Εσύ πού θα γιορτάσεις την Ημέρα της Γυναίκας;

Δωρεάν μαθήματα τάνγκο, λογοτεχνικός περίπατος, σέξι shows, ταινιάρες γένους θηλυκού… Πολλά και ενδιαφέροντα συμβαίνουν στην Αθήνα την Κυριακή 8/3.
Εσύ πού θα γιορτάσεις την Ημέρα της Γυναίκας;
Και πάρτι έχουμε και performances έχουμε, και ποιητικές βραδιές και παραστάσεις που ανοίγουν για άλλη μια φορά τον διάλογο γύρω από το γυναικείο ζήτημα –γιατί η Ημέρα της Γυναίκας δεν είναι μόνο γιορτή.

Λογοτεχνικός και Κινηματογραφικός Περίπατος στην Πλάκα
Κυριακή 8 Μαρτίου στις 11.00

-Πότε και πού λειτούργησε για πρώτη φορά σχολείο για κορίτσια στην Αθήνα;
-Ποια γυναίκα έπαιξε σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση του Λιμού στην Αθήνα της Κατοχής;
- Ποια ήταν η ηρωίδα σπουδάστρια Μαθηματικών στη Βυζαντινή Αθήνα;
-Ποια ήταν η ηρωική στάση της Αγίας Φιλοθέης σχετικά με την Εκπαίδευση των κοριτσιών;
-Πώς αποτυπώθηκαν στις ελληνικές ταινίες οι γυναίκες;

Απαντήσεις σε αυτές και άλλες ερωτήσεις, στον λογοτεχνικό-κινηματογραφικό περίπατο που ετοιμάζουν στην Πλάκα για την Ημέρα της Γυναίκας το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης (Τριπόδων 23, τηλ.: 210 3250341) και το Greek Cultural Institute. Οδηγός σε αυτό το ταξίδι θα είναι ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Κώστας Στοφόρος. Η συμμετοχή κοστίζει 10€.

Δωρεάν μάθημα αργεντίνικου τάνγκο
Κυριακή 8 Μαρτίου στις 17.30-18.30

Επειδή τίποτα δεν ταιριάζει καλύτερα στην Ημέρα της Γυναίκας από τον πιο παθιασμένο χορό του πλανήτη, το TangArt (Νάκου 4, Μακρυγιάννη, τηλ.: 6975368713) μας προσκαλεί να κάνουμε τα πρώτα μας βήματα σε ένα δωρεάν μάθημα αρχαρίων. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να στείλεις με sms στο 6975 368 713 ή να συμπληρώσεις online τη φόρμα εδώ.

Στο όνομα του ρόδου: Η ποίηση on the Road στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά
Κυριακή 8 Μαρτίου στις 15.00

Γυναίκες από το χώρο της τέχνης και των γραμμάτων (ποιήτριες, πεζογράφοι, ηθοποιοί, τραγουδίστριες, εικαστικοί, ακαδημαϊκοί κ.ά) απαντούν με ποίηση στην εναντίον τους βία, απαντούν με ένα ρόδο στην καταπάτηση των δικαιωμάτων τους και φτιάχνουν μια μοναδική performance που επιμελούνται η σκηνοθέτης και περφόρμερ Μαρίνα Μέργου και η ποιήτρια και ηθοποιός Πελαγία Φυτοπούλου. Θα διαβάσουν τα ποιήματα τους οι: Κωνσταντίνα Κορυβάντη, Μάνια Μεζίτη, Βασιλεία Οικονόμου, Ελένη Παπαλαμπροπούλου, Ευσταθία Παύλου, Εύα Σπαθάρα, Ελένη Τζατζιμάκη, Πελαγία Φυτοπούλου, Μαρία Χρυσικού.

Γυναίκες μπροστά και πίσω από την κάμερα: Το Φεστιβάλ Δράμας Ταξιδεύει
Δευτέρα 9 Μαρτίου στις 20.00 στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Αμφιθέατρο Σάκη Καράγιωργα ΙΙ

Το Φεστιβάλ Δράμας φέρνει σε εννέα πόλεις της Ελλάδος μια επιλογή ξεχωριστών ταινιών με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Το αφιέρωμα, που τιτλοφορείται «Γυναίκες μπροστά και πίσω από την κάμερα», θα πραγματοποιηθεί σε Δράμα (5 και 8/3), Αθήνα (9/3), Λεωνίδιο (8/3), Κυπαρισσία (7/3), Καλαμάτα (8/3), Πάτρα (8/3), Λάρισα (10/3), Χανιά (8/3) και Ιεράπετρα (8/3).

Θα προβληθούν οι ταινίες: Eκτορας Μαλό: Η τελευταία μέρα της χρονιάς της Ζακλίν Λέντζου (25’), Ουρανία της Δέσποινας Κούρτη (16’), Άννα και Φαίδρα της Ελίνας Πάνικ (20’), Η τελευταία κόρη της Εύης Καραμπάτσου (21’), Testing Greta της Άμπι Λούκας (11’) και Υπνοβατώντας της Μελίσσας Αναστάση (19’).

Chipendale Show στο Tres
Ζωοδόχου Πηγής 3
Κυριακή 8 Μαρτίου στις 19:00 (πρώτη παράσταση) και 22:00 (δεύτερη παράσταση)

Η ιστορία των Chippendale Shows ξεκινά το 1979 όταν οι Αμερικανοί Chippendales ανέβηκαν στην σκηνή για πρώτη φορά, ημίγυμνοι, με κολάρο, παπιγιόν και μανσέτες. Σήμερα, τα Chippendales show θεωρούνται τα καλύτερα στον κόσμο του αντρικού show. Στις 8 Μαρτίου, οι Γάλλοι Chippendales, που έχουν βραβευτεί για το καλύτερο ανδρικό show της Ευρώπης, έρχονται για πρώτη φορά στην Αθήνα. Η είσοδος κοστίζει 25€ με welcome drink. Η βραδιά είναι μόνο για γυναίκες.

Και δύο πάρτι το βράδυ του Σαββάτου 7/3…
για να σε βρει η Ημέρα της Γυναίκας να χορεύεις

- To She Links, μια γυναικέια ομάδα που οργανώνει εκδηλώσεις και ταξίδια και φέρνει κοντά γυναίκες διεθνώς κάνει το μεγάλο της πάρτι στην Αθήνα, στο Booze, από τις 21.30 ως το πρωί. Είσοδος με ποτό 10€.  

- Στο Six D.O.G.S. το πάρτι λέγεται Girls Just Wanna Have Fun, ξεκινά τα Μεσάνυχτα και περιλαμβάνει ύμνους από Rihanna, Beyoncé, Britney Spears, Christina Aguilera, The Pussycat Dolls, Madonna, Shakira, Spice Girls, Destiny's Child, Lady Gaga, Sia, Katy Perry, Avril Lavigne, P!nk, M.I.A. και δε συμμαζεύεται. Είσοδος 5€.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v