Τέχνη κάτω από τα αστέρια το καλοκαίρι του ιού

Η πανδημία έχει σαρώσει τα πάντα, μας έχει (κοινωνικά) αποστασιοποιήσει και αναρωτιόμαστε αν θα δούμε λίγη τέχνη αυτό το καλοκαίρι.
Τέχνη κάτω από τα αστέρια το καλοκαίρι του ιού
Τα καλοκαίρια μας τα έχουμε συνηθίσει να είναι γεμάτα τέχνη. Θερινά σινεμά, θέατρα ανοιχτά, φεστιβάλ και συναυλίες και ομαδικές προβολές σε ταράτσες. Φέτος νομίζουμε ότι δεν θα ζήσουμε τα περισσότερα από αυτά—αλλά δεν σταματάμε να αναρωτιόμαστε τι ακριβώς θα ζήσουμε.

Όχι τίποτα άλλο, την έχουμε ανάγκη την υπαίθρια τέχνη μας, με τις ανάλογες ποσότητες αντικουνουπικού πάντα.

Τι ξέρουμε, λοιπόν...

*Ξέρουμε ότι το Φεστιβάλ Αθηνών... κάπως αναβλήθηκε; Ή μάλλον ακυρώθηκε; Ή μπορεί και να γίνουν ορισμένες παραστάσεις; Για να πούμε την αλήθεια μας, δεν έχουμε καταλάβει απόλυτα, και μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την ανακοίνωση της Καλλιτεχνικής Διευθύντριας του Φεστιβάλ εδώ. Κρατάμε μεγάλο καλάθι, επειδή μας αρέσει να κρατάμε μεγάλα καλάθια για αυτά τα ζητήματα. Δεν μας ενδιαφέρει αν και πότε θα γεμίσει. Εμείς εδώ θα είμαστε και θα το ανακοινώσουμε ευθύς.

*Ξέρουμε ότι 1 Ιουνίου ανοίγουν τα θερινά σινεμά, με λιγότερο κόσμο και με αποστάσεις – αλλά και πάλι δεν μπορούμε να περιμένουμε. Ενθουσιάσου, λοιπόν, μαζί μας και ρίξε μια ματιά σε αυτά τα θερινά σινεμά που μας έχουν λείψει πάρα, μα πάρα πολύ.  

*Ξέρουμε, επίσης, από το περιοδικό Σινεμά ποιες θα είναι οι ταινίες που θα προβληθούν στα θερινά αυτό το καλοκαίρι, και ενθουσιαζόμαστε περισσότερο. Μερικές από αυτές που ανυπομονούμε να δούμε είναι – φυσικά – το Wonder Woman 1984, επειδή η Γκαλ Γκαντότ να σπάει στο ξύλο κακούς ανθρώπους είναι κάτι που όλοι χρειαζόμαστε. Επειδή αυτό αργεί όμως (στις 20/8 συγκεκριμένα), μέχρι τότε έχουμε ξανά προβολές της Μπαλάντας της Τρύπιας Καρδιάς του Γιάννη Οικονομίδη (για εμάς που δεν προλάβαμε να την δούμε την άνοιξη), την νέα μεταφορά του Πινόκιο (18/6), με τον Ρομπέρτο Μπενίνι στον ρόλο του Τζεπέτο αυτή τη φορά, και το μυστηριώδες Tenet του Κρίστοφερ Νόλαν (16/7), το οποίο απλά περιμένουμε να το δούμε για να καταλάβουμε τι μας ετοίμασε πάλι αυτός ο τύπος.

*Ξέρουμε ότι η Αθήνα θα αποκτήσει drive-in σινεμά, και όλοι νιώσαμε ένα κύμα νοσταλγίας με το που διαβάσαμε την ανακοίνωση, αλλά και με το που είδαμε την επίσημη σελίδα του, με τον χρόνο να κυλά αντίστροφα (λίγες μέρες έμειναν!) μέχρι να δούμε ταινίες όπως τις έβλεπαν στα 60s.  Μέχρι το τέλος του countdown, οι πληροφορίες όμως μένουν επτασφράγιστο μυστικό. Βέβαια, αναφέραμε πως θα λειτουργήσει και drive-in σινεμά στον τέλειο χώρο του Γκολφ Γλυφάδας, με δωρεάν είσοδο και προσφορές φαγητών και φαρμάκων αντί εισιτηρίου. 

*Ξέρουμε, τέλος, ότι το πολύ αγαπημένο Midnight Express, οι μεταμεσονύκτιες προβολές λατρεμένων καλτ ταινιών που τον χειμώνα ομόρφαιναν τα Σάββατά μας στον κινηματογράφο Ααβόρα, θα γίνουν θερινές. Ξεκινάμε στις 6/6 με το ανυπέρβλητο (και σοκαριστικό ακόμα και σήμερα) Pink Flamingos, του «πάπα του τρας» Τζον Γουότερς. Οι προβολές θα γίνονται στα θερινά ΒΟΞ και Ριβιέρα. Για περισσότερες πληροφορίες και για να ενημερώνεστε για κάθε προβολή, γίνετε μέλος στο σινεφίλ αυτό γκρουπ στο Facebook

*Εναλλακτικά, κάπου είδαμε είχε γίνει μόδα να κάνεις προβολή για ολόκληρη την γειτονιά σε έναν μεγάλο τοίχο πολυκατοικίας. Και επειδή αυτό, αν το καταφέρεις, θα είναι υπέροχο (ένας είναι να την κάνει την αρχή, ντε), ξεκίνα να μαζεύεις υπογραφές από τους γείτονες.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v