Τα αγαπημένα μας στο Εμπορικό Τρίγωνο

Τα πιο κουλ μπαράκια, το πιο νόστιμο φαγητό, και όλες οι αγαπημένες μας γωνιές ανάμεσα στο Σύνταγμα και στο Μοναστηράκι.
Τα αγαπημένα μας στο Εμπορικό Τρίγωνο
της Ηρώς Κουνάδη

Όσο αντιστάθηκες, αντιστάθηκες. Ο όρος Τρίγωνο υιοθετήθηκε πέρυσι και από τον Δήμο Αθηναίων οπότε είναι πια επίσημο, το ανάμεσα-Σύνταγμα-και-Μοναστηράκι έχει όνομα. Καταπληκτικά στέκια, είχε πάντα. Κι αυτά είναι μερικά από τα αγαπημένα μας.

Τα πιο νόστιμα μεζεδάκια: Τα τρώμε στο Σερσέ λα Φαμ, που συστήνεται ως αστικό (νέο)καφενείο, και μας σερβίρει νοστιμιές που αλλάζουν κάθε λίγο, γιατί φτιάχνονται μόνο με τοπικά εποχικά υλικά, τις οποίες συνοδεύουμε με αριστουργηματική ρακή και λοιπά εκλεκτά αποστάγματα, με το λογαριασμό να ξεπερνά σπάνια τα 15€ το άτομο.

Τα καλύτερα κοκτέιλ: Το ξέρεις κι εσύ, το ξέρουμε κι εμείς, το ξέρει και ο πλανήτης όλος, αφού το Baba au Rum και το Clumsies φιγουράρουν σταθερά ανάμεσα στα 50 καλύτερα μπαράκια της Γης τα τελευταία χρόνια. Τι να σου πούμε που δεν το ξέρεις; Ίσως ότι οι κατάλογοι των κοκτέιλ τους (που είναι μικρά έργα τέχνης) ανανεώνονται διαρκώς, για να δοκιμάζεις πάντα κάτι νέο.

Το πιο νόστιμο λαχματζούν: Το φτιάχνει σαφώς η Feyrouz σε ένα από τα μικρά, μυστικά πεζοδρομάκια του Τριγώνου, την Καρόρη. Απολαμβάνεται ιδανικά στο χέρι, σουλατσάροντας στην Αιόλου, αλλά αν είσαι ορκισμένος εχθρός της περιπατητικής κατανάλωσης τροφής, έχει και χώρο να καθίσεις και να χαζεύεις τα πήγαινε-έλα από τις μεγάλες τζαμαρίες.

Τα καλύτερα κρασιά: Τα πίνουμε στο Monk που διοργανώνει συχνά πυκνά και θεματικές γευσι- και οινογνωσίες, κι έχει και μια από τις ωραιότερες και πιο ρομαντίκ ταράτσες του Τριγώνου για τα καλοκαίρια.

Το πιο flirty μπαράκι: Το Dude της Καλαμιώτου, στη μεγάλη μπάρα του οποίου κάτω από το άγρυπνο βλέμμα του Μέγα του Λεμπόβσκι έχουν ξεκινήσει οι μισές ερωτικές ιστορίες της Αθήνας. Βγάζει πια και τραπεζάκια έξω στο πλακόστρωτο, αν θέλετε να απομονωθείτε και να τα πείτε με την ησυχία σας (καπνίζοντας) μετά τα πρώτα κερασμένα σφηνάκια.

Η ωραιότερη αυλή: Προφανώς και είναι εκείνη του Six D.O.G.S. που όσο απίστευτο και αν μοιάζει γιόρτασε πρόσφατα τα 10α γενέθλιά του, και συνεχίζει ακάθεκτο να μας σερβίρει καφεδάκια από νωρίς, ποτά και κοκτέιλ αργότερα, κάτω από τα δέντρα χειμώνα-καλοκαίρι.

Το ομορφότερο μπαρ-με-Ιστορία: Το Pairidaeza της Πλατείας Καρύτση μετρά 16 (ναι, γεράσαμε) συναπτά έτη στις επάλξεις του Τριγώνου από τότε που ακόμα δεν το λέγαμε Τρίγωνο. Παραμένει σούπερ ατμοσφαιρικό, με κάτι από γαλλικό καμπαρέ στη διακόσμησή του, και πολλή από τζαζ στις μουσικές του.

Η κορυφαία παέγια: Είναι σίγουρα αυτή που φτιάχνουν οι γάτοι του Los Gatos και τη σερβίρουν μαζί με αυθεντική ισπανική σανγκρία και άλλες γεύσεις της Ιβηρικής στα τραπεζάκια που απλώνουν στον πεζόδρομο της Ρόμβης αλλά και στο μικρούλι μεν, στιλάτο δε εσωτερικό του μαγαζιού.

Τα πιο 90s πάρτι: Τα κάνει κάθε Παρασκευή το Χοροστάσιο της Πλατείας Κλαυθμώνος, για να μας θυμίζει ότι καμιά φορά είναι καλό να χορεύεις (υπό τους ήχους της Μπρίτνεϊ) σαν να είναι 1999.

Το πιο αθηναϊκό στέκι που υπάρχει στο σύμπαν: Θα φτιάχναμε λίστα με τα καλύτερα του Εμπορικού Τριγώνου και θα αφήναμε απέξω το Booze; Ανάσα και πάμε: Μπαρ, καφέ, θέατρο, χώρος εκθέσεων, συναντήσεων, συνεργασίας, σκακιού, πολιτικό κόμμα (οι Κ.Ο.Τ.Ε.Σ. του λαού) και ό,τι άλλο βάζει ο νους, σε έναν υπέροχο χώρο που δεν είναι απλά χώρος… είναι η Αθήνα ολόκληρη.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v