Τα πιο ωραία καφεδάκια τα πίνουμε στα Βόρεια Προάστια

Αχνιστοί καφέδες, βιολογικά βότανα, λαχταριστά σνακ και γλυκάκια στα πιο όμορφα καφέ των Βορείων Προαστίων.
 

Τα πιο ωραία καφεδάκια τα πίνουμε στα Βόρεια Προάστια

Ωραία η Αθήνα, αλλά τα Βόρεια έχουν τη δική τους αίγλη.

Dizer - Coffee Specialization
Ηρώων Πολυτεχνείου 2, Πεύκη, τηλ: 21 3038 7357

 



Ήρεμο, άκαπνο και περιποιημένο, το βιβλιόφιλο αυτό καφέ στην Πεύκη είναι ό,τι πρέπει για τις ημέρες που θέλουμε να χαζέψουμε αγκαλιά με ένα βιβλίο και να γευτούμε σπέσιαλ ροφήματα σε μεγάλη ποικιλία – από specialty καφέδες μέχρι τσάι με ιπποφαές. Παράλληλα σερβίρει λαχταριστό brunch για εκείνες τις ημέρες που θέλουμε να τσακίσουμε αυγά benedict αλλά και ωραιότατα γλυκά, όπως το τέλειο red velvet cake.

Blueprint
Βασιλίσσης Σοφίας 17, Μαρούσι, τηλ: 21 0612 9293

 



Αν ο καφές ήταν κιθάρα, τότε το Blueprint θα σόλαρε ανελέητα σε ριφς Ρόρι Γκάλαχερ. Δεν είναι, αλλά αυτό δε σημαίνει πως δεν μπορούμε να πιάσουμε θέση στους ξύλινους πάγκους του κάτω από τις ροκ αφίσες και τα βινύλια για να πιούμε τίμιους καφέδες και αχνιστές σοκολάτες. Και αν μας πάρει το βράδυ, τότε θα ανακαλύψουμε τον αληθινό ροκ του χαρακτήρα, συνοδεία παγωμένης μπύρας και κλάσικ ροκ μουσικών από τα ηχεία.

Tiki Tοucan
Θέμιδος 10 &, Θησέως, Μαρούσι, τηλ: 21 0806 8308

 



Νέο, ωραίο, εξωτικό, νεανικό και μουσικά ανήσυχο το νέο καφέ – μπαρ σε μια γωνίτσα κοντά στον σταθμό του Ηλεκτρικού διαθέτει tiki διακόσμηση και γκρούβι μουσικές οι οποίες ταιριάζουν και με τα πρωινά μας καφεδάκια και σνακ, αλλά και με τις βραδινές μας εξόδους. Για τις τελευταίες κρατά μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα hip hop σετ που παίζουν αυτήν την στιγμή στην Αθήνα. Στα συν, οι ωραιότατες βάφλες του.

Karamuza
Περικλέους 42, Πεύκη, τηλ: 21 3025 4835

 



Εκεί που το Μαρούσι συναντά την Πεύκη, η Karamuza τα τελευταία χρόνια εγκαινίασε μια νέα πιάτσα. Industrial ύφος, all day διάθεση, cool ροκ και τζαζ μουσικές, συχνά live και κοσμοσυρροή στα τραπεζάκια και τους πάγκους εντός και εκτός του μαγαζιού, ανεβάζουν τη διάθεση της γειτονιάς καθημερινά από νωρίς για καφεδάκι, τσάι και φυσικούς χυμούς συνοδεία σνακ και αργότερα για κοκτέιλ.

Hobbs
Λεωφ. Πεντέλης 110, Βριλήσσια, τηλ: 21 0803 7893

 



Ένας φιλόξενος all day χώρος στα σταθερά ανερχόμενα Βριλήσσια κοσμεί το μεγάλο εσωτερικό του με ξύλινα τραπέζια, έπιπλα και διακοσμητικά vintage στοιχεία που παραπέμπουν σε αμερικάνικο στέκι των 50’s και ετοιμάζει καφεδάκια, γλυκά, ελαφριά γεύματα αλλά και ποτά, όσο παίρνει και βραδιάζει.

7th Thought
Αγίας Παρασκευής 29, Χαλάνδρι, τηλ: 21 3025 8896

 



Πρωτότυπο και ιδιαίτερο, αυτό το παραμυθένιο καφέ στο Χαλάνδρι είναι πολλά παραπάνω από ένας χώρος για ροφήματα. Εδώ εκτός από καφεδάκια, τσάι, βιολογικά βότανα, smoothies και σπιτικές τάρτες, μπορούμε να δοκιμάσουμε (και να αγοράσουμε) ξεχωριστά χειροποίητα ρούχα από ταλαντούχες ελληνίδες σχεδιάστριες.

Αμαρυλλίς
Διομήδη Κυριάκου 15, τηλ: 2106233769

 



Πάνω στον ήσυχο πεζόδρομο απέναντι από την έπαυλη Δροσίνη στην Κηφισιά, λίγα βήματα από την επίσης αγαπημένη μας Μέντα, το εκλεκτό Αμαρυλλίς σερβίρει μεγάλη ποικιλία από καφέδες, τσάγια και λαχταριστές αρωματισμένες σοκολάτες. Η ρομαντική ατμόσφαιρα στο εσωτερικό του (και στο προστατευμένο αίθριο) έχει αέρα… γαλλικό, με μαρμάρινα τραπεζάκια, ρουστίκ καρεκλίτσες και πολυελαίους. Τα Σαββατοκύριακα σερβίρει και brunch.

Troufa Bread & Chocolate
Λεωφόρος Θησέως 4, Δροσιά, τηλ: 21 0800 0950

 



Φούρνος, ζαχαροπλαστείο, chocolaterie, gelaterie και cafe, αυτός ο… μυρωδάτος χώρος στη Δροσιά έχει λίγο απ’ όλα και συμφέρει – αρκεί να καταφέρετε να βρείτε ελεύθερο τραπέζι τις ημέρες αιχμής. Ο χώρος συνδυάζει ατμόσφαιρα μπιστρό με ιταλική εσπρεσερία, ενώ στα τραπεζάκια καταφθάνουν μυρωδάτοι καφέδες, εκλεκτά αρτοποιήματα και πολλά, πάρα πολλά γλυκά – τσουρέκια, προφιτερόλ, μιλφέικ, κέικ κ.α.

Museum Cafe-Restaurant
Μουσείο Γουλανδρή, Λεβίδου 13 και Όθωνος 100, Κηφισιά, τηλ: 2108015870

 



Φερ φορζέ καρέκλες και άνετοι καναπέδες, ξύλινοι πάγκοι και κατάφυτα παρτέρια φτιάχνουν μια γαλήνια ατμόσφαιρα, η οποία σε συνδυασμό με την κηφισιώτικη αύρα συντελεί στον χαρακτήρα του all day café του Μουσείου Γουλανδρή. Εδώ πίνουμε το καφεδάκι μας, και δοκιμάζουμε νοστιμότατο brunch, αλλά και πιάτα μεσογειακής κουζίνας δια χειρός Δημήτρη Σκαρμούτσου.

 

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v