5 ταβερνάκια για τίμιο φαγητό στα βόρεια

Στο Χαλάνδρι, τα Μελίσσια, την Κηφισιά και την Ερυθραία, πληρώνουμε λίγα και τρώμε καλά. Γιατί ο βορράς δεν είναι μόνο sushi και μοντερνιά.
5 ταβερνάκια για τίμιο φαγητό στα βόρεια

Γάκιας
Ευαγγελιστρίας 16 & Κρήνης, Νέα Ερυθραία, τηλ.: 210 6203934

Μεζεδοκαφενείο βγαλμένο από την Αθήνα των 60s, ο Γάκιας έχει μια υπέροχη χαλικόστρωτη αυλίτσα και μενού που πατά με το ένα πόδι στεριά και με το άλλο θάλασσα. Αξίζει να δοκιμάσετε τον καγιανά του, το τηγανιτό γαριδάκι, τα σιουφιχτά ζυμαρικά με στακοβούτυρο, την σφακιανή πίτα και –αν το πετύχετε− το χωριάτικο χοιρινό με πιπεριές στη γάστρα. Ο λογαριασμός στο τέλος θα κυμανθεί στα 12-15€ το άτομο το πολύ, με κρασί ή ουζάκι.



Μπακαλοταβέρνα
Θουκυδίδου 6, Χαλάνδρι, τηλ.: 213 0258011

Μια από τις ωραιότερες ταράτσες της πόλης, μας τηλεμεταφέρει σε αιγαιοπελαγίτικο νησί και μας κακομαθαίνει με πεντανόστιμα μεζεδάκια φτιαγμένα με πρώτες ύλες από διάφορες περιοχές της Ελλάδας: Κρητική στάκα, φέτα Καλαβρύτων, γουρουνόπουλο με σφέλλα Μεσσηνίας, παραδοσιακή μελιτζάνα γιαουρτλού σε πήλινο και άλλα ωραία, που συνοδεύονται ιδανικά με τσιπουράκι και δεν στοιχίζουν πάνω από 10-15€ το άτομο.



Βάθης
Κύρου 7, Κηφισιά, τηλ: 21 0620 4834

Παραδοσιακή ταβέρνα απ’ αυτές που σπανίζουν πια στην Κηφισιά, με μια υπέροχη, μεγάλη και δροσερή αυλή στην οποία πιάνουμε τραπεζάκι για κρεατοφαγία μέχρι τελικής πτώσης: Από «ψαγμένες» κοπές (rib eye απο black angus, ταλιάτα, πικάνια) μέχρι κλασικές σταυλίσιες μπριζόλες-γίγας, μοσχαράκι στη λαδόκολλα, κοτόπουλο και αρνί σούβλας και ζουμερά μπιφτεκάκια, τα κρέατα εδώ είναι όλα ένα κι ένα. Το μενού συμπληρώνουν ορεκτικά και πιάτα ημέρας όπως το ψητό Μαστέλο Χίου, οι γίγαντες Φλωρίνης, τα τηγανιτά κολοκυθάκια και τα σιφνέικα ρεβίθια. Ο λογαριασμός στο τέλος, με κερασμένο καρπουζάκι δεν ξεπερνά τα 15-20€/ άτομο ανάλογα το κρέας που θα παραγγείλετε.



Βλάχος
Καραμανλή 1 και 17 Νοέμβρη 11, Μελίσσια, τηλ: 2106130672

Τον αγαπάμε χρόνια τώρα, από τότε που στο μενού του βρίσκαμε μόνο μπριζολάκια και ηπειρώτικες πίτες. Πλέον μας κακομαθαίνει και με ζουμερά μπιφτέκια και πικάντικα λουκάνικα, που σερβίρονται όπως και τα μπριζολάκια του (τα οποία παραμένουν ασυναγώνιστα) επάνω σε ένα βουνό πατάτες. Πιάνουμε θέση στα τραπεζάκια που απλώνει έξω, συνοδεύουμε με φρεσκοξεφουρνισμένη χορτόπιτα ή τυρόπιτα, και γλυκόπιοτο κρασί, και πληρώνουμε περί τα 15€ κατ’ άτομο.



Βλάχικη Γάστρα
Κολοκοτρώνη 14, Ροδόπολη, τηλ: 210 6210165

Ταβερνάκι βγαλμένο από τα παιδικά μας καλοκαίρια στο χωριό, η Βλάχικη Γάστρα απλώνει τραπεζάκια έξω, στην κατάφυτη αυλή της, και τα φορτώνει με πεντανόστιμα μαγειρευτά σαν το αρνάκι που σιγοψήνεται στη γάστρα για τρεις ώρες, έτσι ώστε να λιώνει στο στόμα, αλλά και εκλεκτά κρέατα στη σούβλα και τη σχάρα –τα παϊδάκια του είναι επίσης ξακουστά. Αναλόγως παραγγελίας, θα υπολογίσετε περί τα 15-20€ το άτομο, μαζί με κρασί.




Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v