10 ταινίες που είναι η… χαρά της ζωής

Στην κατήφεια των ημερών αναζητούμε λίγη ελπίδα και χαρά στην έβδομη τέχνη μέσα από 10 «ανεβαστικές» ταινίες.
10 ταινίες που είναι η… χαρά της ζωής

Το φετινό καλοκαίρι είχε αρκετούς τόνους γκρίζου. Το φθινόπωρο προμηνύεται παρόμοιο. Τι κάνουμε στα δύσκολα;

Στρεφόμαστε σε μια μεγάλη μας αγάπη, το σινεμά, το οποίο έχει τον τρόπο του να μας ανεβάζει όπως μόνο εκείνο μπορεί.

Και αυτές οι 10 ταινίες είναι η χαρά της ζωής και αντίδοτο σε κάθε μιζέρια.

Monty Python and the Holy Grail



Η πιο σπαρταριστή κωμωδία του Θιάσου, και ίσως μια από τις καλύτερες και πιο αναρχικές κωμωδίες της έβδομης Τέχνης.

School of Rock



Η περσόνα του Τζακ Μπλακ και τα υπέροχα πιτσιρίκια φτιάχνουν την ανεβαστική μαγιά μιας ταινίας που εκθειάζει το ροκ και την αγάπη για τη μουσική.

Good Will Hunting



Η ταινία του Γκας Βαν Σαντ με τον Μάτ Ντέιμον και τον αείμνηστο Ρόμπιν Γουίλιαμς ακροβατεί μοναδικά ανάμεσα στο μελόδραμα, την κωμωδία και το ψυχογράφημα χωρίς να σβήνει ούτε στιγμή το χαμόγελο από τα πρόσωπά μας.

My Neighbor Totoro



Και ποιος δε θα ήθελε να έχει σαν γείτονα αυτό το απίστευτο πλάσμα του δάσους που τόσο όμορφα έπλασε στη φαντασία του ο Χαγιάο Μιαγιαζάκι, ταξιδεύοντας μικρούς και μεγάλους στο παραμυθένιο του σύμπαν;

Shawshank Redemption



Η ταινία με την ψηλότερη βαθμολογία στο IMDb είναι και μια από τις πιο αισιόδοξες και καλογραμμένες στην ιστορία του σύγχρονου σινεμά. Γιατί αν κάνεις λίγη υπομονή, τότε η λύτρωση θα έρθει.

Cinema Paradiso



Το αριστούργημα του Τζουζέπε Τορνατόρε είναι καμωμένο από τα υλικά των παιδικών μας ονείρων, γεμάτο νοσταλγία και αγάπη για το ίδιο το σινεμά. Γιατί στις σκοτεινές αίθουσες ο κόσμος βρίσκει κυρίως τη χαρά.

The Intouchables



Τέτοιο κινηματογράφο θέλουμε! Απλό, ευαίσθητο, συγκινητικό και αισιόδοξο. Μια γαλλική ταινία- σταθμός, μια ωδή στην ψυχή και την ανθρωπιά.

It's a wonderful life



Επτά και βάλε δεκαετίες μετά την κυκλοφορία της η ταινία του Φρανκ Κάπρα έχει μια γνήσια λαϊκότητα, και σου αφήνει όσες φορές και να τη δεις την ίδια γλυκιά γεύση.

Mary Poppins



Μια από τις πιο φαντασμαγορικές παραγωγές της Disney, ο ορισμός του feelgood σινεμά, η απόλυτη ψυχαγωγική επιλογή για παιδιά, και για όσους μεγάλους αρνούνται να μεγαλώσουν. Supercalifragilisticexpialidocious για πάντα!

Amelie



Τελευταία αλλά όχι καταϊδρωμένη στη λίστα μας η ονειροπαρμένη και άκρως ρομαντική Αμελί, είναι για πολλούς – και για εμάς – η πιο γλυκιά ταινία που γυρίστηκε ποτέ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v