Πού να πάω να φλερτάρω;

Μην ψάχνεις άλλο. Σου βρήκαμε εμείς τα καλύτερα μπαράκια για να φλερτάρεις στην Αθήνα, αν επιμένεις παραδοσιακά (ήτοι, όχι ηλεκτρονικά) και στο φλερτ σου.
Πού να πάω να φλερτάρω;
Βασικά, υποθέτουμε ότι το ξέρεις, η απάντηση είναι «στο Tinder» και τα λοιπά μπλιμπλίκια που έχουν φτιαχτεί γι’ αυτόν τον σκοπό και συγκεντρώνουν πια τη μερίδα του λέοντος στα «γεια σου κούκλα, κεράσω ποτάκι». Αν όμως τώρα εσύ είσαι παραδοσιακός τύπος και το φλερτ σου το θέλεις όπως παλιά και διά ζώσης, στα μπαρ που ακολουθούν γίνεται παιχνίδι. Λιγότερο απ’ όσο την προ smartphone εποχή, αλλά γίνεται.

Στο Dude 
Καλαμιώτου 14, Μοναστηράκι, τηλ.: 210 322713



Σταθερά εδώ και χρόνια το πρώτο μπαρ που μας έρχεται στο μυαλό όταν μιλάμε για φλερτ, το μικρούλι Dude έχει μια μπάρα… ίσα με το μπόι του, από την οποία έχουν εξελιχθεί οι μισές σχέσεις της Αθήνας. Έλα νωρίς να πιάσεις στρατηγική θέση, γιατί από μια ώρα και μετά επικρατεί το αδιαχώρητο, και σε βλέπουμε στα τραπεζάκια έξω. Έχει και σούπερ μουσικές, και το ποτό στα 7€.

Στο Santarosa 
Ασκληπιού 69, Εξάρχεια, τηλ: 2155101784



Ούτε ένα, ούτε δύο, δεκατέσσερα ολόκληρα μέτρα μπάρα –γιατί στη μπάρα ξεκινούν τα φλερτ, αν δεν ξέρεις ούτε τα βασικά, χαιρόμαστε που ήρθες εδώ για να τα μάθεις. Στην ακόμα φρέσκια πιάτσα της Ασκληπιού, το Santarosa είναι πάντα ασφυκτικά γεμάτο, πάντα ημιφωτισμένο, πάντα ιδανικό για φλερτ, με δύο λόγια. Παίζει και ωραίες φασαίικες μουσικές, έχει και το ποτό στα 6€.

Στο Barrett 
Πρωτογενούς 11, Ψυρρή, τηλ.: 210 3218373



Πριν αρχίσεις τα “no shit, Sherolock” και τα πιο μεσογειακά «πού πάτε και τα βρίσκετε, ρε σατανάδες;» οφείλουμε να ενημερώσουμε ότι δε νοείται λίστα με τα πιο φλέρτι μπαράκια χωρίς εκείνο που μαζεύει τη μισή πόλη γύρω από την μπάρα του τα τελευταία τρία χρόνια. Ωραίες μουσικές, που λες, ωραίος κόσμος, ωραίο παταράκι για να απομονωθείτε άμα δέσει το γλυκό να τα πείτε με την ησυχία σας. Ποτό στα 6€.

Στην Cantina Social 
Λεωκορίου 6-8, Ψυρρή



Ξέρεις τι άλλο είναι η τέλεια συνθήκη για φλερτ, εκτός από τις μεγάλες μπάρες; Η χύμα φάση της Καντίνας, η χαλαρή ατμόσφαιρα, το «είμαστε όλοι μια παρέα» που επικρατεί στους τσιπουροκαφενέδες του Μεταξουργείου (αλλά πόσο εύκολο είναι να φλερτάρεις κερνώντας μια πατάτες;). Α, και τα σούπερ λάιβ και τα πάρτι που κάνει κάθε τρεις και λίγο, για να σου δίνει πάντα αφορμές να ξεκινήσεις κουβέντα. Ποτά από 6€.

Στο Ποδήλατο
Θεμιστοκλέους 48, Εξάρχεια, τηλ: 2103303430



Ανοιχτό θα το βρεις ό,τι ώρα και να περάσεις, γεμάτο όμως θα το βρεις μετά τις 2.00, και ξέρεις τι ώρα είναι αυτή; Ώρα για φλερτ, προφανώς, τι διαβάζεις τόση ώρα; Το Ποδήλατο παίζει φο-βε-ρές ροκ μουσικές, έχει μονίμως κόσμο στη μπάρα του, έχει και μισοκρυμμένα στο μισοσκόταδο τραπεζάκια αν θέλετε να απομονωθείτε. Έχει και (γενναιόδωρα) ποτά στα 7€.

Στο Bank Job  
Κολοκοτρώνη 13, Εμπορικό Τρίγωνο



Ευρύχωρη μπάρα, ψηλά τραπέζια από εκείνα που ανακατεύουν τις παρέες, μουσικές που όσο περνά η ώρα γίνονται όλο και πιο χορευτικές, και ενδιαφέρουσα ιστορία για να ξεκινήσεις κουβέντα: Το ήξερες ότι εδώ κάποτε γινόταν η καταμέτρηση των χρημάτων της Γενικής Τράπεζας; Εξ ου και όλα τα κοκτέιλ (που ξεκινούν από 8€) είναι βαφτισμένα με ονόματα ληστών. Το απλό ποτό στα 7€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v