Οι Αθηναϊκοί καφέδες που λαχταρήσαμε

Έξι στέκια για καφέ στην Αθήνα που μας έχουν λείψει πάρα πολύ, και πλέον μπορούμε ξανά να τα επισκεπτούμε.
Οι Αθηναϊκοί καφέδες που λαχταρήσαμε
Έφτασε η άρση των μέτρων, λοιπόν, σε αυτό το σημείο: Μπορούμε να πάμε για καφέ! Παίρνουμε λοιπόν τους καλύτερούς μας φίλους, και δίνουμε ραντεβού για να καθίσουμε (με αποστάσεις) και να τα πούμε όπως δεν μπορούσαμε να τα πούμε τόσο καιρό. Απολαμβάνοντας έναν παγωμένο καφέ που δεν φτιάξαμε εμείς, χαζεύοντας και σχολιάζοντας άλλο κόσμο που πίνει τον καφέ του (και λογικά σχολιάζει εμάς)...

Ήρθε η ώρα να επανακτήσουμε μία από τις αγαπημένες μας συνήθειες. Και αυτά είναι τα έξι μέρη που λέμε να ξεκινήσουμε.

six d.o.g.s

Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, τηλ: 2103210510
Από τις αγαπημένες μας αυλές στο κέντρο. Κήπος; Δεν είμαστε σίγουροι πώς να το πούμε, αλλά είναι η φάση εδώ είναι ευρύχωρη, χαλαρή, με ωραία μουσική και ακόμα πιο ωραίο κόσμο για να πιάσεις την κουβέντα, αναζητώντας νέες κοινωνικές επαφές μετά την καραντίνα.

TAF

Νορμανού 5, Μοναστηράκι, τηλ: 210 3238757
Εσωτερική αυλή, το TAF είναι ακόμα μία σταθερή αξία που ανυπομονούσαμε να δούμε. Το πάντρεμα νέου και παλιού, παράδοσης και μοντερνισμού – και ο εκπληκτικός καφές – είναι αρκετά για να μας κάνουν να θέλουμε να επιστρέφουμε ξανά και ξανά.

Cusco

Κωλέττη 8, τηλ: 211 1831432
Πώς θα μπορούσε να λείπει από τις πρώτες εξορμήσεις μας το πιο γλυκούλι, το πιο φανταχτερά κόκκινο στέκι στα Εξάρχεια; Το Cusco είναι από εκείνα τα μαγαζιά που είναι φτιαγμένα για να κάθεσαι έξω – με παρέα αλλά και μόνος, με ένα βιβλίο – και να κοιτάς πού και πού την ατέλειωτη περαντζάδα της Μεσολογγίου.

Σέλας

Καλλικράτους και Μεθώνης 19, τηλ: 21 1401 7760
Παραμένουμε Εξάρχεια αλλά ανεβαίνουμε λίγο πιο πάνω, για να κάτσουμε σε ένα καφέ που δεν είναι αυλή ακριβώς, δεν είναι κήπος, είναι ένα μικρό, ανεξάρτητο κρατίδιο καλής ενέργειας. Έτσι θα το πούμε, και μας υποδέχεται από νωρίς για καφεδάκι στα τραπεζάκια που απλώνει έξω, σε ένα δροσερό δρομάκι, χωρίς φασαρίες και πανικό.

Blue Bird

Hπίτου 4, Σύνταγμα, τηλ.: 6944878767
Μπορείς να πας το βράδυ και να πιεις κοκτέιλ, ή μπορείς να πας από νωρίς και να απολαύσεις εξαιρετικό καφεδάκι, ακούγοντας φάνκι μουσικές και τρώγοντας μια λαχταριστή σοκολατόπιτα. Επειδή το ξέρουμε, και το ξέρεις κι εσύ ότι αξίζεις μια σοκολατόπιτα. Εκτός από αυτό, σου αξίζει να πιεις κι έναν καφέ στο κυριολεκτικό κέντρο της πόλης.

Μπλε Παπαγάλος

Πλατεία Αυδή Λεωνίδου 31, πλατεία Αυδή, Μεταξουργείο, τηλ: 21 1012 1099
Πάμε και μια βόλτα, όμως, από το Μεταξουργείο. Επειδή και ο Παπαγάλος μάς έλειψε πολύ, και η άπλα του και η ωραία του τοποθεσία και ο κόσμος του... Δεν θα πούμε ψέματα, το Μεταξουργείο το αφήσαμε για το τέλος επειδή ίσως μας έλειψε πιο πολύ. Ολόκληρο, όλη η περιοχή—και ο Παπαγάλος είναι μία από τις πιο σταθερές αξίες στις εξόδους μας αυτές...
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v