Πετράλωνα: Τέλειες αυλές για να κάτσεις έξω

Σε έχει τρομάξει η όλη ιστορία, αλλά από την άλλη δεν θες και να κλειστείς στο σπίτι; Στα Πετράλωνα να πας.
Πετράλωνα: Τέλειες αυλές για να κάτσεις έξω
της Ηρώς Κουνάδη

Κακά τα ψέματα, όσο ψύχραιμος άνθρωπος και αν είσαι, αυτός ο βομβαρδισμός ειδήσεων που σπέρνουν τον κορωνοπανικό, αδιάφορο δύσκολα σε αφήνει. Κάποιοι εξ ημών έχουν αρχίσει ήδη να λοξοκοιτάνε όποιον τολμήσει να φταρνιστεί στο μπαρ (μην πάει ο νους σου στο κακό μωρέ, κάποιος τον σκέφτεται, αυτό είναι όλο, πριν από δύο εβδομάδες σημασία δεν θα έδινες) κάποιοι άλλοι πιο εξτρήμ το σκέφτονται γενικώς το να βγουν βράδυ.

Εμείς, αν μας ρωτάς, λέμε ψυχραιμία, συχνό πλύσιμο χεριών και τραπεζάκια έξω χρειαζόμαστε. Και σου μαζέψαμε μερικές από τις πιο αγαπημένες μας διευθύνσεις στα Πετράλωνα, για να πιάσεις άφοβα τραπεζάκι στον καθαρό αέρα –αλλά να μην παγώσεις κιόλας τις μέρες που δεν είναι ακόμα εντελώς ανοιξιάτικος ο καιρός.

Πού θα φάμε;

Στα τραπεζάκια που απλώνει έξω στην πλατεία το Καφενείο της Πλατείας Μερκούρη (Αρκάδων 5, τηλ.: 210 3476237) που μας σερβίρει εξαίσια καφενεδο-μεζεδάκια σαν τη μελιτζάνα με φέτα στον φούρνο, το κοκκινιστό μοσχαράκι και τα τραγανά, μαμαδίσια κεφτεδάκια σε σούπερ τιμές: 10-12€ το άτομο με κρασί.

Στην εσωτερική αυλίτσα των Πλειάδων (Δημοφωντος 94, τηλ.: 21 0346 4655) που στεγάζονται σε ένα κουκλίστικο αρχοντικό του 1900, και μας κακομαθαίνουν με λαχταριστά μεζεδάκια πολίτικης έμπνευσης: μπουγιουρντί, φαβοκεφτέδες, σουτζουκάκια γιαουρτλού, ντολμαδάκια και παστουρμαδοπιτάκια είναι μερικές από τις νοστιμιές του καταλόγου. Με ρακή ή τσίπουρο, ο λογαριασμός βγαίνει γύρω στα 15€ το άτομο.

Στο κοσμαγάπητο Λαμπόρι (Αλκμήνης 23-25, τηλ.: 21 3030 2493) που απλώνει τραπεζάκια έξω στο πλακόστρωτο και μας σερβίρει μεζεδάκια από μικρούς παραγωγούς και μερακλίδικα εγχώρια αποστάγματα. Για σούπερ χορταστικό τσιμπολόγημα με κρασί, υπολογίζουμε το πολύ 15€ το άτομο.



Στο Γιαβρί (Υλλέων 3, τηλ: 21 5500 4343) που εκτός από σούπερ μεζεδάκια με επιρροές από τη Θράκη και τη Μικρά Ασία έχει συχνά και ζωντανή μουσική. Σημειώστε στα οπωσδήποτε προς δοκιμή τα αυγά με σουτζούκι, τα καραμανλίδικα λουκάνικα και τον καβουρμά σαγανάκι. Λογαριασμός στο τέλος, στα 15€ περίπου το άτομο.

Και πού θα πιούμε;

Στην κουκλίστικη αυλή του Κύριου Χου (Υπερίωνος 1 & Δημοφώντος) που μας σερβίρει χρόνια τώρα ευφάνταστα κοκτέιλ και καθαρά ποτά σε καλές τιμές (από 6€) αλλά και πεντανόστιμο brunch τα Σαββατοκύριακα –ό,τι πρέπει για να πιάσεις τραπεζάκι μεσημέρι στον ήλιο, που σκοτώνει και τα μικρόβια.



Στο Κλουβί (Κυδαντιδών και Δημοφώντος 57) που απλώνει τραπεζάκια στο φαρδύ πεζοδρόμιο μπροστά του, και μας σερβίρει ποτά στα 6€ και κοκτέιλ από 7€, σε ένα σούπερ παρεΐστικο κλίμα, που έχει κάτι από ατμόσφαιρα Μεταξουργείου.

Στην υπερυψωμένη αυλή του Επί της Δεξαμενής (Ιολάου 29 & Δεξαμενής 1) μακριά από την υπόλοιπη πιάτσα, σε μια γειτονιά των Πετραλώνων που αξίζει να ανακαλύψεις αν δεν το έχεις κάνει ακόμα –Δεξαμενή λέγεται, αν δεν το μάντεψες από το όνομα. Καφεδάκι από νωρίς και καθαρά ποτά από 5€ αργότερα.




Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v