20 τέλεια πράγματα να κάνεις τον Αύγουστο στην Αθήνα

Όχι δεν «ξέμεινες εδώ». Είσαι εδώ, κι έχεις πολύ ωραία πράγματα να κάνεις. Σταμάτα να κατσουφιάζεις και ξεκίνα να διαβάζεις.
20 τέλεια πράγματα να κάνεις τον Αύγουστο στην Αθήνα

της Ηρώς Κουνάδη

Μην ακούς κανέναν. Ο Αύγουστος στην Αθήνα είναι υπέροχος, κυρίως γιατί μπορείς να πας σε ένα σωρό μαγικά μέρη που είναι δίπλα σου αλλά η κίνηση τους υπόλοιπους μήνες τα κάνει να μοιάζουν μακριά σου. Μένεις, ας πούμε, στον βορρά και μπορείς μέσα σε 20 λεπτάκια να στρωθείς στο γρασίδι του ΚΠΙΣΝ. Και τούμπαλιν: Αν μένεις στο νότο, η Πεντέλη που κανονικά είναι δυόμισι ώρες ταξίδι απέχει τώρα ένα 40λεπτο από την πόρτα σου. Και πάει λέγοντας.

Ιδού, λοιπόν, 20 υπέροχα πράγματα που μπορείς να κάνεις τον Αύγουστο στην Αθήνα.

Να απλώσεις πετσέτα κάτω από τα Πεύκα του Σχινιά. Εκεί που τελειώνει το δάσος του ξεκινούν τα ωραιότερα ίσως νερά της βόρειας Αττικής.

Να δεις μια ανάλαφρη κομεντί παρέα με τους τουρίστες στην Πλάκα, στο Σινέ Παρί.



Να στρωθείς για πικνίκ σε μια ταράτσα με θέα Ακρόπολη. Γίνεται, στο Foundry Hotel του Ψυρρή, που σου δίνουν και το καλαθάκι του πικνίκ έτοιμο γεμισμένο με κάθε λογής καλούδια (26€ για δύο άτομα).

Να δεις τον ήλιο να ανατέλλει μετά τις βραδινές σου βουτιές στο Καβούρι.

Να ακούσεις μουσικές κάτω από το φως της Πανσελήνου στο προαύλιο του Μουσείου της Ακρόπολης.

…Ή να πας, μαζί με όλη την Αθήνα, βράδυ στον Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, που θα είναι ανοιχτός ως τα Μεσάνυχτα την Πέμπτη 15 Αυγούστου.

Η παραλία κάτω από τον ναό (θα τη βρεις στους χάρτες ως Παραλία Σουνίου) είναι ιδανικά αμμουδερή για βραδινές βουτιές.



Να δεις δωρεάν θερινό σινεμά αραχτός στο γκαζόν του Ξέφωτου στο ΚΠΙΣΝ.

Να πιάσεις τραπεζάκι (ή πεζούλι) για απογευματινές μπύρες στην υπέροχα χειροποίητη, σκιερή αυλίτσα του Urban Garden στου Ψυρρή.

Να δεις τουλάχιστον ένα ηλιοβασίλεμα από τα πεζούλια μπροστά στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου, ψηλά πάνω στον Λυκαβηττό.

Να βουτήξεις στην πρώτη τεχνητή παραλία σε ταράτσα του πλανήτη, στην Πλατεία Μαβίλη.



Να περάσεις μια μέρα χαζεύοντας τα έργα τέχνης που στόλιζαν τα βιβλία της Ιστορίας στο Δημοτικό, στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Είναι πολύ πιο μαγικά από κοντά.

Να αράξεις με φίλους και περιπτερόμπυρες στα πεζούλια της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, στα σκαλάκια του Ηρωδείου, ή στην περαντζάδα της Αποστόλου Παύλου.

Να κάνεις ένα πικνίκ στη δροσιά του καταρράκτη της Πεντέλης. Και φεύγοντας να μαζέψεις, μαζί με τα δικά σου, ό,τι σκουπίδια βρεις εκεί.

Να κάνεις τουλάχιστον μία βουτιά από ψηλά στα Λιμανάκια.

Να περάσεις μια μέρα στη Λίμνη της Βουλιαγμένης.

Να χαζέψεις τα φώτα της πόλης να ανάβουν ένα-ένα, από την πιο κουλ ταράτσα του κέντρου, στον τελευταίο όροφο του hostel Athenstyle στο Μοναστηράκι.



Να πιάσεις τραπεζάκι για μεζεδάκια με ζωντανή μουσική χωρίς μικρόφωνα στο γλυκύτατο Μικράκι, στο μυστικό δρομάκι της Αρίωνος στου Ψυρρή.

Και να φας πάμφθηνα θαλασσινά στον Ατλαντικό, δίπλα του, που μεγάλωσε πρόσφατα για να βρίσκουμε πιο εύκολα τραπέζι.

Να γνωρίσεις και να αγαπήσεις το θερινό σινεμά της γειτονιάς σου. Ή να πάρεις το μετρό και να στηρίξεις τα θερινά άλλων γειτονιών.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v