20 κανόνες για καλή διάθεση

Φτιάξε την διάθεσή σου με εκείνα τα υπέροχα, απλά και καθημερινά. Επειδή τα απλά και καθημερινά είναι που κάνουν την διαφορά.
20 κανόνες για καλή διάθεση
Αν βαρέθηκες να σηκώνεσαι από το κρεβάτι και η φάση σου να είναι περισσότερο «Όχι πάλι» και λιγότερο «Καλημέρα, ήλιε! Καλημέρα, ζωή», τότε ίσως χρειάζεσαι μερικές συμβουλές για να φτιάξεις την διάθεσή σου. Και εμείς είμαστε εδώ για να σου δώσουμε όχι πέντε, ούτε δέκα, αλλά είκοσι ολόκληρες συμβουλές που μπορείς να ακολουθήσεις ανά πάσα στιγμή μέσα στην ημέρα σου, για να τονώσεις τα κέφια σου.

1. Χάιδεψε ένα σκυλί ή γατί στο δρόμο. Άλλωστε, επιβεβαιωμένα δεν μπορούν να μεταδώσουν κορονοϊό.
2. Κέρνα τον εαυτό σου έναν καφέ. Αν ούτως ή άλλως αγόραζες απ’ έξω και δεν έφτιαχνες στο σπίτι, κέρνα τον εαυτό σου έναν πιο fancy καφέ.
3. Αν μπορέσεις να κάνεις ένα μικρό διάλειμμα για να κάνεις μια βόλτα, δέκα λεπτά χρειάζεσαι, όχι παραπάνω.
4. Πάρε ένα τηλέφωνο έναν φίλο σου.
5. Ή στείλε ένα μήνυμα.
6. Ή, ακόμα καλύτερα, κανόνισε με κάποιον φίλο να βγείτε για ποτό το βράδυ.
7. Στην περίπτωση που υπάρχει αίσθημα με το οποίο μπορείς να βγεις για ποτό το βράδυ, αφήνουμε την επιλογή πάνω σου.
8. Σκέψου ότι υπάρχει κόσμος που πιστεύει σοβαρά ότι οι κανόνες της Βιολογίας και της Ιατρικής δεν ισχύουν όταν ένα ποτήρι κρασί είναι ευλογημένο.
9. Πήγαινε στο σούπερ μάρκετ χωρίς λίστα και πάρε ό,τι σου γυαλίσει. Το αξίζεις.
10. Εναλλακτικά, μην πας καν στο σούπερ μάρκετ και παράγγειλε απ' έξω. Δεν γίνεται κάθε μέρα να ετοιμάζεις ένα σούπερ γεύμα για τον εαυτό σου.

11. Βάλε δυνατά μουσική και δώσε στον εαυτό σου πέντε λεπτά για να χορέψει όσο πιο βλαμμένα γίνεται.
12. Εντάξει, δέκα λεπτά.
13. Κάνε μια λίστα με δουλειές που πρέπει να γίνουν. Μην τις κάνεις τώρα, αλλά το να φτιάξεις την λίστα, να οργανωθείς λίγο, είναι αρκετό για να φτιάξει κάπως η διάθεσή σου.
14. Η καθημερινότητα πάντα γίνεται καλύτερη αν φροντίζεις να μην πεινάς και να μην διψάς ποτέ. (Προφανώς και θα σου δίναμε και συμβουλές υγείας, τι περίμενες; Πάρε βαθιά ανάσα για το επόμενο.)
15. Πέσε κάτω και κάνε δέκα κάμψεις. Ή καθίσματα. Ή βγες λίγο για τρέξιμο. Γυμνάσου, πάντως.
16. Παρ’ το απόφαση ότι υπάρχουν μέρες που ο μοναδικός τρόπος να τις σώσεις είναι να ρίξεις ένα μεγάλο άκυρο στα πάντα, να κλειδωθείς στο σπίτι και να μη μιλήσεις με άνθρωπο. Κι αυτό είναι οκέι—αρκεί να μην γίνει ο κανόνας. Είναι η ευχάριστη, χαλαρωτική εξαίρεση.
17. Στείλε «σ’ αγαπώ» σε κάποιον που αγαπάς. 99,999% θα πάρεις πίσω απάντηση «Κι εγώ σ’ αγαπώ» και πάντα είναι ωραίο να λαμβάνεις την συγκεκριμένη επιβεβαίωση. Ακόμα κι από τα άτομα που έχεις την αγάπη τους πιο δεδομένη κι απ’ την αναπνοή σου.
18. Κάνε μια τυχαία καλή πράξη. Αυτό.
19. Χαμογέλα σε έναν άγνωστο. Στον δρόμο, στο μετρό, κάπου. Αλλά, το πιο σημαντικό…
20. …χαμογέλα πρώτα απ’ όλα στον εαυτό σου το πρωί.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v