Πάμε θερινό; 5 τέλειες προτάσεις για το Σάββατο

Νόλαν ή Μίσος; Θρυλικές κομεντί ή βλάσφημη σάτιρα; Αυτό το Σάββατο πάμε θερινό και απολαμβάνουμε πέντε ωραιότατες ταινίες.
Πάμε θερινό; 5 τέλειες προτάσεις για το Σάββατο

Γι’ αυτό το Σάββατο, διαλέγουμε πέντε ενδιαφέρουσες ταινίες – παλιές και νέες-  στους αγαπημένους μας θερινούς κινηματογράφους.

Η Γκαρσονιέρα

Η ταινία: Ο Μπαντ Μπάξτερ προσφέρει το διαμέρισμά του ως κρυψώνα για προϊσταμένους που θέλουν να τσιλιμπουρδίσουν με τις ερωμένες τους, κι έτσι κερδίζει μια σειρά προαγωγών. Αυτή του η τακτική θα τον βάλει σε μπελάδες όμως. Απολαυστική και τολμηρή για την εποχή της ρομαντική κομεντί δια χειρός Μπίλι Γουάιλντερ, με απολαυστικούς πρωταγωνιστές (Τζακ Λέμον, Σίρλεϊ Μακλέιν κ.α.) και πέντε Όσκαρ εκ των οποίων τα τρία για τον Γουάιλντερ (σεναρίου, σκηνοθεσίας, καλύτερης ταινίας). Μια γλυκόπικρη ταινία που εδώ μεταφέρθηκε ως κωμωδία και μόνο με τίτλο «Γκαρσονιέρα για δέκα» και πρωταγωνιστή τον Χρόνη Εξαρχάκο.



Το θερινό: Καταπράσινη και με ωραία μαργαρίτα για να πιείτε στο μπαρ, η Χλόη της Κηφισιάς είναι ένα από τα πιο όμορφα θερινά σινεμαδάκια των Βορίων Προαστίων. Η προβολή ξεκινά στις 20.30 και στις 22.50. Το εισιτήριο κοστίζει 8,50€.

Το Μίσος

Η ταινία: Σε μια φτωχογειτονιά της Γαλλίας ξεσπάει ακόμα μια ταραχή. Ο νεαρός Αμπντέλ κακοποιείται από αστυνομικούς και βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση στο νοσοκομείο. Ένας φίλος του βρίσκει το όπλο που χάνει ένας από τους αστυνομικούς και ορκίζεται πως αν ο Αμπντέλ πάθει το χειρότερο θα δολοφονήσει έναν αστυνομικό. Σοκαριστική και επίκαιρη όσο ποτέ 25 χρόνια μετά την πρεμιέρα της, η ταινία του Ματιέ Κασοβίτς αποδίδει με μοντέρνα ματιά και αδυσώπητο ρεαλισμό τον κόσμο των μη προνομιούχων και της αστυνομικής/ρατσιστικής βίας.



Το θερινό: Έχουμε ιδιαίτερη αδυναμία στις κόκκινες πολυθρονίτσες του, που μοιάζουν με αυτές που είχαν τα παλιά ζαχαροπλαστεία, αλλά και τις σαιζλόνγκ στις πρώτες σειρές και τα άνετα καναπεδάκια πίσω. Η Ρία στο Μάτι είναι ένα από τα ομορφότερα θερινά, και αξίζει την εκδρομή μέχρι τα ανατολικά παράλια. Η ταινία ξεκινά στις 22.15, το εισιτήριο στα 7€.

Tenet

Η ταινία: Οπλισμένος μόνο με μία λέξη, το Tenet, ένας πράκτορας αναλαμβάνει μία μυστηριώδη αποστολή για να σώσει ολόκληρο τον κόσμο, με φόντο τον αινιγματικό κόσμο της διεθνούς κατασκοπείας, σε συνθήκες που τέμνουν τη διάσταση του χρόνου. Το μεγαλύτερο στοίχημα του Κρίστοφερ Νόλαν είναι ένα καταιγιστικό έπος 150 λεπτών, με εντυπωσιακές σκηνές δράσης, άφθονο σασπένς και διαδοχικές ανατροπές που σπαζοκεφαλιάζουν.



Το θερινό: All time classic, η Αίγλη του Ζαππείου ξεχωρίζει για την ιδιαίτερη αισθητική της και την όμορφη οθόνη της την οποία αγκαλιάζουν βουκαμβίλιες και γιασεμιά. Η ταινία προβάλλεται στις 20.30 και στις 23.10, το εισιτήριο στα 7,50€.

Ηρωικά Χαμένοι

Η ταινία: Σε μια μικρή αγροτική πόλη της Αργεντινής, ο διαχειριστής μιας τράπεζας και ένας δικηγόρος παίρνουν μέσα από τα «χέρια» κατοίκων της ίδιας γειτονιάς τις αποταμιεύσεις τους. Σκοπός των τελευταίων δεν είναι πλέον τίποτα άλλο από την ανάκτηση των χρημάτων τους. Απολαυστική, με αρκετά κοινωνικά μηνύματα και ωραίο καστ δραματική κωμωδία, η οποία θυμίζει κάτι από Κεν Λόουτς και… Συμμορία των 11.



Το θερινό: Την κάνουμε ταράτσα και πιάνουμε τραπεζάκι και καρέκλα στο Σινέ Αβάνα στα όρια Ψυχικού και Χαλανδρίου για μια «αεράτη» καλοκαιρινή προβολή. Η ταινία προβάλλεται στις 20.45 και στις 22.45, το εισιτήριο στα 8€.

Ένας Προφήτης μα τι Προφήτης

Η ταινία: Οι Monty Python στην καλύτερη ίσως ταινία τους μας συστήνουν τον Brian, έναν αγαθό Ιουδαίο που γεννιέται στη διπλανή φάτνη με το Χριστό. Αυτή η «ατυχής» σύμπτωση, καθώς και μια σειρά κωμικοτραγικών γεγονότων, τον φέρνουν να λατρεύεται από τις φανατικές μάζες ως Μεσσίας, παρά τις συνεχείς και έντονες διαμαρτυρίες του για το αντίθετο.



Το θερινό: Ο δημοτικός θερινός Αιολία στην Καισαριανή θυμίζει κάτι από παλαιότερες εποχές, έχει ωραίο κυλικείο με τα βασικά και αρκετό πράσινο για δροσούλα. Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 και στις 23.00, το εισιτήριο στα 5€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v