Μπαράκια για τις Αυγουστιάτικες νύχτες μας

Δεν θα κλειστούμε στο σπίτι να σκάσουμε επειδή και καλά τίποτα δεν γίνεται στην Αθήνα τον Αύγουστο. Υπάρχει ακόμα αλκοόλ, θυμίζουμε.
Μπαράκια για τις Αυγουστιάτικες νύχτες μας
Επειδή το ξέρουμε ότι κάθε Αύγουστο οι μέρες (και ειδικά οι νύχτες) που περνάς στην Αθήνα σού φαίνονται βασανιστικές, είμαστε εδώ για να σου θυμίσουμε ότι μια χαρά μπορείς να βγεις από το σπίτι και να περάσεις ωραία. Ναι, ακόμα και μόνος σου, στην ακραία περίπτωση που όοολοι οι φίλοι σου έχουν φύγει ταυτόχρονα για διακοπές κι εσύ ξέμεινες εδώ.

Μπορείς να βγεις, να πιεις, να διασκεδάσεις, ίσως να κάνεις και νέες γνωριμίες με κόσμο που αισθάνεται εξίσου παράξενα με την όλη κατάσταση με εσένα - και θα χρειαζόταν πολύ να ξεφύγει το κεφάλι του μιλώντας με έναν ενδιαφέρων άγνωστο. Και παρακάτω σου έχουμε μερικά μπαράκια που είναι τέλεια για να περάσεις αυτές τις νύχτες του Αυγούστου.

Τεχνοχώρος Φάμπρικα

Μεγάλου Αλεξάνδρου 125 και Ευρυμέδοντος, Κεραμεικός, τηλ.: 210 3411651
Είναι μία από τις αγαπημένες μας αυλές στην πόλη. Απλά και ξεκάθαρα. Είναι τόσο όμορφος και παρεΐστικος χώρος, τόσο ανεπιτήδευτα κουλ που δεν μπορείς παρά να την αγαπήσεις. Και, προφανώς, αξίζει να είσαι ενήμερος για τα events και τα performances που διοργανώνονται εδώ. Τα ποτά της ξεκινούν από 6€, ενώ τα κοκτέιλ από 7€.

Κεραμείο

Πλαταιών 27, Μεταξουργείο, τηλ: 210 3464223
Δεν θα γράψουμε ξανά για το πόσο μας αρέσει η "αυλή" του Κεραμείου, και πόσο όμορφα είναι τα τραπεζάκια, και, και, και. Είναι Αύγουστος. Μας έχει χτυπήσει η ζέστη. Η φάση μας είναι αλλού, οπότε θα πούμε ότι το Κεραμείο είναι σέξι. Σέξι χώρος, σέξι μουσική, σέξι κόσμος. Τα ποτά ξεκινούν από 6€, άρα και σέξι τιμές.

Gypsy Jungle

Αιόλου 27, πλατεία Αγ. Ειρήνης, τηλ: 6987454777
Αιωρούμενος κήπος, χρώματα παντού, φυτά, παπαγάλο και μαϊμούδες. Και όμωε, είσαι στον πεζόδρομο της Αιόλου. Το Gypsy Jungle πέρα από εξωτική αισθητική στο ντεκόρ, διαθέτει ελληνικό πρόσημο στο μενού του, το οποίο περιλαμβάνει sushi α λα ελληνικά για να συνοδεύσει τα πολύχρωμα κοκτέιλ που βγάζει η μπάρα - το σπιρτόζο Cubana με ώριμα ρούμια και μαρμελάδα μύρτιλο, ή το πικάντικο Dragon με καυτερή τεκίλα και σιρόπι αγαύγης. κ.α. Το απλό ποτό στα 7€, τα κοκτέιλ από 8€.

Tyco

Ρόμβης 11, Αθήνα
Προφανώς και επιμένουμε να στηρίζουμε Tyco, επειδή το Tyco στηρίζει εμάς. Και όταν λέμε "εμάς", εννοούμε όλους εμάς που μέχρι να αποφασίσουμε τι θέλουμε να κάνουμε με την βραδιά μας πίνουμε κι ένα κοκτέιλ στο χέρι, και μετά, πριν πάμε σπίτι, θέλουμε ακόμα ένα στα γρήγορα. Επειδή τα κοκτέιλ του Tyco είναι δροσερά, πολύ ωραία και πολύ φτηνά (από 5€). Λέμε πάντα ναι σε ένα ακόμα κοκτέιλ.

Βig Spoon

Αγίου Ιωάννου 65 , Αγ. Παρασκευή, τηλ: 2106019405
Ας φύγουμε λίγο απ' το κέντρο, όμως. Το πληθωρικό αυτό μπαρ της Αγίας Παρασκευής, πέρα από την επιβλητική του μπάρα η οποία όλους τους καλούς χωράει (και με τις ανάλογες αποστάσεις πάντα) και βγάζει ωραία κοκτέιλ με homemade υλικά, διαθέτει και ένα άνετο, και σούπερ παρεΐστικο μοναστηριακό τραπέζι για να τα πιείτε με την παρέα. Το απλό ποτό κοστίζει 6,5€, τα κοκτέιλ ξεκινούν από 8€.

Gigifioggos

Κώστα Βάρναλη 16, Περιστέρι, τηλ: 6977655507
Πριν πεις οτιδήποτε για τον Τζιτζιφιόγκο, θα κρεμάσει λίγο το σαγόνι και θα πεις μόνο μια λέξη: ΝΤΕΚΟΡ. Επειδή, Χριστούλη μου, τι όμορφο μαγαζί. Από τότε που άνοιξε έχει αποκτήσει φανατικό κοινό και έγινε ένας ακόμα λόγος να σηκωθείς απ' όπου κι αν μένεις στην Αθήνα και να βγεις στο Περιστέρι. Κερασάκι στην τούρτα η τεράστια λίστα κρασιών (από 4,5€ το ποτήρι) αλλά και επιλογές προσεγμένες για τσιμπολόγημα.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v