Τα καλύτερα μπαρ στα Νότια Προάστια

Ποιος είπε πως τα νότια δεν (τα) πίνουν καλά; Βγάζουμε χάρτη και σημειώνουμε τις καλύτερες μπαρίστικες διευθύνσεις των Νοτίων Προαστίων.
Τα καλύτερα μπαρ στα Νότια Προάστια

Από το Φάληρο μέχρι τη Γλυφάδα και από τη Νέα Σμύρνη μέχρι την Αργυρούπολη οι επιλογές μπαρίστικης εξόδου όχι μόνο υφίστανται, αλλά ξεχωρίζουν προσφέροντας πληθώρα επιλογών για κάθε γούστο.

Από συνοικιακές μπυραρίες με χαρακτήρα μέχρι ροκόμπαρα και ψαγμένα cocktail bars ιδού οι αγαπημένες μας διευθύνσεις εκεί στον Νότο.

Mosaiko Cocktail Bar
Λαοδικης 30, Γλυφάδα, τηλ: 21 0898 3208



Έχει «αέρα» κέντρου, χαλαρή διάθεση και ρετρό μουσική αισθητική με φωτογραφίες των Rolling Stones, Bowie και Hendrix να κοσμούν το πάντα γεμάτο εσωτερικό του στο οποίο συρρέουν παρέες για να δοκιμάσουν υπέροχα κοκτέιλ και να λικνιστούν στις ανεβαστικές μουσικές. Οι τελευταίες είναι πάντα ψαγμένες και προσεγμένες, δια χειρός εγχώριων Djs, οι οποίοι αγαπούν την electro σκηνή – δείτε εδώ το πρόγραμμα του Φλεβάρη,ενώ τα κοκτέιλ αλλάζουν συχνά με τον τρέχοντα κατάλογο να είναι αφιερωμένος σε μουσικές δεκαετίες: δοκιμάστε το 1910s με Manifesto Aged Tsipouro, Select Aperitivo, blackberry confit και blackberry coulis. Τα απλά ποτά στα 7€, τα signature στα 9€.

Επιτόκιο
Παλαιολόγου 19, Νέα Σμύρνη, τηλ: 21 0935 0232



Το πιο σταθερό επιτόκιο των Νοτίων Προαστίων «τιμάται» στην Νέα Σμύρνη και αποτελεί εδώ και κοντά τρεις δεκαετίες – άνοιξε το 1987-  στέκι για τους κατοίκους της όμορφης περιοχής, αλλά και όσων θέλουν να ακούσουν ροκ μουσικές, να πιούν καθαρά ποτά και να νιώσουν σαν σε μπαράκι γειτονιάς. Ο εσωτερικός του χώρος ντυμένος με αφίσες και μουσικοφίλ εξώφυλλα και η ξύλινη μπάρα του φτιάχνουν ιδανική ατμόσφαιρα για ένα χειμωνιάτικο ουίσκι ή ένα καλοφτιαγμένο κοκτέιλ από την πάντα έμπειρη μπάρα. Φιλοξενεί τακτικά πάρτι και Dj sets, όσο για το απλό ποτό κοστίζει μόλις 6,5€.

Pop Up
25ης Μαρτίου 13, τηλ.: 211 2137681



Δεύτερος καλός λόγος να βγεις Νέα Σμύρνη, το πιο νεαρό Pop Up είναι το κοκτέιλ μπαρ που θα ζήλευε το κέντρο της Αθήνας. Ανοίγει από νωρίς το πρωί για καφέ, όμως το βράδυ γίνονται τα ωραία με ιδιαίτερα κοκτέιλ να βγαίνουν από τη μπάρα του – δοκιμάστε το Sin Nombre αρωματισμένο με Αψέντι, ή το Carribean Wave με Spiced Rum, σπιτικό σιρόπι βανίλιας και λικέρ Falernum – και οι μουσικές ανεβαίνουν ένα «τσίκ», ώστε να γίνει τζέρτζελο στο εσωτερικό του. Οι τιμές των κοκτέιλ είναι στα 7€, ενώ κάθε Πέμπτη συγκεκριμένα κοκτέιλ σερβίρονται στα 5€.

Spoiled
Μεγ. Αλεξάνδρου 18, Δάφνη Αττικής, τηλ: 21 0975 7386



Έβαλε από το πουθενά την Δάφνη στον νυχτερινό μπαρο-χάρτη της πόλης χάρη στα καλοφτιαγμένα και πρωτότυπα κοκτέιλ του, αλλά και την ψαγμένη του κάβα με μπόλικα spirits (ρούμια, ουίσκι κ.α.). Συνεχίζει ακάθεκτο να μας καλομαθαίνει με ωραίες μείξεις αλκοόλ, σιροπιών και bitters όπως το The Whale με Russian standard vodka, aperol, γλυκό πιπέρι, pink grapefruit, lime, και τόνικ καπνιστής πάπρικας, αλλά και ωραίες μουσικές από τα ηχεία του. Κάθε Τετάρτη ένας guest bartender κάνει τα δικά  του (κοκτέιλ), ενώ τις Παρασκευές παίζουν αφιερώματα στου κόσμου τα street food. Τα απλά ποτά στα 7€, τα κοκτέιλ από 8€.

Παρεοστάσιο Κούκος
Καράμπαμπα 57, Άγιος Δημήτριος, τηλ: 21 0976 5280



Το ανακαλύψαμε προ δύο ετών στον Άγιο Δημήτριο και – μεγάλη η χάρη του – μας έμαθε να πίνουμε εκλεκτές μπύρες (λέγε με IPA) συνοδεία χορταστικών ποικιλιών σε πολύ καλές τιμές. Ο «Κούκος» δεν αποκαλεί εαυτόν «παρεοστάσιο» αδίκως: είναι από τα πλέον παρεΐστικα στέκια/μπυραρίες, με πάντα χαλαρό κλίμα, αρκετές ετικέτες σε μπουκάλι και on tap, συμπαθέστατες φάτσες και ωραίες ροκ ενίοτε και μέταλ μουσικές. Στο μενού θα βρείτε και λαχταριστά burgers. Για μια μπυροβραδιά με μεζεδοκατανάλωση, υπολογίστε να δώσετε περί τα 10-15€.

Villa grigio 46
Αγίου Αλεξάνδρου 46, Παλαιό Φάληρο, τηλ: 21 0981 2080



Δεν ξέρουμε ποιος είναι ο κύριος… Grigio, όμως η βίλα του στο Φάληρο μας αρέσει πολύ. Σε ένα πανέμορφο κτίριο του Μεσοπολέμου με υπέροχη αυλή, αυτό το συμπαθέστατο wine bar πέρα από το να σερβίρει θεματικό brunch τις Κυριακές με έμπνευση από τις κουζίνες του κόσμου, ετοιμάζει ωραιότατα απεριτίφ– σκεφτείτε Aperol Spritz, αλλά και φρουτώδη, σπιτική Sangria – και signature κοκτέιλ τα βράδια, όπως το Godfather με καπνιστό ουίσκι, μπανάνα και σοκολάτα. Τα απογεύματα από τις 18.00 έως τις 21.00, η Villa τιμά τον θεσμό του Aperitivo κι εμείς απολαμβάνουμε δωρεάν μαζί με το ποτό/κοκτέιλ/κρασί μας ιταλικά fingerfood. Το απλό ποτό κοστίζει 7€.

Le Roi
Λεωφ. Σοφοκλή Βενιζέλου 125, Ηλιούπολη, τηλ: 21 0971 1543



Το «αδερφάκι» του θρυλικού ροκόμπαρου στο Χαλάνδρι συνεχίζει μια παράδοση 34 χρόνων με την ίδια vintage rock αισθητική. Το Le Roi της Ηλιούπολης αγαπά τις heavy rock μουσικές και σερβίρει πληθώρα ετικετών σε μπύρες αλλά και ποτάκια χωρίς να τσιγκουνεύεται τα σνακς (τυράκια, κριτσίνια, καροτάκια, αγγουράκια, ποπ κορν κ.α.). Η διακόσμηση με το ξύλινο ντεκόρ, τις παλιές μοτοσικλέτες και τα ρετρό Juke Box μας βάζει αμέσως στο κλίμα να παραγγείλουμε μια «μαύρη» και να ροκάρουμε ακούγοντας μουσικές (και) από βινύλια, από βετεράνους Djs του είδους όπως ο Αλέξανδρος Ριχάρδος. Το απλό ποτό στα 8€, οι μπύρες από 5€.

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v