8 πλατείες της πόλης για χάζι με αποστάσεις

Καλή η πλατεία Ομονοίας, αλλά λέμε να την παρακάμψουμε προς το παρόν και να πιάσουμε παγκάκι για χάζι σε οκτώ άλλες πλατείες της πόλης.
8 πλατείες της πόλης για χάζι με αποστάσεις

Πλατεία. Το μέρος που γράφονται ιστορίες, συναντιούνται παρέες και ξεκινούν βόλτες. Συμβολικές οι πλατείες, ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο. Δημοφιλείς όσο ποτέ, προσφέρουν καταφύγιο για άραγμα σε όσους διψούν για βόλτες και χάζι, όσους θέλουν να «δουν λίγο κόσμο βρε αδερφάκι μου».

Παιδιά, φρόνιμα όμως ναι; Κρατάμε αποστάσεις, παίρνουμε το καφεδάκι μας ανά χείρας και βγαίνουμε βόλτα προσεκτικά, σε οκτώ πλατείες που αγαπάμε και θα είναι… πάντα εκεί.

Και, φυσικά, αν δούμε τον χαμό, τα μαζεύουμε και αλλάζουμε προορισμό.

Πλατεία Αυδή



Βάλτε μια πρέζα πολυπολιτισμικότητα, μια κουταλιά της σούπας άπλα, 1 κούπα χρώματα και θετική ενέργεια κατά βούληση και έχετε την ξακουστή και πάντα ζωντανή πλατεία του Μεταξουργείου που έδωσε το όνομά του σε ολόκληρη τη γειτονιά. Ιδανική για καφεδάκι στο χέρι τα πρωινά, αλλά και περιπτερόμπυρα το βράδυ.

Δεξαμενή



Στέκι ποιητών και λογοτεχνών των αρχών του 20ού αιώνα που άραζαν στο ομώνυμο καφέ της, η πλατεία της Δεξαμενής αποπνέει ακόμα εκείνο τον ρομαντισμό που σπάνια βρίσκεις πλέον στην πόλη, με στολίδι της το αιώνια αγαπημένο θερινό Σινέ Δεξαμενή. Ένα θερινό που αναδίδει άλλο τόσο άρωμα παλιάς, νοσταλγικής Αθήνας.

Πλατεία Νέας Σμύρνης

Πλατεια Νεας Σμυρνης DSC08879

Η δημοφιλής ατακα «πάμε πλατεία» των 10 Μικρών Μήτσων αναφέρεται σε αυτή, και είναι λογικό. Η πλατεία Νέας Σμύρνης είναι μία από της μεγαλύτερες και ομορφότερες πλατείες της Αθήνας και σφύζει καθημερινά από ζωή προσφέροντας άφθονο χώρο για αποστάσεις, αλλά και αρκετή δροσιά με τις λιμνούλες στο κέντρο που παλαιότερα κολυμπούσαν πάπιες.

Πλατεία Αργεντινής Δημοκρατίας


jan1448.blogspot.com

Το παρκάκι Παναθήναια, στα μισά περίπου της λεωφόρου Αλεξάνδρας, με τις φουντωτές φούξια κουτσουπιές και τις μουριές του ήταν εν πολλοίς άγνωστο. Όμως με τα χρόνια μαθεύτηκε, ο κόσμος το συμπάθησε και η προτομή του Jose de San Martin, εθνικού ήρωα της Αργεντινής και το ελαφρώς παρατημένο μαρμάρινο συντριβάνι δεν νιώθουν μοναξιά.

Πλατεία Ηρώων

Η κεντρική πλατεία του Ψυρρή πέρασε από την απόλυτη κοσμοσυρροή στην απόλυτη εγκατάλειψη και από εκεί στο δυναμικό comeback. Είναι η πλατεία με ένα από τα ωραιότερα γκράφιτι στην Αθήνα, και επίσης αυτή που έχει συνδεθεί περισσότερο απ' όλες στο μυαλό μας με τη γλύκα των σιροπιαστών των φημισμένων σερμπετιών της ή την μυρωδιά από την ολόφρεσκη μπουγάτσα Θεσσαλονίκης. 

Πλατεία Μοναστηρακίου

Monastiraki Square

Έχει τα πάντα. Από πλανόδιους με χακούνα ματάτα και Ινδιάνους με σιντί, μέχρι φρουτάδικο σε καρότσι και ζευγαράκια που δίνουν ραντεβού εδώ για να χαθούν στα στενάκια της Πλάκας και τα Αναφιώτικα. Υπάρχει καλύτερη πλατεία για άραγμα με θέα την Ακρόπολη; Υπάρχει πιο ιστορικός τόπος συνάντησης; Δεν υπάρχει.

Σύνταγμα


athensguide.com

Μπορεί και να υπάρχει, βέβαια. Να λέγεται Σύνταγμα και να αποτελεί το σημείο μηδέν της πόλης και ταυτόχρονα τον τόπο που γράφτηκε η μισή σύγχρονη αθηναϊκή Ιστορία, το λες και σοβαρό βιογραφικό. Με το Μετρό της, με τα skate της, με την νεολαία της και με τα γερόντια της, με τα επιθετικά της περιστέρια η πλατεία Συντάγματος είναι μια μικρογραφία της πόλης μας.

Πλατεία Αναλήψεως

Πλατεία Αναλήψεως, Βριλήσσια

Καθαρός αέρας, άπλα, πολύ απλα, πιτσιρίκια με τους γονείς τους να παίζουν μπάλα και άφθονα (κλειστά προς το παρόν) μαγαζια συνθέτουν τον χαρακτήρα μιας εκ των ομορφότερων πλατειών στα βόρεια προάστια, με επίκεντρο την ομώνυμη εκκλησία. 

Πλατεία Κεφαλαρίου

Πλατεία Κεφαλαρίου

Πιο μικρή, όμως πανέμορφη με τεράστια δέντρα να της χαρίζουν τον ίσκιο της, η πλατεία στο Κεφαλάρι, λιγο πιο πάνω από το κέντρο της Κηφισιάς είναι ό,τι πρέπει για "μεταξύ μας" άραγμα στα παγκάκια της, αλλά και στο παραδίπλα κατάφυτο άλσος. 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v