4 μπαράκια για early drinks στην Αθήνα

Πριν η πόλη «ξυπνήσει» για βράδυ, πριν οι δρόμοι πήξουν και ο κόσμος ξεχυθεί, πίνουμε τα πρώτα μας ποτάκια και κρασία σε τέσσερα αγαπημένα στέκια.
Των φρονίμων τα παιδιά πριν νυχτώσει αλητεύουν.

Drupes and Drips

Ζήτρου 20, Κουκάκι, τηλ: 697 030 0404

Το καλό κρασί και το Aperol φιγουράρουν στα χέρια (και τα ποτήρια) των θαμώνων αυτής της Ιταλικής spritzeria, η οποία εκτός από μεγάλη ποικιλία κρασιών, σερβίρει και κάποια κοκτέιλ. Απολαμβάνουμε όρθια στο δρομάκι ακριβώς απ’ έξω και αν πεινάσουμε συνοδεύουμε με κορυφαία γαλλικά και ιταλικά τυριά και αλλαντικά σε καλές τιμές, τα οποία προμηθεύονται από το Provence Deli. Το ποτήρι κρασί ξεκινά από 2,5€. Σημειώστε ότι γύρω στις 22.00 χτυπάει το κουδουνάκι για last orders.

Μπορσαλίνο

Κολοκοτρώνη 59, τηλ: 21 0323 2222

Η Κολοκοτρώνη είναι ωραία… νωρίς πριν ξεκινήσει ο μεγάλος χαμός, και το Μπορσαλίνο είναι μια από τις κορυφαίες διευθύνσεις για εξαιρετικά κοκτέιλ και ιδιαίτερο finger food. Πιάνουμε θέση στα τραπεζάκια έξω, παραγγέλνουμε ένα Martini ή ένα Negroni ή ένα Soyer au fraise με Κασάσα, Skinos μαστίχα, σαμπάνια Deutz brut, πορτοκάλι και παγωτό φράουλα, συνοδεύουμε με χειροποίητη πίτσα και διάφορα κρύα σνακ και… η ζωή είναι ωραία. Το απλό ποτό στα 7€, τα κοκτέιλ στα 8€.

Blue Bird

Ηπίτου 4, Αθήνα, τηλ.: 210 3249 616

Σε έναν πεζόδρομο θαρρείς φτιαγμένο για χαλαρό ποτάκι, το Blue Bird μια ανάσα από το Σύνταγμα είναι ό,τι πρέπει για τα πρώτα ποτά της βραδιάς στα τραπεζάκια που βγάζει έξω ή στα 2-3 σκαμπό δίπλα στο παράθυρο. Παίζει jazz-funk μελωδίες και σερβίρει τα κλασικά, καλοφτιαγμένα του κοκτέιλ σε τιμές happy hour από τις 19.00 ως τις 21.00 - καθημερινά εκτός Κυριακής, στα 6,50€.

Lazy Bulldog

Ορφέως 2 & Περσεφόνης 13, Γκάζι, τηλ: 6975026836

Τίποτα καλύτερο από μια κρύα μπύρα απογευματινή, πόσο μάλλον όταν βγαίνει σε τέτοια ποικιλία από τα βρυσάκια της αγαπημένης pub του κέντρου. Η Lazy είναι ό,τι πρέπει για early μπυροδοκιμές, μιας και η ποικιλία της σε μπύρες βρετανικές, αμερικάνικες, τσέχικες και ελληνικές είναι εξαιρετική. Μην πάτε για τις παραδοσιακές, πειραματιστείτε και δε θα χάσετε. Έχει και τραπεζάκια έξω, αλλά η μπάρα της είναι απολαυστική και ο μέσα χώρος άκαπνος. Οι μπύρες ξεκινούν από 3€ το pint.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v