Ούζο power!

Ο καιρός άνοιξε και το ουζάκι τραβιέται. Ήλιος, κουβέντα, μεζέδες και η... καρέκλα στραβά! Η συντακτική ομάδα του in2life έκανε (όσο άντεξε...) crash test σε μερικά από τα πιο διάσημα ουζομεζεδοπωλεία της Αττικής, διάλεξε τα καλύτερα και σας τα παρουσιάζει.
Ούζο power!

Κάντε  κλικ εδώ και δείτε τα δέκα αγαπημένα μας ουζερί, για το καλοκαίρι του 2013.

Ανοιξιάτικος καιρός και το σαρακοστιανό μενού στην πρώτη γραμμή. Τι μας δίνει ο συνδυασμός; Ουζάκι! Μπορεί η Αθήνα μας να μην είναι από τα ωραιότερα μέρη του κόσμου για να χαρεί κανείς την άνοιξη, αλλά... έχει τις γωνιές της.

Ο ”Δειπνοσοφιστής” αναφέρει πως όταν ο Έλληνας κάθεται ”στραβά” στο τραπέζι είναι γιατί δεν πεινάει και θέλει να τσιμπολογήσει και να κουβεντιάσει. Ψάξαμε και βρήκαμε κάποια από τα καλύτερα ουζάδικα της Αθήνας και σας τα παρουσιάζουμε, για να ξέρετε που να... στραβοκάτσετε.

Θωμάς: Από τα καλύτερα ουζάδικα του ”βορά”, στην πλατεία Χαλανδρίου αριστερά κατεβαίνοντας τα σκαλάκια της εκκλησίας. Η λιτή πρόσοψη του μαγαζιού (δεν υπάρχει καν ταμπέλα) σε προετοιμάζει για το ποιόν του. Ουσιαστικές γεύσεις με αιχμή τα τηγανιτά σε ένα μαγαζί που δύσκολα θα το πετύχεις άδειο. Ίσως για αυτόν ακριβώς το λόγο να χρειαστεί πολλές φορές να περιμένετε έως και 20 λεπτά για να δώσετε παραγγελία. Υπολογίστε 12- 15 ευρώ το άτομο.

Το στέκι του Μάνθου: Παραδοσιακός προορισμός για ουζάκια στα άνω Πατήσια (Xαλεπά 68 και Ορφανίδου), το Στέκι του Μάνθου ή ”Μπάμπης” για τους γνωρίζοντες, ξεχωρίζει για την οικειότητα του μαγαζιού και την καλή σχέση ποιότητας-τιμής που προσφέρει. Το καλοκαίρι η αυλή του δεν στερείται δροσιάς ακόμη και στις ζεστότερες μέρες. ”θανατηφόρα” τυροκαυτερή και σπεσιαλιτέ ο μπεκρή-μεζές, τα ντολμαδάκια και η φρέσκια ψητή σαρδέλα. Παρασκευή και Σάββατο και ζωντανή μουσική. Περίπου 17 ευρώ ανά άτομο.

Αθηναϊκό: Ένα από τα παλαιότερα ουζάδικα του αθηναϊκού κέντρου, που φιλοξενείται στην οδό Θεμιστοκλέους λίγο πριν την Πανεπιστημίου. Όταν το Αθηναϊκό ήταν στην οδό Σανταρόζα κοντά στο Κακουργοδικείο, οι δικηγόροι με τους πελάτες τους συνήθιζαν να πηγαίνουν εκεί για το ”κάτι τις”, μετά το πέρας της δίκης. Το αθηναϊκό δεν είναι φθηνό, είναι όμως εγγύηση. Υπολογίστε γύρω στα 20 ευρώ το άτομο.

Ανδρέας: Στο στενοσόκκακο της Θεμιστοκλέους, δίπλα στο Πέτρινο, βρίσκεται ο Ανδρέας. Και ο Ανδρεάς έχει... νομική παράδοση, καθώς και αυτός ήταν παλαιότερα στη Σανταρόζα πρόθυμος να φιλοξενήσει τους παράγοντες των (λιγότερο εύπορων) δικών. Δοκιμάστε χταποδάκι ψητό και υπολογίστε γύρω στα 15 ευρώ το άτομο. Τις Κυριακές είναι κλειστά.

Νάξος: Υπάρχει καλή και οικονομική πρόταση στου Ψυρρή; Και όμως υπάρχει! Στο κέντρο του Ψυρρή, Η Νάξος με την παλαιά, αλλά και τη νέα αυλίτσα της σας περιμένει για καταπληκτικό χταπόδι στα κάρβουνα και πολύ ωραίο τσίπουρο. Από 10- 12 ευρώ το άτομο.

Λέσβος: Στη Μπενάκη, ανάμεσα στην Ακαδημίας και τη Σόλωνος και απέναντι από το υπαίθριο πάρκινγκ, βρίσκεται η Λέσβος. Με βιτρίνα κανονικού μαγαζιού η λέσβος δουλεύει σχεδόν αποκλειστικά με funs αφού αν δεν είσαι ”μιλημένος” το πιθανότερο είναι πως η τοποθεσία θα σε αποτρέψει. Όσα δεν καταφέρνει το μέρος όμως τα καταφέρνουν οι ψαρομεζέδες. Προσπαθήστε να πείσετε τον μαγαζάτορα να παίρνει τα άδεια πιάτα από το τραπέζι. Η παραμονή τους μπροστά σας είναι ο τρόπος του να τα μετράει, αλλά κάνει τη ζωή σας δυσκολότερη! Περίπου 14-17 ευρώ το άτομο.

Λιμανάκι: Στο Κερατσίνι, κάτω από το φουγάρο της ΔΕΗ, βρίσκεται το πάντα γεμάτο Λιμανάκι. Εξοπλιστείτε με... υπομονή, γιατί η παραγγελία σας ενδέχεται να καθυστερήσει πάνω από μισή ώρα -αφού η φήμη του μαγαζιού έχει πλέον ξεπεράσει κατά πολύ τα όρια της συνοικίας- και ελάτε να απολαύσετε πρωτότυπους μεζέδες, που θα συνοδεύσουν το ούζο σας, όπως χταποδοκεφτέδες και χέλι καπνιστό. Εκτός από το φαγητό, για την αναμονή θα σας ανταμείψει και η θέα στο εν λόγω λιμανάκι με τις βάρκες, που αποπνέει άρωμα ελληνικού νησιού. Υπολογίστε περίπου 20 ευρώ το άτομο.

Μπαρμπα Αλέξης: Παλιό στέκι μηχανόβιων στην Εθνική Οδό, πίσω από τη Renault. Το άλλοτε ”ύποπτο” στέκι έχει αντικατασταθεί από ένα εξαίρετο μεζεδοπωλείο με ειδίκευση στις ανατολίτικες γεύσεις. Αδάνα κεμπάπ, εσμέ, τζεβιζλέ και ταμπουλί είναι must. Προσοχή: Ό,τι λέει δίπλα ”καυτερό”, το εννοεί! Υπολογίζετε μια τιμή στα 20-25 ευρώ το άτομο.

Marko Antonio: Στον αριθμό 228 της Ακτής Θεμιστοκλέους, στην κατεξοχήν περιοχή για ουζομεζέδες, την Πειραϊκή, θα συναντήσετε το Marko Antonio, που ξεχωρίζει για το καλό φαγητό, τις λογικότατες τιμές του και την κεφάτη ατμόσφαιρα. Το ούζο εδώ, εκτός από μεζέδες, συνοδεύεται από ελληνική μουσική και εκπληκτική θέα στη θάλασσα του Σαρωνικού. Υπολογίστε περίπου 15 ευρώ το άτομο.

Η αυλή του Αντώνη: Στη Νέα Μάκρη, στη Νικολάου Πλαστήρα θα βρείτε τον Αντώνη και τη δροσερή του αυλή. Πεσκανδρίτσα στη λαδόκολλα με λαχανικά, χιουγκιάρ και μελιτζάνα φούρνου. Περίπου στα 25 ευρώ το άτομο.

Καλλίνικος: Στο 107 της Ηρώων πολυτεχνείου στην Καισαριανή, βρίσκεται ο Καλλίνικος, τον οποίο κρατήσαμε για το τέλος, αφού τυπικά δεν εμπίπτει στην κατηγορία του ”ουζάδικου”. Φτηνό και καλό φαγητό στο κουτούκι αυτό που ανοίγει τα μεσημέρια, χωρίς την γνωστή κλεισούρα των μαγαζιών του είδους, αφού τα μεγάλα τζαμόφυλλά του ανοίγουν διάπλατα και... φέρνουν τον ήλιο στο τραπέζι σας. Δοκιμάστε οπωσδήποτε κολοκυθοκεφτέδες. Περίπου 10-11 ευρώ το άτομο.

Κάντε κλικ εδώκαι δείτε τα δέκα αγαπημένα μας ουζερί, για το καλοκαίρι του 2013.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v