Τοπ μπαράκια σε αθηναϊκές πλατείες

Πάμε για ποτάκι σε πλατείες της Αθήνας, και διαλέγουμε μερικά από τα αγαπημένα μας στέκια για αλκοόλ κάτω απ’ τα αστέρια.
Τοπ μπαράκια σε αθηναϊκές πλατείες
Τι καλύτερο από το να μην έχεις τίποτα να κάνεις την επόμενη μέρα, να είναι καλοκαίρι και να έχεις βγει με τους φίλους σου για ποτό; Να λέτε τα νέα σας, να φλερτάρετε με κόσμο, να πιείτε χωρίς να σας νοιάζει τίποτα και να κουνηθείτε σε ωραίους ρυθμούς. Και για να το κάνουμε ακόμα καλύτερο, βάζουμε κι έναν ουρανό με τ’ άστρα από πάνω, επειδή τα καλοκαίρια μας αρέσει να ξεχυνόμαστε στις πλατείες, όχι να κλεινόμαστε μέσα.

Στην Πλατεία Αγ. Ειρήνης, πάμε στο ZAF

Απλώνει τα τραπεζάκια του στο ευρύχωρο πεζοδρόμιο και μας υποδέχεται από νωρίς για καφεδάκι. Όσο βραδιάζει και η φασαρία της Αγίας Ειρήνης αρχίζει να αποκτά (κυριολεκτικό) ρυθμό, το ZAF σερβίρει καλοφτιαγμένα κοκτέιλ, παίζει ανεβαστικές μουσικές και κάνει τα αδύνατα-δυνατά για να μεταμορφώσει τα τετραγωνικά του μέτρα σε μια ζώνη που δεν υπάρχει κανένας αρνητισμός. Μόνο Ζεν. Ζαφ Ζαν. Το απλό ποτό στα 7€.

Στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου, πάμε Βίλατζ

Η Κυψέλη μπορεί να είναι ένα μεγάλο χωριό, η Αθήνα η ίδια μπορεί να είναι ένα μεγάλο χωριό, το ίδιο και ο πλανήτης. Όλα πιθανά, ανάλογα την οπτική γωνία. Σε αυτό το μπαρ, όμως, γινόμαστε όντως όλοι ένα μεγάλο χωριό, μιας και ο συνδυασμός τέλεια τοποθεσία/σούπερ κοκτέιλ/μουσικάρες από κουλ ντι-τζέις (όπως εκείνους του Tandem Project) φροντίζουν να γίνουμε όλοι... μόνιμοι. Το απλό ποτό στα 7€.

Στην Πλατεία Αγίας Παρασκευής, με το Alcohole

Το κοκτέιλ στο χέρι ήταν μόδα και πριν τα περιοριστικά μέτρα να μπουν στη ζωή μας και κάνουν την φάση με την εστίαση ένα μπέρδεμα. Επειδή, απ’ ό,τι φαίνεται, όσο οι έφηβοι της προηγούμενης γενιάς μεγαλώνουν, δεν αλλάζουν συνήθειες και εξακολουθούν να αγαπούν παγκάκι με παρέα και ποτό. Βάλε στο μιξ και μερικά συγκλονιστικά καλά (και φτηνά) κοκτέιλ, και έδεσε το γλυκό. Ξεκινούν από 5€.

Στην Πλατεία Πλαστήρα, η Αρμπαρόριζα

Τώρα, ξέρουμε τι θα μας πεις. Ολόκληρη η πλατεία Πλαστήρα είναι ένα μεγάλο μπαρ, όλοι την αγαπούν και την τιμούν με την παρουσία της. Εντάξει, κι εμείς θα σε ρωτήσουμε πότε ήταν η τελευταία φορά που τίμησες με την παρουσία σου αυτό το τέλειο μπαράκι, που φτιάχνει signature cocktails από ελληνικά αποστάγματα. Επειδή είναι ένα μπαράκι που αξίζει σίγουρα την προσοχή σου. Τα κοκτέιλ ξεκινούν από 5€.

Στην Πλατεία Κύπρου, το Momo

Το Momo είναι από εκείνες τις περιπτώσεις μαγαζιού που δεν γίνεται να μην το γνωρίζεις. Κάθε μπαρ που καταφέρνει να κάνει την περιοχή του προορισμό θα γίνει talk of the town κάποια στιγμή, και το Momo το έκανε αυτό για την Καλλιθέα. Είναι ένας πανέμορφος χώρος, ανοιχτός από νωρίς το πρωί μέχρι αργά, αργά το βράδυ, και σερβίρει και νόστιμα τσιμπολογήματα για τα ενδιάμεσα (του καφέ και του αλκοόλ, μην πιούμε με άδειο στομάχι). Το απλό ποτό στα 7€.

Στην Πλατεία Νέας Σμύρνης, πάμε στο Pop Up

Το αγαπήσαμε από την πρώτη κιόλας στιγμή, για τα υπέροχα κοκτέιλ και το ακόμα πιο υπέροχο happy hour του – μια συνήθεια που, ειλικρινά, θα επιθυμούσαμε να υιοθετήσουν περισσότερα μπαρ της Αθήνας, και δη του κέντρου. Συνεχίζουμε να το αγαπάμε μέχρι και σήμερα επειδή, όπως και το Momo, πήρε μια περιοχή που ήδη ήταν αγαπητή και την έκανε το απόλυτο place to be. Τα κοκτέιλ ξεκινούν από 8€.

Και, στην Πλατεία Αυδή, ο Μπλε Παπαγάλος

Έπρεπε να κλείσουμε αυτό το κείμενο με το αγαπημένο μας πτηνό του κέντρου. Ο παπαγάλος του Μεταξουργείο δεν είναι μυστικό πως αποτελεί αγαπημένο μας... παντός καιρού στέκι, αλλά αλήθεια η αίσθηση του να κάθεσαι και να ακούς τις πάντα σούπερ μουσικές που παίζουν τα ηχεία, σε συνδυασμό με τα προσεγμένα κοκτέιλ και το απαλό καλοκαιρινό αεράκι, και τον θόρυβο της πλατείας που όσο νυχτώνει ρίχνει τα ντεσιμπέλ... Εντάξει, κλείνουμε. Ντυνόμαστε και βγαίνουμε. Α, τα κοκτέιλ ξεκινούν από 9€.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v