15 πράγματα για να γεμίσεις την ημέρα σου

Αν βαριέσαι, αν δεν έχεις όρεξη, αν δεν θες να βγεις από το σπίτι, ή αν απλά ψάχνεις περισσότερα πράγματα να κάνεις.
15 πράγματα για να γεμίσεις την ημέρα σου
Πολλές φορές, νιώθουμε ότι η μέρα μας είναι άδεια. Ότι δεν κάνουμε συναρπαστικά πράγματα. Αν το αισθάνεσαι κι εσύ, να μην ανησυχείς· είναι σημάδι των καιρών. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να γεμίσεις αυτό που αντιλαμβάνεσαι ως κενό χρόνο με ενδιαφέρουσες δραστηριότητες και διασκεδαστικά πράγματα να κάνεις.

*Διάβασε ένα βιβλίο. Οποιοδήποτε βιβλίο, διάλεξε όποιο σου τραβήξει την προσοχή. Ακόμα καλύτερα, πήγαινε και δανείσου το από την βιβλιοθήκη της περιοχής σου—θα κάνεις και βόλτα, θα στηρίξεις και έναν από τους σημαντικότερους (και πιο παρατημένους) παράγοντες πολιτισμού.
*Μάθε να ράβεις. Ή να πλέκεις. Είναι πάρα πολύ χαλαρωτικό.
*Καθάρισε το σπίτι σου, άδειασε το γραφείο σου από περιττά πράγματα. Ο μινιμαλισμός είναι στη μόδα, αλλά κυρίως είναι ευργετικός.
*Πάρε τηλέφωνο έναν φίλο. Ή την μαμά σου. Θα χαρεί πολύ.
*Βρες αυτή την μία δουλειά που αναβάλλεις συνεχώς, και απλά πες «ήρθε η ώρα».

*Μπες στο χάος που είναι το email σου και ξεκίνα να οργανώνεις και να διαγράφεις.
*Πήγαινε μια βόλτα. Με ακουστικά, χωρίς ακουστικά, στην πόλη ή στην εξοχή… Πήγαινε μια βόλτα και το κεφάλι σου θα αδειάσει αμέσως.
*Πάρε γλαστράκια να φροντίζεις. Και να χρησιμοποιείς στην κουζίνα σου, φυσικά. Πόση περιποίηση θέλει ένας βασιλικός, άλλωστε;
*Φτιάξε φαγητό για την βδομάδα και χώρισέ το σε ταπεράκια. Η μαγειρική είναι από τις πιο ψυχοθεραπευτικές δραστηριότητες που μπορείς να κάνεις στο σπίτι.
*Άκου ένα podcast ή μια ομιλία για ένα θέμα που σε αφορά. Τα podcasts είναι το μέλλον.

*Κάνε λίγες ασκήσεις γυμναστικής. Ναι, δεν θα σταματήσουμε ποτέ να σου το θυμίζουμε.
*Κάνε καθαριότητα στο σπίτι. Κάποια στιγμή δεν πρέπει;
*Ξεκίνα να μαθαίνεις μια νέα ξένη γλώσσα. Από την στιγμή που μπορείς να το κάνεις online και δωρεάν (με εφαρμογές όπως το Duolingo), γιατί όχι;
*Κάνε μια λίστα με δουλειές και ευθύνες που έχεις, επειδή πάντα θα υπάρχουν δουλειές και ευθύνες που έχεις αφήσει. Αν δεν έχεις όρεξη να ξεκινήσεις να τις δουλεύεις αμέσως, οργάνωσε κάπως τον χρόνο σου γύρω από αυτές.
*Δες μία ταινία. Μερικές φορές, το μόνο που χρειάζεσαι είναι να δεις μια ταινία, επειδή κάποιες μέρες δεν είναι φτιαγμένες για τίποτα άλλο. Κι αυτό είναι οκέι.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v