6 σκιερές πλατείες με τραπεζάκια έξω

Ο καύσωνας που πέρασε ήταν ένα μικρό σοκ, αλλά ευτυχώς υπάρχουν δροσερές γωνιές σε όλη την πόλη.
6 σκιερές πλατείες με τραπεζάκια έξω
Περάσαμε έναν καύσωνα που μας ταρακούνησε λίγο, αλλά δεν μας πτόησε. Και βγήκαμε προς αναζήτηση των πιο ωραίων μαγαζιών σε σκιερές πλατείες, για να πιούμε το καφεδάκι μας και να περάσουμε λίγες χαλαρωτικές ώρες. Επειδή - αλήθεια - ο Αύγουστος είναι φτιαγμένος μόνο για χαλάρωση και για τίποτα άλλο.

Πλατεία Δεξαμενής στο Κολωνάκι, με το ομώνυμο καφενείο

Καφενεδάκι που μετρά πολλές δεκαετίες στην θέση του, κάτω απ' τα δέντρα, και που σταθερά είναι ένας από τους λόγους που κάνουμε επισκέψεις στο Κολωνάκι. Εδώ μπορούμε να κάτσουμε οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Από το πρωί για καφέ, και το μεσημέρι για μεζεδάκια (που με το ζόρι θα μας βγουν πάνω από 10€ το άτομο), αλλά και το βράδυ για ένα τελευταίο ποτό μετά από προβολή στο ομώνυμο θερινό σινεμά πιο δίπλα.

Πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι, και Τζεπέτο

Κι εδώ μιλάμε για έναν all-day προορισμό - από αυτούς που το Παγκράτι ξέρει να στεγάζει όπως καμία άλλη γειτονιά - που μπορείς από το πρωί να απολαύσεις καφεδάκι στα τραπεζάκια που απλώνει έξω, χαζεύοντας τον κόσμο που περνά, ή να έρθεις πιο αργά και να ακούσεις μουσικές που κινούνται σε τζαζ και ροκ μονοπάτια και να πιεις ωραία ποτάκια (από 6€).

Πλατεία Αυδή στο Μεταξουργείο, και Μπλε Παπαγάλος

Το αγαπημένο μας πτηνό στην Αθήνα. Με τα τραπεζάκια έξω που είναι και δεν είναι αυλή, είναι και δεν είναι μπαλκονάκι, είναι όμως σούπερ σκιερά για να μην μας κάψει ο ήλιος. Τώρα, όσον αφορά τον Παπαγάλο, νιώθουμε πως ό,τι και να πούμε θα είναι πλεονασμός. Αλλά θα πούμε ότι όσο τέλειες είναι οι βραδιές του που γεμίζουν χορό και κοκτέιλ (από 8€), άλλο τόσο τέλεια είναι και τα χαλαρά του απογευματινά καφεδάκια, με τις μουσικές να παίζουν πιο χαμηλά.

Πλατεία Κύπρου στην Καλλιθέα, και Momo

Το μαγαζί που έκανε την Καλλιθέα προορισμό δεν θα μπορούσε να λείπει από μια λίστα σαν κι αυτή. Εδώ διαλέγεις, θα κάτσεις στα τραπεζάκια που απλώνει στην πλατεία ή στην πανέμορφη πίσω αυλή του; Και τι ώρα θα πας; Θα προλάβεις brunch, ή θα το επισκεφτείς πιο αργά, για να πιεις δροσερά κοκτέιλ (από 7-8€) και να τσιμπήσεις ζουμερά μπεργκεράκια;

Πλατεία Πλαστήρα στο Παγκράτι, και Αρμπαρόριζα

Δεύτερο χτύπημα για Παγκράτι, επειδή... Επειδή το Παγκράτι είναι εδώ και αρκετό καιρό από τις πιο χοτ γειτονιές, και μερικές φορές αξίζει δύο αναφορές, νομίζουμε. Και ξέρουμε τι θα μας πεις. Ολόκληρη η πλατεία Πλαστήρα είναι ένα μεγάλο μπαρ, όλοι την αγαπούν και την τιμούν με την παρουσία της. Εντάξει, κι εμείς θα σε ρωτήσουμε πότε ήταν η τελευταία φορά που τίμησες με την παρουσία σου αυτό το τέλειο μπαράκι, που φτιάχνει signature cocktails από ελληνικά αποστάγματα. Επειδή είναι ένα μπαράκι που αξίζει σίγουρα την προσοχή σου. Τα κοκτέιλ ξεκινούν από 5€.

Πλατεία Νέας Σμύρνης, και Pop Up

Το αγαπήσαμε από την πρώτη κιόλας στιγμή, για τα υπέροχα κοκτέιλ και το ακόμα πιο υπέροχο happy hour του – μια συνήθεια που, ειλικρινά, θα επιθυμούσαμε να υιοθετήσουν περισσότερα μπαρ της Αθήνας, και δη του κέντρου. Συνεχίζουμε να το αγαπάμε μέχρι και σήμερα επειδή σταθερά κάνει την Νέα Σμύρνη το απόλυτο place to be. Τα κοκτέιλ ξεκινούν από 8€.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v