Μπήκαμε στο Τaproom της Strange Brew στο Κουκάκι

Ένας μίνι παράδεισος για τους φαν της ελληνικής μικροζυθοποιίας μόλις άνοιξε στο Κουκάκι.
Μπήκαμε στο Τaproom της Strange Brew στο Κουκάκι

του Νικόλα Γεωργιακώδη

Στην Ελλάδα των lager μαζικής κατανάλωσης, μικρές νομαδικές ζυθοποιίες κάνουν τα τελευταία χρόνια τη διαφορά, βράζοντας συνταγές που διαφέρουν σε γεύση και αρώματα από τα τετριμμένα.

Μια εξ’ αυτών, η Strange Brew μας συστήθηκε προ μερικών ετών με τη φοβερή ετικέτα της Jasmine IPA, η οποία φιγουράρει στα μενού μπόλικων μπαρ της πόλης.

Μια παράξενη ομάδα

Πίσω της, ο Ορέστης, ο Αντώνης και ο Γιώργος, τρεις φίλοι με κοινό παρονομαστή την αγάπη για τη οικιακή ζυθοποίηση, οι οποίοι μια ωραία μέρα μαζεύτηκαν, τα ήπιαν, τα έβρασαν και εν τέλει αποφάσισαν να βγουν στο εμπόριο.



«Τον Απρίλιο του ’17 πήγαμε στην Σπάρτη και κάναμε μια πρώτη πειραματική βρασιά της Jasmine, και τον Μάιο βγήκε στο εμπόριο. Πήγε καλά και είπαμε να το συνεχίσουμε. Κάναμε εταιρία διανομής και από τότε μέχρι σήμερα ασχοληθήκαμε αποκλειστικά με το χονδρεμπόριο και τη διανομή στα μαγαζιά», λέει ο Ορέστης.

Την «μόνιμη» Jasmine ακολούθησαν η Uncle Jam’s με μικρής παραγωγής συνταγές- ιστορίες, οι οποίες όταν εξαντλούνταν έδιναν τη θέση τους στην επόμενη, η επετειακή Strange Years, και ο δεύτερος μόνιμος κωδικός, η Mandy Black. «Δεν θέλουμε να βγάζουμε γενικά μόνιμους κωδικούς, αν δεν είμαστε σίγουροι ότι θα εξαντλούνται γρήγορα. Προτιμάμε να μην υπάρχουν καθόλου. Θέλουμε η μπύρα μας να είναι φρέσκια και να καταναλώνεται ει δυνατόν στο τετράμηνο», αναφέρει.


Όμως η ομάδα μη έχοντας δικό της ζυθοποιείο, έψαχνε τρόπους να περνά καλά (αφ’ ενός) αλλά και αυτό να βγαίνει προς τα έξω – στον κόσμο. «Δεν είχαμε κάποιο φυσικό σημείο το οποίο θα μας έφερνε σε επαφή με τον κόσμο και να συζητάμε, επομένως σκεφτήκαμε πως ένα σημείο λιανικής θα ήταν ιδανικό. Ένα μπαρ ή μια κάβα, τελικά κάναμε έναν συνδυασμό τους».

Και εγένετο Strange Brew Taproom & Bottleshop

Έτσι λοιπόν κατέφθασε στο Κουκάκι το πρώτο εν Αθήναις Taproom. Ένας μίνιμαλ χώρος όπου οι μπύρες από ελληνικές – κυρίως – μικροζυθοποιίες ρέουν άφθονες από τις βρύσες του, με ξύλινους πάγκους, ωραία μουσικούλα, σταντ στο πεζοδρόμιο και σελφ σέρβις. Ό,τι πρέπει δηλαδή για να μυήσει τους «παρθένους» σε έναν μαγικό κόσμο λυκίσκων.

Στα taps του βρήκαμε πέρα από την Jasmine IPA και την stout Mandy Black, την Elina's Collab, η οποία αποτελεί συνεργασία Strange Brew και KYKAO – Handcrafted, την All Day Lager της Ζυθοποιίας Αναστασίου, την Chios Beer, την Head Twister Pale Ale της Noctua, την IPA της Mykonos Brewing, την Amber Ale της Flaros, την Harmony Sour Kölsch της Σόλο και την Freezing Moon Imperial Stout της Dark Crops. Όλες οι παραπάνω, αλλά και μερικές ακόμα διεθνείς ετικέτες διατίθενται και σε μπουκάλι για take away.

 



Οι φιλοξενούμενες ετικέτες εναλάσσονται δίνοντας μας την ευκαιρία να δοκιμάσουμε κι άλλες μπύρες από ελληνικές μικροζυθοποιίες, ενώ σύντομα θα προστεθεί και η τρίτη μόνιμη ετικέτα της Strange Brew, μια… αγνώστων λοιπών στοιχείων Double IPA. Παράλληλα θα ενισχυθεί ο κατάλογος σε φιάλες, ο οποίος μέχρι στιγμής περιλαμβάνει περί τις 25 ετικέτες.

Ενδεικτικά, η υπέροχη Jasmine σε pint κοστίζει 6€, ενώ μια Flaros Amber Ale 7€.

Το Taproom λειτουργεί από Τρίτη μέχρι Κυριακή 13.00 με 00.00, ενώ αν πεινάσετε μπορείτε εύκολα να παραγγείλετε ό,τι ντελίβερι θέλετε από τα πέριξ και να το καταναλώσετε στους πάγκους του. Σημειώστε πώς ο μέσα χώρος είναι άκαπνος.

 

Τσηρζ!

 



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v