9+1 βόλτες στην Aθήνα τον Αύγουστο

Ξεμείνατε στην πόλη σαν τον Τσίου; Έχουμε δέκα βόλτες με δροσιά, πράσινο, θάλασσα, σινεμά και… αστέρια.
9+1 βόλτες στην Aθήνα τον Αύγουστο

Γιατί η Αθήνα τον Αύγουστο είναι η καλύτερη Αθήνα του χρόνου όλου.

Μια βόλτα στις αθηναϊκές Κυκλάδες

 



Η μοναδική κυκλαδίτικη παραλία της Αθήνας είναι πολυσύχναστη το καλοκαίρι, όμως τον Αύγουστο ο κόσμος «σπάει» και η ομορφιά της αποκαλύπτεται. Στο ΚΑΠΕ λοιπόν αδέρφια! Μπας και προλάβουμε έστω και για μερικές ημέρες ακόμα να απλώσουμε πετσέτα χωρίς να γαργαλήσουμε την μασχάλη του διπλανού. Must μετά, ψαροκατάνυξη με ουζάκι στο Συρτάκι – περί τα 25€/ άτομο.

Και το βράδυ στη Μαρίνααα

 



Καθαρή, προσεγμένη, ήρεμη και σινεφίλ, η Μαρίνα Φλοίσβου είναι τόσο κοντά στην Αθήνα για να μην οδηγήσουμε πολύ, αλλά και τόσο μακριά για να μας προσφέρει θαλασσινό αεράκι και παραθαλάσσιο σουλάτσο. Δίπλα της το πάρκο Φλοίσβου είναι ό,τι πρέπει για πάτερ και μάτερ φαμίλιες, ενώ το Σινέ Φλοίσβος συνδυάζει την ταινία με κοτομπουκιές ή λουκουμάδες με σοκολάτα. Γιάμι.

Δεν διαλέξαμε εμείς την ζωή στο πάρκο

 



Η Park Life διάλεξε εμάς. Αφού πέσει ο ήλιος, τα πάρκα της Αθήνας είναι ιδανική αφορμή για βόλτες σε όσο πράσινο έχει μείνει στη ρημάδα τούτη πόλη. Και μπορεί να μην είναι όλα πλέον το ίδιο καθαρά, όμως υπάρχουν ορισμένα που ξεχωρίζουν. Το Αττικό Άλσος με τα γήπεδα τένις, μπάσκετ και το άφθονο πράσινο, το άλσος της Νέας Σμύρνης με τις χωμάτινες και πράσινες διαδρομές, ο Εθνικός Κήπος με χιλιάδες δέντρα και φυτά, το Άλσος Συγγρού με τις προσεγμένες αθλητικές εγκαταστάσεις, και το κατάφυτο Άλσος Περιστερίου είναι μερικά από τα αγαπημένα μας για πικ νικ, βόλτες και κάψιμο θερμίδων από τα παγωτά.

Όμως έχουμε το Πάρκο των Πάρκων

 



Κατηγορία από μόνο του του ΚΠΣΙΝ παραμένει ανοιχτό και τον Αύγουστο με ξεναγήσεις για μικρούς και μεγάλους, ομαδικά προγράμματα άσκησης, μαθήματα ιστιοπλοΐας στο Κανάλι και φυσικά μαθήματα… σινεμά με το Park Your Cinema στο πλαίσιο του οποίου προβάλλονται κάθε Παρασκευή ταινιάρες. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων στο Πάρκο των Πάρκων εδώ.

Η τέχνη του δρόμου

 



Κάποιοι τοίχοι της Αθήνας έχουν την δική τους πολύχρωμη ιστορία και μια βόλτα στης γειτονιές της πόλης που κοσμούνται από έργα τέχνης «του δρόμου» παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον (και) το καλοκαίρι. Κεραμεικός, Γκάζι, Κωνσταντινουπόλεως, Πειραιώς, Ψυρρή, Πλάκα, Μοναστηράκι, Θησείο, Σύνταγμα και πολλές ακόμα περιοχές κρύβουν εντυπωσιακές δημιουργίες που (ίσως) να μην είχατε ανακαλύψει. Και για να μην πάτε αδιάβαστοι ψάχνοντας, η ξενάγηση του Alternative Athens με θέμα το street art θα σας κατατοπίσει πλήρως (40€/ άτομο).

Βραδινές ξεναγήσεις στα Άστρα

Θησείο, Αστέρια, Λόφος Νυμφών, Ακρόπολη, καλογυμνασμένα ανδρικά και γυναικεία κορμιά. Έχουμε την προσοχή σας; Οκ, ξεχάστε τα τελευταία, κρατήστε τα υπόλοιπα και έχετε τη συνταγή για μια υπέροχη βραδινή βόλτα στην πιο υπέροχη γειτονιά/περιοχή της πόλης, ενισχυμένη με αρκετή αστερόσκονη. Για επιλεγμένες ημερομηνίες του Αυγούστου (24,25,29 και 31/8) το Εθνικό Αστεροσκοπείο συνεχίζει τις βραδινές ξεναγήσεις του για να μας φέρει (λίγο) πιο κοντά στα άστρα.

Θησείου συνέχεια

 



Φυσικά το Αστεροσκοπείο και οι ξεναγήσεις του δεν είναι αποκλειστική αφορμή για να σουλατσάρετε στο Θησείο. Μπορείτε να οργανώσετε και έτερη εξόρμηση συνδυάζοντας ρομαντικές βόλτες υπό την επιβλητική παρουσία του Βράχου με σινεφίλ «τελείωμα». Μην πάει το μυαλό σας στο πονηρό, για θερινό σινεμαδάκι λέμε. Η Επταχάλκου με τα εντυπωσιακά νεοκλασικά της, τα σκαλάκια της Αμφικτύονος, και οι ανθισμένες αμυγδαλιές της Νηλέως είναι μερικά από τα «μυστικά» δρομάκια της γειτονιάς, γύρω από την κοσμοσυρροή της Αποστόλου Παύλου, που ενδείκνυνται για πιο ήρεμες βόλτες. Όσο για το «τελείωμα»; Ποπ κορν και νάτσος στο Σινέ Θησείο, ένα από τα παλαιότερα, ομορφότερα και πιο γραφικά θερινά σινεμαδάκια της πόλης.

Μπελ-έτσι γίνονται τα σωστά πικ νικ

Πάρνηθα, ένας δρυμός, μπόλικες αφορμές για βόλτα στη Φύση: Στην Πάρνηθα, στα παλιά ανάκτορα του Τατοΐου και στην λίμνη Μπελέτσι, η οποία κρυμμένη μέσα στις φυλλωσιές, δίνει περισσότερη αίσθηση εξοχής. Απαραίτητη ανάκτηση δυνάμεων, σούπερ παϊδάκια και σούπερ θέα στην ταβέρνα του Αγίου Μερκουρίου κοντά στο φυλάκιο της Βαρυμπόμπης. Λιγότερη θέα αλλά εξίσου έντονη αίσθηση εξοχής και παραδοσιακού τσιμπουσιού θα συναντήσετε και στον φημισμένο Λάμπρο στο Κατσιμίδι, όπου θα απολαύσετε σούπερ κοψίδια, κλασικά ορεκτικά και κρασάκι με 15-20€ το άτομο.

Κει που φυσά

 



Στα Βόρεια η θερμοκρασία πέφτει αισθητά, και η Κηφισιά είναι μια «βόρεια» κυρία που προσφέρεται για βόλτες με φόντο ψηλά πλατάνια, όμορφα καφέ και προσεγμένα άλση. Τα τελευταία είναι δύο, το ένα ακριβώς απέναντι από τον ηλεκτρικό με δικό του καφέ για σνακ και ροφήματα στον ίσκιο και το λευκό χαλικάκι, το άλλο στο Κεφαλάρι, μεγαλύτερο, με λίμνες, ίσκιο και αρκετά παγκάκια για άραγμα. Και εδώ παίζουν θερινά σινεμαδάκια – Χλόη, Μπομπονιέρα – αλλά και ωραία μέρη για φαγητό, όπως το La Pasteria για ζυμαρικά και pizza και τα Friday’s στην πλατεία Κεφαλαρίου για burger, σαλάτες, ζυμαρικά και tex mex γεύσεις.

Στη Ρεματιά

Λίγοι την γνωρίζουν – και ευτυχώς – γιατί η Ρεματιά του Χαλανδρίου είναι ένας μίνι πνεύμονας πρασίνου και ένα από τα ομορφότερα σημεία φυσικού κάλλους αρκετά κοντά στην Αθήνα. Ξεκινήστε την βόλτα σας με τα πόδια ή με ποδήλατο από την Κώστα Βάρναλη και περπατήστε κατά μήκος του ρέματος προς το Πολύδροσο για να λάβετε γενναίες δόσεις πρασίνου, δροσιάς και εξοχής. Αφού χορτάσετε περπάτημα, ώρα να χορτάσετε και ωραία μαγειρευτά στο Βραστό, την οικογενειακή ταβέρνα στην «πάνω» πλευρά της Ρεματιάς (25-30€/άτομο με κρασί)

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v