο πιπέρι, υπαίθριο αγγουράκι βιολογικό με παστό λεμόνι, φρέσκο κρεμμυδάκι, νεροκάρδαμο και ημίπαστη σαρδέλα και δράκαινα, σκορπίνα, τσάγαλα τουρσί, με βατικιώτικο κρεμμύδι και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.

Bocas Meze (Προύσης 13, Νέα Φιλαδέλφεια)

Ένα μοντέρνο και πειραγμένο μεζεδοπωλείο με ανατρεπτικούς μεζέδες που θα σερβίρει τα πιάτα του σε μορφή tapas, ήρθε κι άνοιξε στη Νέα Φιλαδέλφεια για να τεστάρει τις αντοχές σου πάνω σε πρωτότυπες γεύσεις που αγκαλιάζουν διαφορετικές κουζίνες, την ώρα που ο εντυπωσιακός ξυλόφουρνος του μαγαζιού παίρνει κυριολεκτικά φωτιά. Αν δεν μας πιστεύεις τότε μια δοκιμή από χειροποίητο τσορίθο μπακαλιάρου με ρεβίθια, το μαντί με κέτσαπ παστιτσάδας, τηγανιά προβατίνας, γαρδούμπες γαρίδας και σκορδαλιά παντζαριού.

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v