Σε αυτά τα καφέ θα απολαύσεις την ομορφότερη θέα

Από το κέντρο της πόλης μέχρι την Πετρούπολη, και από εκεί στη Λίμνη της Βουλιαγμένης απολαμβάνουμε δροσερά καφεδάκια με υπέροχη θέα.
Σε αυτά τα καφέ θα απολαύσεις την ομορφότερη θέα

Προ μερικών ημερών απολαύσαμε τον καφέ μας με φόντο το απέραντο γαλάζιο. Τώρα ήρθε η στιγμή να ανεβούμε σε λόφους της πόλης αλλά και σε ταράτσες και να δροσιστούμε έχοντας για παρέα την Ακρόπολη, τον Λυκαβηττό αλλά και τη μαγευτική θέα ολόκληρου του λεκανοπεδίου της Αττικής.

Ακολουθήστε μας σε μια υπέροχη βόλτα στα πιο ωραία καφέ της πόλης, που χαρίζουν απλόχερα θέα και δροσιστικά ροφήματα.

MS Roof Garden
Αθηνάς 1 και Ερμού, Αθήνα, τηλ: 21 0331 5190



Στην καρδιά της Αθήνας, αυτό το μοντέρνο καφέ μπαρ βρίσκεται σε απόσταση… ενός καφέ από την Ακρόπολη και προσφέρει απλόχερα υπέροχη θέα στον Ιερό Βράχο και στην πλατεία Μοναστηρακίου από το Roof Garden του. Ανοίγει από νωρίς το πρωί για νοστιμότατο πρωινό και καφεδάκι και μένει ανοιχτό μέχρι το βράδυ για καλοφτιαγμένα κοκτέιλ την ώρα που τα φώτα της πόλης ανάβουν και η Ακρόπολη φωτίζεται.

Χοροστάσιον
Σκουλενίου 2Β, Πλατεία Κλαυθμώνος, Αθήνα



Συνήθως το επισκεπτόμαστε (πολύ) αργά το βράδυ για ανεβαστικές μουσικές και κοκτέιλ στην ταράτσα του, όμως το κλασικό και αγαπημένο μπαρ στην Κλαυθμώνος ανοίγει νωρίς το απογευματάκι και σερβίρει καφέ και σνακ για να αράξουμε με την παρέα και να χαζέψουμε την όμορφη θέα στον λόγο του Λυκαβηττού, ακριβώς απέναντι.

Bios
Πειραιώς 84, τηλ: 21 0342 5335


thisisathens.org
Η ταράτσα του στην Πειραιώς αποτελεί ένα από τα must σημεία για να ζήσει κανείς την απόλυτη αστική εμπειρία. Το Bios ανοίγει από νωρίς το απόγευμα για καφεδάκι και σνακ, τα οποία απολαμβάνουμε αραχτοί στις άνετες σεζλόνγκ τους με το βλέμμα στραμμένο στον ουρανό και την Ακρόπολη. Πιο μετά, ίσως χτυπήσουμε και ένα κοκτειλάκι γιατί μπορούμε.

Τηλεσκόπιο
Λόφος Προφήτη Ηλία, Χαϊδάρι, τηλ.: 210 5812047



Στην κορυφή του λόφου του Χαϊδαρίου με το χαρακτηριστικό όνομα «Κουνέλια», αυτό το καφέ μπαρ προσφέρει ασυναγώνιστα πανοραμική θέα στο λεκανοπέδιο, από την Ακρόπολη μέχρι τον Σαρωνικό. Το ύψος του εξασφαλίζει δροσιά τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού, κάτι που ευνοεί ακόμα και τα πρωινομεσημεριανά μας καφεδάκια εδώ. Παραμένει ανοικτό μέχρι το βράδυ για κοκτεϊλάκια και κάποιες επιλογές φαγητού.

Ορίζοντες
Λόφος Λυκαβηττού, τηλ: 21 0721 0701



Το ιστορικό «μπαλκόνι της Αθήνας», πέρα από το να σερβίρει μοντέρνα/δημιουργική ελληνική κουζίνα για ρομαντικό δείπνο, ανοίγει κάθε μέρα από το πρωί δίνοντας μας την ευκαιρία να απολαύσουμε και το καφεδάκι μας στα τραπέζια του εξωτερικού χώρου με ασυναγώνιστη θέα της πόλης, τουλάχιστον για μαγαζί εντός κέντρου.

Apolis
Λόφος Αγίου Δημητρίου, τηλ.: 210 5060620



«Αχ… Πόλις» θα μπορούσε να λέγεται το επίσης ιστορικό αυτό μαγαζί στην Πετρούπολη, το οποίο χωρίζεται σε διάφορα επίπεδα (εστιατόριο, καφέ, μπαρ) με αμφότερα να απολαμβάνουν μαγευτική θέα σε όλη την Αθήνα. Στο ξυλινο ντεκ του καφέ δροσιζόμαστε με καφεδάκια, ροφήματα, τσιμπολογάμε σνακ, ενώ αν μας πάρει η ώρα «χτυπάμε» και ένα ποτάκι στο Scherzo Bar ακριβώς από πάνω ή δοκιμάζουμε ιταλικές γεύσεις στο εστιατόριο.

Terra Petra
Ανατολικής Ρωμυλίας 1, Πετρούπολη, τηλ: 21 0506 0694



Παραμένουμε Πετρούπολη η οποία αναδεικνύεται «μανούλα» των καφέ με όμορφη θέα για να πιάσουμε τραπεζάκι στο επίσης πολυεπίπεδο Terra Petra και συγκεκριμένα στο ανακαινισμένο Tropical Espresso Café Bar για να απολαύσουμε ένα μυρωδάτο χαρμάνι. Ακριβώς από πάνω το Καράβι open bar κρέμεται πάνω από την ολόφωτη Αθήνα και σερβίρει ωραία κοκτέιλ, ενώ στην κορυφή, στο τρίτο επίπεδο, το Food Bar σερβίρει καφεδάκι και δείπνο, μετά τις 19.00.

Λίμνη Βουλιαγμένης
Λίμνη Βουλιαγμένης, τηλ: 2108962237



Πόσες τοποθεσίες στην Αττική προσφέρουν τη δυνατότητα για καφεδάκι με θέα μια λίμνη; Μία. Σε ένα ειδυλλιακό τοπίο της Αθηναϊκής Ριβιέρα, στη Λίμνη Βουλιαγμένης, το ομώνυμο καφέ ανοίγει από το πρωί για καφεδάκι και βουτιές στα υφάλμυρα νερά της λίμνης, απλώνοντας τα τραπεζάκια του στον ίσκιο κάτω από λευκές ομπρέλες.

N. Γ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v