Πάμε μια βόλτα στη Βουλιαγμένη;

Η λίμνη, τα Λιμανάκια, το φαγητό, τα καφεδάκια και όλα όσα κάνουν τη Βουλιαγμένη την τέλεια, θαλασσινή γωνιά της Αθήνας.
Πάμε μια βόλτα στη Βουλιαγμένη;

της Ηρώς Κουνάδη

Πάμε μια βόλτα στη Βουλιαγμένη,
είναι η νύχτα ζεστή
κάπου υπάρχει μια καντίνα αραγμένη,
ίσως τη βρούμε ανοιχτή…

Μπορεί πολλά να έχουν αλλάξει από το 1978, εμείς όμως θα έχουμε πάντα τη φωνή του Λουκιανού να μας θυμίζει πως όταν η πόλη σου πέφτει στενή, υπάρχει πάντα η λύση της Βουλιαγμένης. Τι λες, πάμε μια βόλτα;

Εν αρχή ην η Λίμνη



Τοπίο μυστηριακό, τόσο που δεν είναι να αναρωτιέται κανείς πώς φορτώθηκε ένα σωρό θρύλους, νερά ιαματικά που δεν παγώνουν ποτέ (το μίνιμουμ που φτάνουν είναι οι 22 βαθμοί Κελσίου) σπηλιές που το βράδυ φωτίζονται μαγικά. Εδώ θα έρθεις από το πρωί –από τις 8.00 το πρωί αν είσαι πρωινός τύπος− για αναζωογονητικές βουτιές, ως αργά το βράδυ για φαγητό με θέα τους καθρεφτισμούς στα ακίνητα νερά της λίμνης, στο υπέροχο Nerô, τις εντυπώσεις μας από το οποίο μπορείς να διαβάσεις εδώ. Η είσοδος για μπάνιο στη λίμνη κοστίζει 12€ τις καθημερινές και 13€ τα Σαββατοκύριακα, ενώ τις βουτιές μας τις απολαμβάνουμε ως τη δύση του ήλιου.



Περισσότερα για τη λίμνη έχουμε εδώ - Λίμνη Βουλιαγμένης: Βουτιά στον θρύλο

Τα Λιμανάκια έχουν κάτι από τα παιδικά μας καλοκαίρια

…τότε που βουτάγαμε μόνο από μώλους και βράχια, γιατί ποιος χρειάζεται παραλίες και αμμουδιές, στις βουτιές είναι όλο το νόημα. Επίσης, τα Λιμανάκια έχουν ίσως την ωραιότερη απόχρωση νερών σε ολόκληρη την αθηναϊκή ριβιέρα, αυτό το απολαυστικό βαθυγάλαζο που κάνει τέλεια αντίθεση με το γήινο χρώμα των βράχων τους. Συν ένα από τα πιο κουλ beach bars της Αθήνας, που φέτος το καλοκαίρι φιλοξένησε και πολλά κεφάτα λάιβ εκτός από τα συνηθισμένα και ξακουστά πάρτι του.



Διαβάστε περισσότερα – Μια μέρα στα Λιμανάκια: Βουτιές στη Βουλιαγμένη

Πείνασα, τι έχει να φάμε;

Πέρα από το προαναφερθέν Nerô, που αξίζει οπωσδήποτε μια δοκιμή, εξαιρετικές προτάσεις για φαγητό είναι επίσης το Καστελόριζο στα Λιμανάκια της Βάρκιζας, το δημιουργικό μενού του οποίου μοσχοβολάει θάλασσα (δείτε το αναλυτικά εδώ), το Απέραντο Γαλάζιο που απλώνει τα τραπεζάκια του πάνω στην άμμο δίπλα στον Ναυτικό Όμιλο και μας σερβίρει φρέσκο ψαράκι και άλλες νοστιμιές της θάλασσας −και της στεριάς για τους αμετανόητους κρεατοφάγους− και το γλυκύτατο και οικονομικότατο Σαρδελάκι με Θέα. Για ιδιαίτερες περιστάσεις σημειώστε το Moorings στη Μαρίνα της Βουλιαγμένης, με την εκπληκτική του θέα και το fine dining μενού. Για σουβλάκι (γιατί τι είναι μια περιοχή χωρίς το σουβλάκι της;) εμπιστευόμαστε τον Ζάχο (Ερμού 1, τηλ: 21 0896 0352) ενώ για καφέ νωρίς και κοκτέιλ αργότερα λίγες διευθύνσεις μπορούν να συναγωνιστούν την θέα στη θάλασσα του Rumors.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v