Οι καλύτερες διευθύνσεις για early cocktails στην Αθήνα

Πίνουμε από νωρίς σε πέντε μπαράκια της Αθήνας που ενδείκνυνται για απογευματινές κοκτεϊλικές καταστάσεις ή τα πρώτα ποτά τις βραδιάς.
Mockingbird’s
Σωκράτους 23, Χαλάνδρι
Σε ένα πετρόχτιστο σπίτι του 1920 με ωραιότατη αυλή, τα κοτσύφια κελαηδούν και μας καλούν να δοκιμάσουμε ωραιότατες δροσερές δημιουργίες από νωρίς το απογευματάκι. Η λίστα έχει την υπογραφεί αρκετών bartender της Αθήνας, και περιλαμβάνει επιλογές όπως το The Hand με μαστίχα, μέλι, Agricole, σέλερι και lime, το De puta Madre με ρούμι, μαρμελάδα, πορτοκάλι, ginger και passion fruit και το Neighborhood, μια ενδιαφέρουσα παραλλαγή της Pina Colada με ρούμι, καρύδα, ginger και κανέλα. Οι τιμές τους ξεκινούν από 8€. Το μπαρ έχει προδιαγραφές ΑΜΕΑ, ενώ στηρίζει την πρωτοβουλία «Ένας Καφές που Περιμένει».
Tyco
Ρόμβης 11
Ανοιχτό καθημερινά από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τη 1:30 μετά τα μεσάνυχτα αυτό take away cocktail spot ήταν κάτι που (μας) έλειπε από την πόλη. Στο Tyco επιλέγουμε ανάμεσα σε Signature ή κλασικά Cocktails, Long Drinks και ποτά, όπως το #1 με βότκα εμβαπτισμένη με βανίλια, passion fruit και curacao ή το #5 με τεκίλα Don Julio Blanco, μπλεντ με πορτοκάλι και raspberry και κρέμα καρύδας, τα παίρνουμε στο χέρι και απολαμβάνουμε τις απογευματινές μας βόλτες στα στενά της Αθήνας. Οι τιμές τους στα 5€ (long drinks) και 6€ (signature) είναι ένας λόγος ακόμα για να το επισκεφθούμε.
Chocolat Royal
Αποστόλου Παύλου 27, Θησείο
Απογευματινά κοκτέιλ με θέα Ακρόπολη; Μέσα. Το Chocolat Royal ο all day χώρος της Αποστόλου Παύλου σερβίρει δροσερά signature cocktails υπό τον ίσκιο του Ιερού Βράχου από νωρίς το απόγευμα, ενώ κάθε Κυριακή παρτάρει από τις 18.00 με ζωντανά dj sets και μειωμένες τιμές στα κοκτέιλ, δίνοντάς μας την ευκαιρία να δοκιμάσουμε δροσερές δημιουργίες όπως White Negroni με τζιν και λευκό βερμούτ, Paloma Pine με λευκή τεκίλα, τζιν με ανανά, λάιμ και μπίτερς πορτοκαλιού και Banana Fashioned με σκούρο ρούμι, λικέρ μπανάνας και λικέρ λευκού κακάο στα 7,5€ αντί 9,5€. Τις υπόλοιπες ημέρες τα απλά κοκτέιλ ξεκινούν από 8,5€.
Πικάπ
Το pet friendly μπαρ –νεοκαφενείο στα σύνορα Πετραλώνων και Θησείου, ανοίγει από το πρωί για χαλαρό καφεδάκι και σνακ, ενώ από το απόγευμα σερβίρει ωραιότατα κοκτέιλ συνοδεία κεφάτης μουσικής. Αγαπημένα μας το Πικάπ με λευκό ρούμι, βότκα, ανανά, η Red Caipiroska, η Sierra Strawbbery μαργαρίτα, το Bitten Apple με Cointreau και bitters και το Unbrand με ρούμι, ροδάκινο και τζίντζερ. Κάθε Κυριακή από τις 18.00 στήνει Summer Cocktail Parties με «χύμα» διάθεση, χορευτική μουσική και όλα τα κοκτέιλ στα 5€ και 6€. Στις «κανονικές» τους μέρες τιμώνται στα 7 και 8€.
Ipitou bar
Ηπίτου 4-6, Πλάκα
Ο γλυκύτατος πεζόδρομος της Ηπίτου είναι ό,τι πρέπει για τα χαλαρά απογευματινά ποτά μας – αργότερα γίνεται το αδιαχώρητο. Νωρίς, βρίσκουμε ευκολότερα τραπέζι, αράζουμε στις σιδερένιες καρεκλίτσες στο πλακόστρωτο και παραγγέλνουμε καθαρά ποτά αλλά και ωραιότατα και άκρως καλοκαιρινά κοκτέιλ - όπως το Beastie boyz με London dry gin, αγγούρι και τζίντζερ ή το Comulus Nimbus με λευκό ρούμι, γκρέιπφρουτ και αφρό από μπανάνα. Οι τιμές τους στα 7-9€.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v