Πού πίνουμε τα πιο τέλεια καλοκαιρινά καφεδάκια;

Οι πιο δροσεροί καφέδες στα πιο δροσερά μέρη εντός και εκτός Αθήνας, σε κήπους και μυστικές αυλές.
Πού πίνουμε τα πιο τέλεια καλοκαιρινά καφεδάκια;
Οι ιδανικοί προορισμοί για να απολαύσουμε δροσερά καφεδάκια και νόστιμα σνακ στην πόλη, σε φόντο πράσινο και πάντα σκιερό.

Su Casa

Πλατεία Νυμφών, Γλυφάδα, τηλ.: 210 8985554

Στην καρδιά της Γλυφάδας στην πλατεία Νυμφών, το all day στέκι μας υποδέχεται κάθε στιγμή της ημέρας για δροσερό καφεδάκι και πλούσιο πρωινό/brunch, αλλά και μοντέρνα κουζίνα στον εξωτικό κήπο ενός πανέμορφου νεοκλασσικού.

Najbarajo

Ανδρέα Πανανδρέου 38, Χαλάνδρι, τηλ: 2106856736

Πολύχρωμο, εξωτικό και παιχνιδιάρικο, το κρυμμένο καφέ του Χαλανδρίου δεν αποτελεί πλέον «μυστικό» σποτ, αλλά αυτό δε μας χαλά και τόσο, μιας και από το πρωί μπορούμε να πιάσουμε θέση στα τραπεζάκια του για καφέ, smoothies και snacks, αλλά και νόστιμη πίτσα και γλυκά.

Bella Vespa

Κύπρου 11, Γλυφάδα, τηλ.: 2108982880

Η πράσινη αυλή του είναι ό,τι πρέπει για έναν δροσερό καφέ ή ρόφημα, αλλά και signature κοκτέιλ όσο παίρνει και νυχτώνει. H κουζίνα του συνδυάζει έξυπνα την ιταλική με την ελληνική κουζίνα, ενώ τα Σαββατοκύριακα αν έρθετε με τα πιτσιρίκια εδώ, ο παιδότοπος θα τα ενθουσιάσει.

six d.o.g.s

Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, τηλ: 2103210510

Ο κήπος του ήταν, είναι και θα είναι ένας από τους λίγους στο κέντρο της πόλης που σε ταξιδεύουν αλλού. Για ακόμα μια χρονιά λοιπόν, 10η αν δεν απατώμεθα, το «Στο Βάθος Κήπος» του πολυχώρου στο Μοναστηράκι μας υποδέχεται κάτω από φυσικό ίσκιο για πρωινό, καφεδάκι και brunch με την νεολαία.

T.A.F.- The Art Foundation

Νορμανού 5, Μοναστηράκι, Τηλ.210. 3238757

Ακόμα ένας κήπος στο κέντρο της πόλης, μια ανάσα από το μετρό, που μας ταξιδεύει ευχάριστα, ενώ βρίσκεται σε ένα από τα πλέον ιστορικά κτίρια της Αθήνας. Το TAF εκτός από café bar είναι και μίνι γκαλερί, δίνοντας στο καφέ/ποτό εδώ μια έξτρα αριστίκ διάθεση που μας αρέσει.

Faltso Bar

Διάμεση 5-7, Μαρούσι, τηλ: 21 0802 0225

Μια κρυφή όαση στην καρδιά του Αμαρουσίου σε έναν χωμένο πεζόδρομο, το Faltso δεν παραφωνεί, αντιθέτως είναι πλήρως μελωδικό με μια αυλή ιδανική για τις ηλιόλουστες ημέρες και μεγάλα άνετα τραπέζια για άραγμα μέχρι… όσο πάει. Το βράδυ σερβίρει ωραιότατα κοκτέιλ συνοδεία chill και jazz μουσικών.

Black Duck Garden

Ιωάννου Παπαρρηγοπούλου 5-7, Πλατεία Κλαυθμώνος, τηλ: 2103252396

Στην αυλή του Μουσείου της Πόλης των Αθηνών, ο πανέμορφος κήπος του Black Duck απλώνει τα τραπεζάκια του στη σκιά του φοίνικα που φύτεψε η Αμαλία. Έχει και γωνιές με χώμα, για έξτρα αίσθηση… φύσης, σερβίρει παγωμένα καφεδάκια από νωρίς, συνεχίζει με brunch και νόστιμα γεύματα, και το γυρνάει στα κοκτέιλ το βραδάκι.

Saorsa

Γιατράκου 2, Μεταξουργείο, τηλ.: 210 5235960

Κρύβεται σε μια κοντινή οδό στην πλατεία Αυδή και είναι μια ήσυχη, ατμοσφαιρική αυλή ανάμεσα σε δύο αιωνόβια κτίρια η οποία προσφέρεται από νωρίς για παρεΐστικο καφέ και κουβέντα στα ήσυχα συνοδεία ωραιότατων σνακ όπως τορτίγιες, σαλάτες και γλυκάκια. Παραμένει κι αυτό ανοικτό μέχρι βράδυ για ποτάκια κάτω από τα αστέρια.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v