Αυτές οι μπαρότσαρκες θα σου μείνουν αξέχαστες

Από το Κέντρο και την Κολοκοτρώνη, μέχρι του Ψυρρή και από εκεί στο Κουκάκι και το Παγκράτι το αθηναϊκό crawling δεν σταματά ούτε το 2020.
Αυτές οι μπαρότσαρκες θα σου μείνουν αξέχαστες

του Νικόλα Γεωργιακώδη

Μπαρότσαρκα, η: Το μπες-βγες σε πολλά μπαράκια μέσα στην ίδια νύχτα, ή απλώς το πέρασμα έξω από αυτά

Παράδειγμα: «Πάμε για μια μπαρότσαρκα απόψε; Έχω όρεξη για μεγάλα πράγματα»

Σε άλλες γλώσσες: pub-crawl (βρετανικά), bar-hopping (αμερικάνικα), Kneipenbummel, Kneipentour (γερμανικά)

Πηγή

Οι μπαρότσαρκες έχουν πλάκα γιατί έχουν ποικιλία και αυτές είναι οι καλύτερες πιάτσες για να τις επιχειρήσεις σωστά, με τις καλύτερες περγαμηνές.

Στου Ψυρρή και στο Μοναστηράκι



Tα μπαράκια στην «κάτω πλευρά» της Ερμού είναι ταμάμ για μια πλουραλιστική μπαρότσαρκα, η οποία ξεκινά από το στενάκι της Πρωτογένους και επεκτείνεται προς την πλατεία Μοναστηρακίου, αλλά και την Αθηνάς με κατεύθυνση προς ομόνοια.

* Τρανζίστορ (Πρωτογένους 10): Νεαροπαρέες, ξένες μουσικές που σε ξεσηκώνουν να χορέψεις και τραπεζάκια έξω για χαλαρή κουβεντούλα στο μαγαζί που ξεκίνησε πρώτο τη φάση της Πρωτογένους.

* Barret (Πρωτογένους 11): Ακριβώς απέναντι, μαζεύει πιο εναλλακτικό κόσμο, παίζει ψαγμένες ξένες μουσικές και σερβίρει καθαρά ποτά και κοκτέιλ. Μην αμελήσετε να βγάλετε φωτογραφία με φόντο το logo “Cause we're the fishes”.

* Crust (Πρωτογένους 13): Εκ πρώτης όψεως πιτσαρία με εξαιρετική πίτσα, αλλά με ένα πιο προσεκτικό βλέμμα underground bar με χαμό στο υπόγειό του, όπου όλο και κάποιο party με ηλεκτρονική μουσική θα πετύχεις.

* Romantso (Αναξαγόρα 3): Τα πρώην γραφεία του γνωστού ιστορικού περιοδικού μεταμορφώνονται σε ένα hip μπαρ/συναυλιακό χώρο όπου πάντα κάτι ενδιαφέρον συμβαίνει είτε στο υπόγειο, είτε σε κάποιον από τους ορόφους του.

* Λουκούμι (Πλατεία Αβυσσηνίας 3): Φτηνά ποτά, εναλλακτικός κόσμος, συχνά parties με επίκεντρο την ηλεκτρονική μουσική και ωραία θέα από την ταράτσα του. Ιδανικό για μεγάλες παρέες.

* s.i.x DOGS (Αβραμιώτου 6-8): Μπαρ, club και… κήπος όλα σε έναν χώρο που προσφέρει κάτι για τον καθένα: από ζωντανές εμφανίσεις καλλιτεχνών μέχρι ξεσηκωτικά dj sets με ηλεκτρονικό πρόσημο.

Στην Κολοκοτρώνη



Η «μπαρομάνα» του κέντρου, προσφέρει σε κάθε της βήμα και από μια στάση για ποτό ή κοκτέιλ διαθέτωντας την μεγαλύτερη πυκνότητα μπαρ ανά τετραγωνικό μέτρο στην πόλη.

* Noel (Κολοκοτρώνη 59B): Διακόσμηση βγαλμένη από χριστουγεννιάτικο παραμύθι, ανεξαρτήτως εποχής, άνετη μπάρα και glam ατμόσφαιρα συνθέτουν τον χαρακτήρα ενός από τα πιο αναγνωρίσιμα μπαρ της περιοχής. Στα συν τα καλοφτιαγμένα κοκτέιλ.

* Booze Cooperativa (Κολοκοτρώνη 57): Χύμα με την καλή έννοια, καλλιτεχνικά ανήσυχο και εναλλακτικά γοητευτικό, το Booze σπάει τον κυριλέ χαρακτήρα του δρόμου, παίζει ωραίες μουσικές και σερβίρει καθαρά και φτηνά ποτάκια.

* Bartesera (Κολοκοτρώνη 25): Σικάτο, ευρύχωρο, cosy και με υπέροχη vintage διακόσμηση, έχει κάνει την στοά Πραξιτέλους του σήμα κατατεθέν για χαλαρό ποτάκι στα όρθια συνοδεία ωραίων μουσικών.

* Gulliver Athens Bar (Κολοκοτρώνη 11): Η πιο πρόσφατη άφιξη στον μπαρόδρομο διακοσμείται με καλλιτεχνικές λεπτομέρειες στους τοίχους και προσφέρει απροσποίητη ψυχαγωγία με soul, jazz  και funky όρεξη.

Στο Κουκάκι



Μπαράκια, μπυραρίες, νέο- καφενεία και φουλ χαλαρή διάθεση στη γειτονιά που ξέρει μεν, να ξενυχτά, κρατά όμως χαμηλό προφίλ και έχει σταθερή κίνηση ανεξαρτήτως ημέρας και ώρας της εβδομάδας.

* Strange Brew Tap Room (Φαλήρου 86): Το πρώτο tap room της Αθήνας, έγινε πραγματικότητα από την ομάδα της Strange Brew, σερβίρει από τις βρύσες του και πουλά σε φιάλες και κουτάκια δεκάδες μπύρες από εγχώριες και διεθνείς μικροζυθοποιΐες και αποτελεί το ιδανικό ξεκίνημα για νυχτοπερπατήματα.

* Μπελ Ρέυ (Φαλήρου 88): Ακριβώς δίπλα, ένα παλιό λιπαντήριο αποτελεί «σπίτι» ενός σνακ μπαρ με προσεγμένη cocktail list, ωραίες μουσικές και άφθονο κόσμο που τα λέει εντός και εκτός των τειχών του.

* Σπιρτόκουτο (Γεωρ. Ολυμπίου 14): Στον πεζόδρομο της Γεωργίου Ολυμπίου, ένα από τα κλασικότερα μπαρ της περιοχής σερβίρει ωραία κοκτέιλ στο μινιόν εσωτερικό του, παίζει κεφάτες ξένες μουσικές και είναι ο ορισμός του «ζεστού» και φιλικού μπαρ.

* Meerkat Cocktail Safari (Βυζαντίου 7): Σε κλίμα… σαφάρι και με ήχους ζούγκλας, αυτό το ιδιαίτερο μπαράκι ενδείκνυται όχι μόνο για κατανάλωση ωραιότατων κοκτέιλ αλλά και για παρασκευή αυτών χάρη στην επιλογή του Jump in the Bar: μπαίνεις πίσω από το μπαρ και ο μπάρμαν σου δίνει συμβουλές για το πώς να φτιάξεις το ποτό στα μέτρα σου.

* Ο Μπαμπάς (Φαλήρου 53): Ένα από τα καλύτερα μέρη της πόλης για να γευτείς δεκάδες ποικιλίες από βαρελίσια μπύρα και φυσικά δεκάδες ελληνικές και ταυτόχρονα ένα νέο-καφενείο από εκείνα που σε μαγνητίζουν να πιάσεις τραπέζι ή μπάρα και να αράξεις με τις ώρες.

Στο Παγκράτι



Από πλατεία σε πλατεία και από στενάκι σε στενάκι, το Παγκράτι αποδεικνύει περίτρανα πώς είναι η απόλυτη off downtown πιάτσα για μπαρότσαρκες, μια ανάσα από το κέντρο της πόλης.

* Chelsea Hotel (Αρχιμήδους 1, πλατεία Πλαστήρα): Το πιο hip στέκι του Παγκρατίου, βγάζει τραπεζάκια στα πλατιά πεζοδρόμια της πλατείας και συγκεντρώνει πλήθη καθημερινά, για να απολαύσουν μπύρες, καθαρά ποτά και ωραία κοκτέιλ.

* Αρbarόριζα (πλατεία Πλαστήρα 10): Ακριβώς απέναντι, στο υπερυψωμένο πλακόστρωτο της  θα χορτάσετε αλκοόλ, μιας και αποτελεί μία από τις φθηνότερες επιλογές της περιοχής για κοκτέιλ βασισμένα σε ελληνικά αποστάγματα.

* Αερόστατο (Πτολεμαίων 4): Από τα παλιότερα και πιο αγαπημένα στέκια για παρέες στην πλατεία Προσκόπων, το Αερόστατο σερβίρει όχι μόνο ποτά, αλλά και ρακές και κρασί μετά ποικιλιών.

* Hippy3 (Σπύρου Μερκούρη 22A): Από τις πρόσφατες αφίξεις στο Παγκράτι, το Hippy 3 μαζεύει κόσμο και κοσμάκη τόσο έξω όσο και μέσα, όπου η ένταση είναι σταθερά ανεβασμένη τα βράδια – το ίδιο και η λαοθάλασσα που το γεμίζει.

* Small 8 (Αρχέλαου 8): Μια βερολινέζικη γωνιά στην Αρχελάου, μια σταλίτσα μπαράκι, ό,τι πρέπει για ένα καλοφτιαγμένο cocktail στα γρήγορα, συνοδεία funk μουσικών.

* Berlin by 5 drunk men (Τιμοθέου 8): Στον πεζόδρομο της Τιμοθέου αυτή η κεφάτη pub βάζει κάνουλες σε κάθε τραπέζι και διαθέτει πληθώρα ετικετών για κάθε ουρανίσκο, αποτελώντας must προορισμό για τους φαν του ζύθου.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v