Τα πιο δροσερά μέρη της Αθήνας

Η Αθήνα, ευτυχώς, είναι γεμάτη μέρη με δροσιά, για να απολαύσουμε τα καλοκαιρινά μας απογεύματα όπως πρέπει...
Τα πιο δροσερά μέρη της Αθήνας

Η δροσιά είναι ίσως η πιο βασική ανάγκη το καλοκαίρι. Και ευτυχώς, παρά το γεγονός ότι η Αθήνα είναι μία αντικειμενικά πολύ ζεστή πόλη τα καλοκαίρια, υπάρχουν πολλά όμορφα μέρη με σκιά για να κάτσεις, να πιεις έναν καφέ, να πεις μία κουβέντα ή ακόμα και να καθίσεις με το βιβλίο σου και να διαβάσεις για λίγη ώρα, να ξεχαστείς.

Επίσης, θα πούμε ότι οι προτάσεις μας για μαγαζιά είναι ενδεικτικές - η Αθήνα είναι γεμάτη πολύ ωραία και πολύ δροσερά μπαράκια, αλλά μερικές φορές θέλουμε οι βόλτες μας να είναι βόλτες. Για να δεις, όμως, αρκετές προτάσεις μας για δροσερά μπαράκια, δεν έχεις παρά να κάνεις κλικ εδώ, εδώ και εδώ

Πάμε, λοιπόν, μια δροσερή βόλτα στην Αθήνα...

Η αυλίτσα του Ιπποπόταμου, στο Κολωνάκι, είναι μια μικρή όαση μέσα στο κέντρο. Είτε πας για χαλαρό καφεδάκι, είτε το βράδυ για μπύρα και ματιές όλο νοήματα σε παραδίπλα τραπεζάκια (γίνεται ωραίο φλερτ εδώ, να τα λέμε κι αυτά), είναι μια σίγουρη επιλογή για εκείνες τις μέρες που έχεις λίγο ανάγκη περισσότερο να βρεθείς σε μια από αυτές τις μαγικές γωνιές της πόλης.

Δελφών 3Β, Κολωνάκι, τηλ. 2103634583

Και μιας και είμαστε κοντά - εντάξει, σχετικά κοντά - ο Λυκαβηττός το βραδάκι συνδυάζει και υψόμετρο, να χτυπάει ωραία το αεράκι, και ρομαντικό σκηνικό για όλα τα απαραίτητα ζαχαρώματα που προκύπτουν. Ναι, αυτό το κείμενο έχει γίνει ξεδιάντροπα ρομαντικό, αλλά δεν πειράζει. Για έναν ρομαντισμό ζούμε κι εμείς.

Επίσης, όλη αυτή η φάση με τα φώτα της πόλης δεν θα σταματήσει ποτέ να είναι το καλύτερο σκηνικό για να κάνεις οτιδήποτε. Δηλαδή, και να γίνει στραβή και να βαρέσεις έναν καυγά εκεί πάνω, ίσως να είναι ο καλύτερος καυγάς της ζωής σου. Δεν λέμε, βέβαια, να πας στον Λυκαβηττό και να μαλώσεις, θα προτιμούσαμε να κοιτάς τα αστέρια ή να αναλύεις κάτι που διάβασες ή είδες πρόσφατα και να γίνεσαι νερντ - να μιλάς για κάτι που σε ενθουσιάζει, ας πούμε, και να 'χεις αυτό από πίσω.


Και, μιας που πιάσαμε λόφους, Φιλοπάππου
Αυτή είναι μια σύντομη και περιεκτική λίστα που μπορείς να κάνεις με καλή παρέα, ένα δροσερό απόγευμα στου Φιλοπάππου:
*Να γελάσεις.
*Να κλάψεις (από χαρά).
*Να κλάψεις (από συγκίνηση).
*Να ερωτευτείς.
*Να αναρωτηθείς πράγματα σχετικά με την αρχαία Ελλάδα.
*Να νιώσεις ότι έχεις έρθει πιο κοντά στην αρχαία Ελλάδα.
*Να επιστρέψεις στην παρέα σου, επειδή αυτό το κείμενο εξακολουθεί να είναι ρομαντικό και κάποιος σε φλερτάρει στου Φιλοπάππου αυτή τη στιγμή. Φυσάει λίγος αέρας. Νιώθεις σιγουριά. Αρχαία Ελλάδα. Όλα θα πάνε καλά.


Και στα πιο νότια, και για τους πιο σινεφίλ, Φλοίσβος. Θερινό σινεμά δίπλα στην θάλασσα; Τσεκ. Ωραία σουβλάκια, αν πεινάσουμε; Τσεκ. Τέλειο παρκάκι για βόλτες πριν ή μετά την ταινία και περισσότερη συζήτηση; Τσεκ. 
Οι πέντε άνθρωποι που έχουν απομείνει στον πλανήτη να παίζουν Pokemon Go; Τσεκ.


Δεύτερο μαγαζί δροσερό που θα προτείνουμε, και θα σε πάμε από την μία άκρη στην άλλη, είναι το Artisanal στην Κηφισιά. Ο κήπος του είναι από εκείνα τα σκηνικά που κοιτάς τριγύρω και α) αναρωτιέσαι πόση δουλειά έπεσε, β) ξεχνάς αμέσως τι αναρωτιόσουν, επειδή τα πάντα γύρω είναι άνετα και πράσινα και, ωχ, πότε βράδιασε, οκέι, θα παραγγείλουμε κι ένα κοκτέιλ. (Τα οποία ξεκινούν από 9€).

Ζηρίνη 2, Κηφισιά, τηλ: 6936144744

Και μιας και πιάσαμε τα βόρεια, το Άλσος Συγγρού καλύπτει όλα τα κουτάκια που χρειάζεται η βόλτα σου: Πράσινο, δροσιά, ακόμα περισσότερο πράσινο. Πάρε ένα μπουκαλάκι νερό μαζί σου, βάλε ακουστικά, κάνε βόλτες. Ναι, συγγνώμη, σπάμε για λίγο το ρομαντικό του κειμένου και θα σου προτείναμε να πας και μόνος σου εδώ. Ξέρεις, διαλογισμός.

Εναλλακτικά, είναι και ιδιαίτερα δημοφιλής προορισμός για ζευγάρια που βγαίνουν μαζί για τρέξιμο, πράγμα που δεν μπορούμε παρά να παραδεχτούμε ότι είναι κουλ και να το εκτιμήσουμε. 


Και κλείνουμε με ένα ακόμα κομμάτι πράσινου, στο κέντρο της πόλης αυτή την φορά. Το Πάρκο Ελευθερίας, εκείνη η μεγάλη, πράσινη έκταση κοντά στο Μέγαρο Μουσικής, απέκτησε φανατικούς οπαδούς στην διάρκεια της καραντίνας - ωραίο, ανοιχτό μέρος, να τηρούμε και τις αποστάσεις - και μεταμορφώθηκε από μια άδεια, πράσινη έκταση, σε μια πράσινη έκταση γεμάτη ζωή. Και μπόλικη σκιά.



Θα γίνουμε γραφικοί αν αρχίσουμε να μιλάμε πάλι για πικ-νικ, ε;

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v