Η Αθήνα... πάει παραλία!

Οι καλοκαιρινές ημέρες (και νύχτες) απέχουν, πλέον, μια ανάσα. Απόδειξη το γεγονός ότι πολλά μεγάλα clubs της Αθήνας έχουν ήδη μετακομίσει ή βρίσκονται... καθ’ οδόν για τη μετακόμιση στην Παραλιακή. Το ”menu” του clubbing φέτος περιλαμβάνει γνωστά και καταξιωμένα ονόματα του χώρου, αλλά και νέα μέλη που υπόσχονται να ζωντανέψουν τα βράδια των πρωτευουσιάνων.
Η Αθήνα... πάει παραλία!

Τα openings των παραλιακών club έχουν, πλέον, καταστεί –τουλάχιστον για τους κατοίκους της πρωτεύουσας– σχεδόν ταυτόσημα με την αλλαγή της ώρας και την άνοδο της θερμοκρασίας: απόδειξη ότι το καλοκαίρι είναι, επιτέλους, εδώ –πράγμα που αποτελεί εξ ορισμού αφορμή για πάρτι.

Αυτός, κατά πάσα πιθανότητα, είναι και ο λόγος για τον οποίο οι μετακομίσεις στις... θερινές κατοικίες των μεγάλων αθηναϊκών μαγαζιών πραγματοποιούνται όλο και νωρίτερα, έτσι ώστε να γιορτάζουμε την έναρξη της καλοκαιρινής σαιζόν από τις αρχές Απριλίου.

Φέτος, οι αθηναϊκές νύχτες του clubbing προβλέπονται ιδιαίτερα θερμές, καθώς η παραλιακή ζώνη της πόλης έχει ήδη αρχίσει να μετράει αφίξεις, τόσο των γνωστών ”κατοίκων” της, όσο και των newcomers.

Δύο μεγάλα openings έχουν ήδη πραγματοποιηθεί: το oriental club restaurant Passa, που μετακόμισε την Παρασκευή 7 Απριλίου από το Κολωνάκι στη Βούλα, στο χώρο του Bo, αποτελεί το φετινό new entry της παραλιακής, ενώ το Galea, το οποίο βρίσκεται από τις 13 Απριλίου στον Ειρηνικό, στην Α’ Πλάζ της Βούλας, είναι η σταθερή αξία του καλοκαιρινού clubbing, μετά την επιτυχία του χειμώνα.

Συνεχίζοντας την επιτυχημένη συνταγή του χειμερινού μαγαζιού, το Passa της Παραλιακής (Λ. Καραμανλή 14, Βούλα, τηλ.: 210 8959645) διατηρεί την εξωτική του ατμόσφαιρα, τόσο στη διακόσμηση, η οποία, μετά τη ριζική ανακαίνιση του διακοσμητή Τέρυ Σταματάρη, θυμίζει έντονα το εξωτικό Μαρόκο, όσο και στη μουσική του resident DJ Gigli, που περιλαμβάνει πολλά oriental ακούσματα. Φυσικά συνεχίζονται και τα –δημοφιλή από το χειμερινό Passabelly dancing shows.

Ανακαινισμένο είναι φέτος το Galea (Λ. Καραμανλή 4, Α΄πλαζ ΕΟΤ Βούλας, Ειρηνικός, τηλ.: 210 8944990, 210 8981541), όπου συναντάμε ένα εξαιρετικό minimal σκηνικό, με τους τόνους του άσπρου και του μαύρου να εναλλάσσονται αρμονικά με το ασημί και το κόκκινο. Κάθε Κυριακή θα πραγματοποιούνται εδώ πάρτι με ελληνική μουσική, όπως και στο χειμερινό Galea της Γλυφάδας, ενώ κάθε Τρίτη τα επιτυχημένα hip hop – r&b parties του Boutique.

Το έτερο καλοκαιρινό must, το Ακρωτήρι (Βασ. Γεωργίου Β΄ 5, ’Αγιος Κοσμάς, 2109859147-9), δε χρειάζεται συστάσεις. Στο γνωστό χώρο, στην Παραλία του Αγίου Κοσμά, με τα γνωστά Greeky Sundays parties της Ναταλίας Γερμανού και με το εξαιρετικό restaurant δίπλα στο κύμα. Κάθε Τετάρτη θα πραγματοποιούνται, επίσης, r&b parties από την ομάδα Magna. Opening night την Παρασκευή, 5 Μαΐου.

Το Σάββατο 22 Απριλίου το Mao (Διαδόχου Παύλου, Παραλία Γλυφάδας, τηλ.: 210 8944048) μετακομίζει για μία ακόμη χρονιά στο πρώην Catarala –φέτος χωρίς το ”συγκάτοικό” του, το Cubanita, που θα παραμείνει στου Ψυρρή. Νέο σκηνικό και πολλά parties συνθέτουν την εικόνα ενός από τα πιο επιτυχημένα club της παραλιακής: κάθε Τετάρτη ελληνική βραδιά με ζωντανή μουσική, κάθε Κυριακή 80s party και κάθε Πέμπτη r&b.

Το Μεγάλο Σάββατο ανοίγουν, επίσης, το Envy (K.Καραμανλή 4, Βούλα, τηλ.: 210 8953973, 210 8952403) στο Mediterraneo, στην παραλία του Αγίου Κοσμά, και το Balux (Βασιλέως Γεωργίου Β’ 58, Αστέρια Seaside, Γλυφάδα, τηλ.: 210 8941620) στο χώρο του οποίου, εκτός από το γνωστό εστιατόριο Septem, θα βρίσκεται και ένα νέο restaurant αργεντίνικης κουζίνας. Στο χώρο του club κάθε Τετάρτη θα γίνονται hip hop – r&b parties από το Νίκο Βουρλιώτη, ενώ κάθε Παρασκευή το Balux θα φιλοξενεί τα 80s parties του χειμερινού club L’as.

Ακριβώς δίπλα στο Balux, στα Αστέρια της Γλυφάδας, από τις 5 Μαΐου θα βρίσκεται το Ακάνθους, το οποίο, μετά από έναν επιτυχημένο χειμώνα στο χώρο του Διογένη, στη Συγγρού, πραγματοποιεί δυναμικό comeback στην Παραλιακή.

Τέλος, στο χώρο δίπλα στο καλοκαιρινό Envy, στην παραλία του Αγίου Κοσμά, συναντάμε από τις 12 Μαΐου ένα ακόμη new entry. Το restaurant club Reina (Παραλία Αγίου Κοσμά, τηλ.: 210 9852996) έχει ετοιμάσει πολλά εβδομαδιαία θεματικά events για το φετινό καλοκαίρι –ενώ το εστιατόριο θα περιλαμβάνει γεύσεις εμπνευσμένες από την ισπανική και την ταϋλανδέζικη κουζίνα, γωνιά finger food και sushi bar.

Ηρώ Κουνάδη

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v