Τα πιο «πράσινα» μέρη για να πιείς το καφεδάκι σου

Φόρα τα καλά σου η κάτι πιο πρόχειρο κι ακολούθησε μας σε πάρκα, άλση κι άλλα καταπράσινα μέρη για να πιούμε το καφεδάκι μας «στην εξοχή».
Τα πιο «πράσινα» μέρη για να πιείς το καφεδάκι σου

Τώρα που καλοκαιριάζει σιγά σιγά, πέρα από την αναθέρμανση των ερωτικών μας σχέσεων με τα air-condition και τους ανεμιστήρες του σπιτιού, είναι λογικό να ψάχνουμε δροσερά μέρη για να πιούμε το καφεδάκι μας. Δεν χρειάζεται ωστόσο να τραβολογιέσαι εκτός Αθηνών για να απολαύσεις καφέ «στην εξοχή» υπό τoν ίσκιο θεόρατων δέντρων. Ευτυχώς κάνεις δουλίτσα και στην Αττική, μιας και μπορείς να βρεις καφέ σε άλση, πάρκα κι άλλα καταπράσινα μέρα, λίγα χιλιόμετρα μακριά από εκεί που μένεις. Τσέκαρε λοιπόν τα καλύτερα εξ αυτών και καλού κακού πάρε μια ζακετούλα, γιατί είναι πολύ πιθανό να τη χρειαστείς.

Απρόοπτο (Κανάρη 17, Δραπετσώνα)

Αν σου λέγαμε ότι υπάρχει ένα καφέ με τεράστιο κήπο και θέα στη θάλασσα, στη Δραπετσώνα, θα μας πίστευες; Στο Απρόοπτο εδώ και πολλά χρόνια μαζεύονται άνθρωποι όλων των ηλικιών και αρκετές οικογένειες με πιτσιρίκια που ξεσαλώνουν στον απέραντο χώρο της καφετέριας, με τα ξύλινα γεφυράκια. Αν έχεις παιδιά είναι σίγουρο ότι θα το λατρέψουν καθώς θα βρουν άπειρες κρυψώνες για να παίξουν. Παράλληλα μπορείς να επιλέξεις μέσα από μια μεγάλη ποικιλία καφέ, τσάι χυμό η smoothies ενώ αν πεινάσεις θα φας και το brunch σου. Οι καφέδες ξεκινούν από τα 3€.

Piu Verde (Άλσος Παπάγου)



Το Piu Verde θα το συναντήσεις μέσα στο Άλσος του Παπάγου, δέκα λεπτά μόνο από το κέντρο της Αθήνας, σε μία ειδυλλιακή τοποθεσία γεμάτη πεύκα, τεχνητή λίμνη και τρεχούμενα νερά που πραγματικά σε κάνει να ξεφεύγεις από οτιδήποτε έχεις συνηθίσει ως τώρα. Εδώ μπορείς να απολαύσεις τον καφέ, το φαγητό αλλά και το ποτό σου μέσα στη μαγευτική αύρα του ιδιαίτερου τοπίου. Οι κάτοικοι των Βορείων προαστίων του έχουν δικαιολογημένα μεγάλη αδυναμία, αφού κάθε μέρα στο Piu Verde μοιάζει καλοκαιρινή. Πέρα από το καφεδάκι σου, στον χώρο θα βρεις εκλεκτά κρασιά και γλυκόπιοτα signature cocktails ενώ το μενού του φαγητού έχει πολλές γαστρονομικές εκπλήξεις. Οι καφέδες ξεκινούν από τα 3,60€.

Yades (Αττικό Άλσος)



Κυριολεκτικά μια ανάσα από το κέντρο της πόλης, αλλά σε ένα τοπίο που θυμίζει μια απόδραση διακοπών, είναι δεδομένο ότι οι Yades θα σου αφήσουν την καλύτερη εντύπωση. Από νωρίς το πρωί, οι πάμπολλοι θαμώνες κι επισκέπτες του συρρέουν για να πιούν το καφεδάκι τους κάτω από τον ίσκιο των πελώριων δέντρων, αναζητώντας ένα κενό τραπεζάκι στον κήπο. Όταν αρχίζει να νυχτώνει μπορείς να συνοδέψεις το έναστρο βράδυ σου με ένα ποτό ή κάποια γευστικότατη επιλογή από τον κατάλογο με τα φαγητά. Αν θες να τσεκάρεις τις τιμές πριν πας, δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις τον σύνδεσμο.

Το Άλσος της Πόλης (Αγίου Βασιλείου 63, Περιστέρι)

Ένα από τα ωραιότερα άλση της Αττικής, βρίσκεται λίγα βήματα μακριά από το πολύβουο κέντρο του Περιστερίου. Εκεί θα βρεις και το Άλσος της Πόλης, ένα ευρύχωρο καταπράσινο καφέ που προσφέρει ανάσες δροσιάς, χαλάρωσης αλλά και ξεγνοιασιάς στους επισκέπτες του. Αν είσαι γονέας τότε φρόντισε να πάρεις και το τέκνο σου μαζί, μιας και θα απολαύσει τα παιχνίδια στην παιδική χαρά αλλά και τις όμορφες ξύλινες κατασκευές του Άλσους, αλλά και τα ηλεκτροκινούμενα αυτοκινητάκια όσο εσύ ρεμβάζεις κάτω από τη σκιά που θα έχεις καβατζώσει. Στα συν του, είναι αναμφίβολα κι οι οικονομικές τιμές του καταλόγου, με τον freddo espresso να κοστίζει 3€.

Green Park (Άλσος Βεΐκου)



Από το ένα ονομαστό Άλσος της Αττικής στο άλλο, πάμε τώρα προς Γαλάτσι μεριά για να συναντήσουμε στο Άλσος Βεΐκου το Green Park που εδώ και αρκετά χρόνια έχει γίνει λατρεμένο στέκι των Αθηναίων. Ο συνδυασμός της πείρας του παλιού και της σύγχρονης φινέτσας, το ειδυλλιακό περιβάλλον, η φωτιζόμενη πισίνα και η μαγευτική θέα υπόσχονται όμορφα μεσημέρια αλλά και βράδια αν το τραβήξεις μέχρι αργά με την παρέα. Συντροφιά με φρεσκοκομμένο και μυρωδάτο καφέ αλλά και νόστιμα σνακ, άλλωστε δεν πρόκειται να σου λείψει τίποτα. Αν δεις νύφες και γαμπρούς να περιδιαβαίνουν τον χώρο μην τρομάξεις καθώς το Green Park φιλοξένει πολύ συχνά και δεξιώσεις γάμων. Οι καφέδες ξεκινούν από τα 3,5€.

Alsos Café (Ηρώδου Αττικού, Κηφισιά)

Βγαλμένο από παραμύθι το καταπράσινο Alsos Café στην Κηφισιά (σε απόσταση αναπνοής από τον σταθμό του ηλεκτρικού) είναι ένας από τους πλέον ιστορικούς χώρους της πόλης. Πνιγμένο στα λουλούδια και τις δεντροφυλλωσιές, μοιάζει ιδανικός χώρος για ξεκούραση και ρεμβασμό, όσο απολαμβάνεις το καφεδάκι σου. Αν υπάρχουν δε πιτσιρίκια στην παρέα, είναι βέβαιο ότι δεν θα ξεκολλάτε από εκεί.

Alea in Style (Δαρδανελλίων 4, Αιγάλεω)



Απέναντι από το Άλσος Μπαρουτάδικο, στο Αιγάλεω θα βρεις την πιο φημισμένη καφετέρια της περιοχής. Μόλις διαβείς την πετρόχτιστη είσοδό της θα εκπλαγείς στη θέα του καταπράσινου χώρου και θα δυσκολευτείς να πιστέψεις ότι βρίσκεσαι εντός Αττικής. Φοίνικες, σιντριβάνια και πέτρινα γεφυράκια μοιάζουν ιδανικά για να ανανεώσεις επιτέλους τις φωτογραφίες στον Instagram λογαριασμό σου. Στον κατάλογο θα βρεις καφέδες, τσάγια, χυμούς, smoothies, milkshakes κι άλλα πολλά, ενώ, αν σου έρθει μια λιγούρα, τότε υπάρχουν πίτσες, βάφλες και μικρές ποικιλίες για να στανιάρεις. Ο Freddo espresso είναι στα 3,60€.

Alsos Café bar (Άλσος Νέας Σμύρνης)

Η Νέα Σμύρνη, πέρα από την ξακουστή πλατεία της, μνημονεύεται και για το μεγάλο Άλσος της περιοχής όπου μαζεύονται καθημερινά εκατοντάδες Νεοσμυρνιώτες και μη για να απολαύσουν τη δροσιά του. Στο κέντρο του θα βρεις το χαρακτηριστικό αναψυκτήριο που προσφέρει καφέδες χυμούς και σνακ, όσο χαλαρώνεις στο τραπεζάκι σου. Αν έχεις παιδιά, είναι ίσως το ιδανικό μέρος για να τα ξαμολήσεις και να χαρούν τη φύση.

Κήπος: Τhe Garden Café (Ιερά Οδός 403, Χαϊδάρι)



Αν βρεθείς στον υπέροχο Διομήδειο Κήπο του Χαϊδαρίου είναι σίγουρο ότι θα τον λατρέψεις. Πρόκειται άλλωστε για τον μεγαλύτερο Βοτανικό Κήπο των Βαλκανίων, με τεράστια έκταση. Κάπου εκεί κρυμμένο θα βρεις το Garden Café με τα ξύλινα τραπεζάκια αλλά και τα ζουληχτά πουφ, τα οποία σε προδιαθέτουν για all day άραγμα, που φέρνει στο νου πικ νικ στο δάσος. Πέρα από τους καφέδες και τα σχετικά μπορείς να δοκιμάσεις και τα λαχταριστά σνακ του χώρου αν σε κόψει πείνα. Ο κατάλογος θα σου λύσει τυχόν απορίες περί τιμών.

 

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v