Piazza: ”Κολωνακιώτικη” ιταλική γεύση που συμφέρει

”Απλή” και γευστική ιταλική κουζίνα, λιτή διακόσμηση, χαλαρή ατμόσφαιρα και πολύ ικανοποιητικές τιμές, δύο βήματα από την Πλατεία Κολωνακίου. Στο νεοαφιχθέν Piazza βρεθήκαμε ”κατά λάθος”, αλλά δεν το μετανιώσαμε καθόλου.
Piazza: ”Κολωνακιώτικη” ιταλική γεύση που συμφέρει

Δεν είχαμε σκοπό να πάμε στο Piazza, καθώς δεν είχαμε καν αντιληφθεί την ύπαρξή του. Η ώρα ήταν περίπου επτά το απόγευμα, όταν περνώντας από την Σπευσίππου στο Κολωνάκι η ”συνεσταλμένη” πρόσοψη του μαγαζιού μας τράβηξε την προσοχή.

Φάγαμε στο νέο αυτό ιταλικό από... σπόντα, αλλά δεν το μετανιώσαμε. Το φαγητό του Piazza, αν και κινείται σε ξεκάθαρα απλές φόρμες, είναι εξαιρετικά γευστικό. Ο κατάλογος είναι μικρός και (ίσως για αυτόν ακριβώς το λόγο) εξυπηρετείται θαυμάσια από τον σεφ Δημήτρη Πολίτη, που όπως και ο ιδιοκτήτης Δημήτρης Παπάς έχει στο βιογραφικό του τη συνεργασία με το Casa Di Pasta.

Το εσωτερικό θα μπορούσε να περιγραφεί ως λιτό και στιλάτο, αν και δεν πρέπει να τρέφει φιλοδοξίες αναγνώρισης της πρωτοτυπίας του. Ποιο είναι το πλεονέκτημα του Piazza. Ο λόγος τιμής- γεύσης που προσφέρει. Με περίπου 20-22 ευρώ το άτομο θα φάτε και θα πιείτε υπεραρκετά, αφού η τιμή όλων σχεδόν των πιάτων κινείται πέριξ των 10 ευρώ.

Η ατμόσφαιρα είναι χαλαρή και after... business, αφού το Piazza είναι ανοικτό από τις 6 το απόγευμα και οι περισσότεροι πελάτες του είναι εργαζόμενοι στα πέριξ, που εκείνη την ώρα έφυγαν από το γραφείο.

Ξεκάθαρα η έμφαση δίνεται στην pasta (σχεδόν όλα χειροποίητα, όπως μάθαμε) και την πίτσα. Εμείς δοκιμάσαμε ζυμαρικά με κιμά και σπανάκι, smooked πίτσα και γεμιστά μανιτάρια, καθώς και το ακριβότερο πιάτο του Piazza, τη Σπαλομπιζόλα (17 ευρώ). Για γλυκό θα προτείναμε την πανακόττα, χωρίς το τιραμισσού να θεωρείται επ’ ουδενί απογοητευτικό.

Η κάβα του είναι απλή και σχετικά αντιστοίχως οικονομική, αλλά θα σας συμβουλεύαμε να δώσετε μια ευκαιρία στο ”τίμιο” χύμα από τη Νεμέα.

Το Piazza δεν συστήνεται για επίσημα δείπνα ή για glamour βραδιές. Είναι όμως καλή γευστική επιλογή για όσους βρίσκονται στη γειτονιά και κουράστηκαν από το πλήθος και τις τιμές της Πλατείας.

Στα ”συν” η (προς το παρόν, τουλάχιστον) άνεση, που ίσως να οφείλεται και στο ότι είναι ανοικτό μόλις 20 ημέρες, αλλά και το ότι δεν ακούσαμε ιταλικά τραγούδια...

Γιώργος Σιταράς

Piazza, Σπευσίππου 30, Κολωνάκι τηλ. 210 7210628

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v