Πού να πας για καφέ, φαΐ και ποτό στο εμπορικό τρίγωνο

Κάπου ανάμεσα στο Μοναστηράκι και το Σύνταγμα θα βρεις τις ιδανικές επιλογές για καφεδάρες, ποτά με φίλους κι υπέροχο φαγητό.
Πού να πας για καφέ, φαΐ και ποτό στο εμπορικό τρίγωνο

Παραμένει μεγάλη η χαρά μας γιατί εδώ και κάποιες μέρες μπορούμε να βγαίνουμε για καφεδάρες, φαγητάρες και ποτά με φίλους και γνωστούς, και να διαπιστώνουμε ιδίοις όμασι και στόμασι πόσο μας είχαν λείψει αυτές οι έξοδοι. Δεν θα ντραπούμε κάπου εδώ να σου εξομολογηθούμε ότι υπάρχουν μέρη στην Αθήνα που έχουν ξεχωριστή θέση στην καρδούλα, κυρίως λόγω των εξαιρετικών επιλογών που μας προσφέρουν. Σε αυτά ξεχωρίζει το λεγόμενο εμπορικό τρίγωνο που καλύπτει την ευρύτερη περιοχή από το Μοναστηράκι μέχρι το Σύνταγμα. Αν δεν μας πιστεύεις τσέκαρε τα παρακάτω μπαρ, café και «φαγητάδικα» κι είναι βέβαιο ότι θα αλλάξεις γνώμη.

Μπαρ- Καφέ

Baba Au Rum (Κλειτίου 6, Αθήνα)



Αν έχεις καταφέρει να μπεις στη λίστα με τα 50 καλύτερα μπαράκια όλου του πλανήτη, τότε μάλλον κάτι καλό έχεις φτιάξει στο μπαρ σου. Ταξιδεύοντας σε όλο τον κόσμο τα παιδιά του Baba Au Rum, μαζεύουν τα πιο ψαγμένα υλικά και τα φέρνουν στο ποτήρι σου, σκαρώνοντας κάποια από τα καλύτερα κοκτέιλ της πιάτσας. Κλασικό κι αγαπημένο το  Bohemian Like You με παλαιωμένα αμερικανικά αποστάγματα, ελληνική μπύρα pils, βανίλια, καπνό, μαχλέπι, χαμομήλι, αμύγδαλο και λεμόνι. Αν βρεθείς στα μέρη του, μην ξεχάσεις να πιείς και την νεοσύστατη Tropical Fruit Pale Ale μπύρα του μαγαζιού. Τα πάντα άλλωστε εδώ, έχουν μια ιστορία να πουν. Το ίδιο και οι άνθρωποι. Οι τιμές στα κοκτέιλ κυμαίνονται στα 9 ευρώ.

Six Dogs (Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι)

Από την πρώτη μέρα που άνοιξε το Six Dogs, παραμένει μια κατηγορία από μόνο, καθώς πρόκειται για έναν πολυχώρο που λειτουργεί από το πρωί μέχρι το βράδυ, προσφέροντας υπέροχες στιγμές στους θαμώνες του. Ειδικά το καλοκαίρι η λατρεμένη σκιά που προσφέρουν οι φυλλωσιές του κήπου, αναδεικνύουν το Six Dogs στο πιο δροσερό hot spot της πόλης. Από καφέδες μέχρι μπύρες και κοκτέιλ κι από ψαγμένες ετικέτες ποτών μέχρι τίμιες επιλογές φαγητού θα ικανοποιήσει και τον πλέον απαιτητικό της παρέας.

Clumsies (Πραξιτέλους 30, Αθήνα)



H έτερη αθηναϊκή προσθήκη στη λίστα με τα καλύτερα μπαρ του κόσμου. Στο Clumsies θα βρεις ερωτεύσιμα κοκτέιλ, λαχταριστά brunch κι ιδιαίτερες γεύσεις που θα φέρουν οργασμό στον ουρανίσκο σου. Αν πας και βρεις να κάτσεις, φρόντισε να μείνεις όσο περισσότερο μπορείς για να το απολαύσεις γιατί δεν θα είναι κάθε φορά η τυχερή σου μέρα. Το απλό ποτό κοστίζει 7€, τα κοκτέιλ κυμαίνονται από 8€ έως 12€.

Tales of Ales (Μιλτιάδου 19, Αθήνα)

Η φράση πάμε να πιούμε μια μπύρα στο Tales of Ales αποκτά άλλο νόημα, μιας και εκτός από γλυκόπιοτες μπύρες, είναι σίγουρο ότι θα καταναλώσεις μπόλικο χρόνο ρωτώντας τα παιδιά που τρέχουν το Tales για την ιστορία κάθε ετικέτας και κάθε βαρελιού. Συνιστούμε ανεπιφύλακτα την αγαπημένη «Κουνελότρυπα» Imperial West Coast ΙΡΑ της Brewtiful.brewery. Ακόμη και αν ανήκεις σε αυτούς που δεν πίνουν αλκοόλ, με τη μη αλκοολούχα Punk I.P.A. θα βρεις την υγειά σου.

Verve Music Café (Αγίων Αναργύρων 10, Μοναστηράκι)

Στον πεζόδρομο της Αγίων Αναργύρων, βγάζει τα τραπεζάκια του το Verve και μας περιμένει για υπέροχους καφέδες, smoothies, φυσικούς χυμούς και σπιτικές λεμονάδες άμα λάχει. Το βράδυ προφανώς μπορείς να πιείς και τα ποτάκια σου και να νοσταλγήσεις ελεύθερα την προ πανδημίας περίοδο που στριμωχνόσουν στην μπάρα του για να ακούσεις μουσικάρες από τους guest djs και να θαυμάσεις την υπέροχη τζαζ διακόσμηση του εσωτερικού χώρου.

Βρυσάκι (Βρυσακίου 17, Πλάκα)



Στην καρδιά της Πλάκας κι ένα βήμα κυριολεκτικά δίπλα στο Μοναστηράκι, το Βρυσάκι είναι δίχως άλλο ο πιο όμορφος χώρος για να πιείς το καφεδάκι σου, απολαμβάνοντας την εκθαμβωτική θέα της ταράτσας του προς την Ακρόπολη. Αν πετύχεις τη σπιτική του βυσσινάδα μη διστάσεις να τη δοκιμάσεις όσο στοκάρεις φωτογραφικό υλικό ικανό να ενημερώνει τον λογαριασμό σου στο Instagram για μήνες.

Peek A Bloom (Λέκκα 14, Αθήνα)



Στον πεζόδρομο της Λέκκα συρρέουν από το πρωί Αθηναίοι αλλά κι επισκέπτες της πόλης για μια στάση σε ένα από τα πιο όμορφα all day café-bars της περιοχής. Με επιλογές που καλύπτουν τις ανάγκες σε καφέδες, ποτά, brunch αλλά και signature κοκτέιλ που θα κάνεις καιρό να ξεχάσεις, το Peek A Bloom, σκαρφαλώνει άνετα στις top επιλογές για έξοδο στο εμπορικό τρίγωνο. Τα κοκτέιλ κυμαίνονται στα 9-11€, ενώ το απλό ποτό κοστίζει 7€.

Φαγητό

Σερσέ Λα Φαμ (Μητροπόλεως 46, Σύνταγμα)



Η γοητεία του κλασικού παραμένει αναντικατάστατη και δεν ξεθωριάζει εύκολα, ιδιαίτερα αν μπολιαστεί με το πάθος νέων ανθρώπων που ξεδιπλώνουν τη δημιουργικότητά τους για να συνδέσουν έντεχνα τη μαγεία και τη σοφία του χθες με τη ζωντάνια και την ικμάδα του σήμερα. Τις σκέψεις αυτές σου προκαλεί ευθύς με την πρώτη επαφή το «Σερσέ λα Φαμ», ένα νεό-αστικό καφενείο που ήρθε για να γεμίσει με νοστιμιές το αθηναϊκό κέντρο. Αν δεν δοκιμάσεις τα σιουφιχτά ζυμαρικά με μοσχαράκι και κατσικίσιο τυρί, τότε δεν είσαι φίλος μας. Δύσκολα ο λογαριασμός σου θα ξεπεράσει τα 15€ το άτομο.

Feyrouz (Κορόρη 23, Αθήνα)



Αν ξυπνήσει μια ανατολίτικη πείνα μέσα σου τότε το Feyrouz, μοιάζει ο κατάλληλος χώρος για να απολαύσεις φρέσκα, χειροποίητα και γεμάτα μεράκι οικογενειακά εδέσματα. Ο ναός του λαχματζούν θα σε ταξιδέψει προς Ανατολή μεριά, εκεί που λατρεύουν το κούσμπασι (χοιρινό φιλεταρισμένο, ψημένο με μπαχαρικά και πουρέ καπνιστής μελιτζάνας. Παπαρουνόσπορος και δεντρολίβανο στο ζυμάρι για τις επιγεύσεις) και τον μπακλαβά Pistacce από χειροποίητο yufka* µε φρεσκοαλεσμένο αλεύρι από φαγόπυρο και καβουρντισµένο φυστίκι Αιγίνης με εσπεριδοειδή και βούτυρο clarifié.

Po’ Boys (Αγαθάρχου 12 και Λεπενιώτου, Ψυρρή)



Αν ψάχνεις αυθεντικό σιγοκαπνιστό barbeque στους δρόμους της Αθήνας, τότε όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Po Boys. Κολασμένα burgers, συγκλονιστικά bao buns και tacos και λαχταριστά σάντουιτς που θα θυμάσαι μια ζωή. Η πορκέτα προβατίνας και το λιγκουίνι με σιγοκαπνιστή χοιρινή πανσέτα, αυγό, παρμεζάνα και κρέμα γάλακτος σκανδαλίζουν μέχρι και νηστευόμενο. Μαζί με μπυρίτσα υπολόγισε 15 έως 18 ευρώ το άτομο.

Mama Roux (Αιόλου 48-50, Αθήνα)

Το Mama Roux είναι ένα multi-ethnic εστιατόριο στον πεζόδρομο της οδού Αιόλου, στην καρδιά της εμπορικής συνοικίας του ιστορικού κέντρου της Αθήνας. Το μενού εμπνέεται από διαφορετικούς πολιτισμούς ενώ διαρκώς πειραματιζόμαστε με νέα υλικά και τεχνικές, δίνοντας το δικό του twist σε κλασσικά multi-ethnic πιάτα. Με απλωμένα πολύχρωμα τραπεζάκια επί της Αιόλου, αποτελεί ιδανική στάση για να απολαύσεις τα εύγευστα πιάτα και τις μοσχομυριστές λιχουδιές της κουζίνας του. Προσφέρει ακόμη ένα ολοκληρωμένο bar menu με φρέσκους χυμούς, καφέ και τσάι, special cocktails και κρασιά από εκλεκτούς ελληνικούς και ξένους αμπελώνες, ενώ διαθέτει μια μακριά λίστα με περισσότερες από 25 μπύρες. Ακόμη να κλείσεις τραπέζι;

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v