Πάμε για καφέ με θέα την θάλασσα;

Θες να συνδυάσεις δύο από τα καλύτερα πράγματα της εποχής; Ναι, για καφέ και θάλασσα μιλάμε. Σου έχουμε τις κατάλληλες διευθύνσεις.
Πάμε για καφέ με θέα την θάλασσα;
Είναι Ιούνιος, έχουν έρθει ζεστές μέρες, παρά την μικρή κρίση κακοκαιρίας που βιώσαμε, και πλέον μπορούμε να απολαμβάνουμε με την ησυχία μας δύο από τα καλύτερα πράγματα που έχει να προσφέρει το καλοκαίρι: καφέδες και θάλασσα.

Κάνουμε λοιπόν το ταξιδάκι μας μέχρι ν’ ανταμώσουμε γαλάζιο, και πιάνουμε τραπεζάκι σε ένα από αυτά τα σούπερ καφέ.

Balux House Project

Λ. Ποσειδώνος Β58, Γλυφάδα, τηλ: 2108940566
Κάθε μέρα, κάθε ώρα και κάθε διάθεση μπορεί να καλύψει το Balux, και οι τακτικοί του θαμώνες το ξέρουν καλά αυτό. Διαφορετικά δωμάτια, διαφορετικές εμπειρίες—αν και, για να είμαστε ειλικρινείς, αυτό το κείμενο λέει «θέα θάλασσα» στον τίτλο. Έξω θα βγούμε, να είμαστε δυο μέτρα μακριά από το νερό και να ακούμε το κύμα. Άλλωστε, εδώ ήρθαμε για να απολαύσουμε τον ήλιο πίνοντας παγωμένο καφεδάκι.

Enalio

Λεωφ. Βραυρώνος 1, Αρτέμιδα, τηλ: 2294 089665
Ανοίγει από νωρίς, και για τους πρωινούς τύπους ετοιμάζει (εκτός από τέλειο καφέ) πολύ νόστιμο φαγητό: Από αυγά scrambled ή μάτια, μέχι διάφορα ψωμάκια αλλά και γλυκές βάφλες. Και μέχρι να χωνέψουμε τα αυγά μας (για να είμαστε και τυπικοί), πίνουμε το καφεδάκι μας κάτω από την άφθονη σκιά που προσφέρουν οι ομπρέλες και περιμένουμε μέχρι να ρίξουμε μια βουτιά.

Notos

Λεωφ. Κ. Καραμανλή 4, Βούλα, τηλ: 2108993702
Ο Notos είναι τέλειος για να έρθετε οικογενειακώς, μιας και υπάρχει και παιδική χαρά. Ο χώρος του είναι πανέμορφος, με άπλετο γκαζόν από την μία, και την θάλασσα σε απόσταση που απλώνεις χέρι και την αγγίζεις από την άλλη. Και αν μείνεις και χαζεύεις την ομορφιά τόση ώρα που φτάσει μεσημέρι, θα σε ικανοποιήσει πολύ και η κουζίνα του μαγαζιού, που πατάει πάνω στην μεσογειακή παράδοση.

Ιστιοπλοϊκός

Μικρολίμανο, Πειραιάς, τηλ: 21 0413 4084
Και πάμε σε κάτι πιο κοντά στα δικά μας. Ο Ιστιοπλοϊκός, το ξακουστό αυτό στέκι του Μικρολίμανου, είναι νεανικός, είναι γεμάτος ζωή και εκείνη την ανθρώπινη βαβούρα που τόσο πολύ μας έλειψε, και φτιάχνει πολύ ωραίο καφέ. Και όλα αυτά σε έναν χώρο τεράστιο, για να τηρούμε και τα απαραίτητα μέτρα αποστάσεων, και με μια τζαμαρία που προσφέρει απίστευτη θέα στην θάλασσα. Και όλα αυτά με ανεβαστικές μουσικούλες που φτιάχνουν το κέφι.

Senses Cafe Bar

Ακτή Θεμιστοκλέους 340, Πειραιάς, τηλ: 21 1226 0240
Από την τεράστια τζαμαρία του κάτω ορόφου αγναντεύεις τα βράχια της Πειραϊκής, ενώ από τον πρώτο όροφο έχεις γκρο πλαν στο απέραντο γαλάζιο. Επιλέγεις τι σηκώνει περισσότερο η διάθεσή σου, πιάνεις τραπέζι και σου έρχεται φοβερό καφεδάκι να πιεις και νόστιμα τσιμπολογήματα για να το συνοδεύσεις. Φυσικά, αυτό είναι ένα all-day στέκι, άρα και το μεσημέρι θα φας εδώ ζουμερά μπέργκερ και το βράδυ, που η μουσική θα ανεβάσει εντάσεις, θα πιεις δροσερά κοκτέιλ.

Lavo Cafe Bar

42 χλμ Λεωφ. Αθηνών Σουνίου, Σαρωνίδα, τηλ: 2291 054402
Εκτός από την θάλασσα που είναι δυο βήματα μακριά, και μπορείς πρώτα να κάνεις ένα μπανάκι, το Lavo είναι ένας τέλειος all-day προορισμός και από μόνο του. Το πρωί, φυσικά, μας σερβίρει υπέροχο καφεδάκι, αλλά και πεντανόστιμα σνακς όπως σαντουιτσάκια και ομελέτες. Τα smoothies του είναι πολύ ενδιαφέροντα, επίσης. Το μεσημέρι, φτάνουν στο πιάτο μας μεσογειακές εμπνεύσεις, αλλά και ωραία μπεργκεράκια. Και όσο βραδιάζει, η μουσική γίνεται όλο και πιο δυνατή, και το Lavo μεταμορφώνεται σε έναν σούπερ χώρο για ξέφρενα πάρτι.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v