Τα κλισέ που θα δεις σε κάθε αμερικάνικη ταινία

Κόκκινο ή μπλε; Σκοτεινό υπόγειο σε στοιχειωμένο σπίτι; Ας μπω με ένα σπίρτο να δω τι παίζει. Και άλλα κλισέ που λατρεύουμε να μισούμε.
Τα κλισέ που θα δεις σε κάθε αμερικάνικη ταινία

Αν έχεις δει πολλές αμερικάνικες ταινίες στη ζωή σου, τότε σίγουρα θα αναγνωρίσεις τα καλύτερα… χειρότερα κλισέ τους στην παρακάτω λίστα.

Για πες, ποιο είναι το αγαπημένο σου;

Στοιχειωμένο σπίτι/ σπίτι όπου έχουν γίνει 1000 φρικτοί φόνοι. Πρωταγωνίστρια/στης κατεβαίνει σε σκάλα σε θεοσκότεινο υπόγειο: «Είναι κανείς εδώ;».

via GIPHY



Πρωταγωνιστής/πρωταγωνίστρια σε θρίλερ κλείνει το ντουλαπάκι-καθρέφτη του μπάνιου. ΤΑΤΑΝ! Εμφανίζεται κάποιο πρόσωπο στον καθρέφτη.

Σε κάθε action movie οι αναλώσιμοι φουσκωτοί των κακών πυροβολούν λίγο χειρότερα από πιτσιρικά με τόξο στοχεύοντας οτιδήποτε άλλο πέρα από τον ήρωα.

via Gfycat



Το ασχημόπαπο του σχολείου, η ασχημούλα που όλοι/όλες κορόιδευαν με τα πατομπούκαλα και τα σιδεράκια, βγάζει τα γυαλιά, μαζεύει το μαλλί πάνω και αυτομάτως γίνεται κύκνος που το γουστάρουν όλοι.

Ο αρχιντετέκτιβ θα τσεκάρει τις κάμερες και ξάφνου όλως τυχαίως θα βρει κάτι, κάπου στο φόντο. Θα ζητήσει από τον χάκερ να ζουμάρει 1203981903289012 φορές και χωρίς κανένα απολύτως πίξελ στην οθόνη θα εντοπίσει τη λύση στο αίνιγμα.

via GIPHY



Πρωταγωνιστής μπαίνει στο μπαρ με άφθονη βαβούρα. Με το που πατάει πόδι στην είσοδο η μουσική σταματά, κοντινό στον μπάρμαν που γυρνά να τον κοιτάξει και μετά γκρο πλαν σε όλο το μαγαζί που επίσης σταματά ό,τι κάνει και τον κοιτάζει.

Ο αγαπημένος της πρωταγωνίστριας συχνά- πυκνά την επισκέπτεται από το παράθυρο του δωματίου της, γιατί οι γονείς τις είναι παράξενοι/αυστηροί/δεν πρέπει να το μάθουν.

Το κυνηγητό ανάμεσα στον serial killer και το wannabe θύμα του ΠΑΝΤΑ ΜΑ ΠΑΝΤΑ θα περιλαμβάνει και μια σαβούρα από πλευράς θύματος, συνήθως στα πρώτα 10-20 βήματα. Ακόμα και αν το έδαφος είναι ό,τι πιο ίσιο υπάρχει.

via GIPHY



Οι πιθανότητες να πέσει αναίσθητος κάποιος όταν τον χτυπήσει ο πρωταγωνιστής/η πρωταγωνίστρια στο κεφάλι με ένα οποιοδήποτε αντικείμενο είναι 99,9%.

Όταν οι κακοί κάνουν ντου στον ήρωά μας, δεν πα να’ναι και ομάδα των 20; Πάντα θα του την πέσουν ένας ένας για να τους ξεπαστρέψει πιο εύκολα.

via GIPHY



Κάθε βόμβα είναι αρκετά απλή στη λειτουργία της και την εμφάνισή της. Ένα ρολογάκι με αντίστροφη μέτρηση και κάποια καλώδια, που συνήθως είναι μπλε και κόκκινο και κόβονται την τελευταία στιγμή πριν κάνει «μπουμ», και την απενεργοποιούν.

Σχεδόν πάντα θα πεθάνει πρώτος ο φίλος του ήρωα με την οικογένεια, ο αφροαμερικάνος, ο τύπος που έκανε σχέδια με τη γυναίκα του να νοικιάσουν εξοχικό στη Φλόριντα και να ησυχάσουν και ο δευτερεύων χαρακτήρας που δεν έχει τόση σημασία για την πλοκή, αλλά είναι αρκετά συμπαθής.

Όλα τα αυτοκίνητα εκρήγνυνται λες και είναι φορτωμένα με 1 τόνο C4.

Και φυσικά σε κάθε έκρηξη ο ήρωας δεν γυρνά να κοιτάξει πίσω, αλλά απομακρύνεται χαλαρός κοιτώντας την κάμερα. 

via Gfycat

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v