Τα πιο ωραία τραπεζάκια έξω στο κέντρο

Κλασικά ταβερνάκια ή μοντέρνα μαγειρεία, εστιατόρια δημιουργικής κουζίνας και… παιχνιδιάρικης γαστρονομίας, βγάζουν τραπεζάκια έξω και μας χορταίνουν στο κέντρο.
Τα πιο ωραία τραπεζάκια έξω στο κέντρο
Μελίλωτος
Καλαμιώτου 19, τηλ: 21 0322 2458

Στον ολοζώντανο πεζόδρομο της Καλαμιώτου, ήταν το πρώτο μαγαζάκι που άνοιξε τον χορό της πιάτσας. Ο Μελίλωτος απλώνει εδώ και χρόνια τραπεζάκια στο πλακόστρωτο, και τα γεμίζει με μαγειρευτά και πιάτα δημιουργικής κουζίνας, αλλά πάντα με αγνά ελληνικά υλικά και αδυναμία στην παράδοση της τοπικής κουζίνας. Υπάρχει ένα σταθερό μενού, αλλά και λαχταριστά πιάτα ημέρας που εναλλάσσονται – μπορεί να πετύχετε από κολοκυθόπιτα και ρεβιθάδα μέχρι χοιρινό γιουβέτσι, κολιό με φάβα και καραμελωμένα κρεμμύδια, κοτόπουλο με σάλτσα πικραμύγδαλου και ξινόμηλο, ενώ υπάρχει και ξεχωριστό μενού υγιεινής κουζίνας, με επιλογές όπως φακές με κινόα, αβοκάντο και χαλούμι, πένες ολικής με τσίλι, ταχίνι και μυρωδικά, καπνιστό χέλι με λαζάνια ζέας κ.α. Υπολογίστε περί τα 15€ το άτομο με κρασί.

FeedΕλ
Κτενά 1, τηλ: 21 0321 0551

Στο πιο απρόσμενα όμορφο στενάκι του κέντρου, ανάμεσα στην Ερμού και την Ρόμβης, κρύβεται το bar restaurant «αστικής γαστρονομίας» όπου μπορείτε να δοκιμάσετε τις εμπνεύσεις του γνωστού (από το Master Chef) σεφ Λεωνίδα Κουτσόπουλου. Στα τραπεζάκια στο μίνι κατάφυτο «παρκάκι», προσγειώνονται ντολμαδάκια με καβούρι και λάιμ, μελιτζάνα με μοσχαρίσια ουρά, ριζότο κοτόπουλο φρικασέ, μελιτζανοσαλάτα με passion fruit και άλλα δημιουργικά και πεντανόστιμα, που μαζί με ένα καλοφτιαγμένο κοκτέιλ δε θα σας στοιχίσουν πάνω από 20-25€ το άτομο.

Έργον
Μητροπόλεως 26, τηλ: 2103315547

Μια ανάσα από το Σύνταγμα και τη Μητρόπολη, το Έργον απλώνει τραπέζια στο άνετο πεζοδρόμιο και μας καλεί σε «γιορτή» ελληνικής κουζίνας και πρώτων υλών από όλη την Ελλάδα. Εδώ δοκιμάζουμε κριθαράκι με θαλασσινά και κάπαρη Σαντορίνης, πίτουρα Αραβησσού με ραγού μοσχαρίσιου και χοιρινού κρέατος, μοσχαρίσιο burger με προσούτο Ευρυτανίας και Μετσοβόνε, σουτζουκάκια Θεσσαλονίκης, μπουγιουρντί με φέτα Μυτιλήνης και κεφαλοτύρι Ίου, και συνδυάζουμε με ελληνικό κρασί, υπολογίζοντας περί τα 15-20€ το άτομο.

Bread and Roses
Πανεπιστημίου 64, τηλ: 2103802898

Ξεκίνησε σαν τίμιο μαγειρείο για όσους έψαχναν καλό και οικονομικό μαγειρευτό για το lunch break κοντά στην Ομόνοια, αλλά έχει εξελιχθεί σε αγαπημένη σπιτική γωνιά της περιοχής, με τραπεζάκια πλέον και στην όμορφη ταρατσούλα του. Το Bread and Roses μας χορταίνει σούπερ φθηνά, με ένα κυρίως πιάτο, το συνοδευτικό του και σαλάτα στα 6,80€ και επιλογές φαγητών που αλλάζουν καθημερινά. Τη μέρα που γράφονται αυτές οι γραμμές για παράδειγμα, πετύχαμε στο μενού πανσετάκια με μέλι, σόγια, τζίντζερ και σουσάμι, κοτόπουλο στη λαδόκολλα, μπακαλιάρο με κρούστα μουστάρδας, ρεβύθια φουρνιστά με κρεμοτύρι και δεντρολίβανο, πράσινη σαλάτα με ρόδι, φατούς, σούπα κουνουπίδι-κάρυ και φασολάκια με φινόκιο και πιπεριές. Μαζί με γλυκάκι και μπύρα, ο λογαριασμός κυμαίνεται στα 10€.

Το Στέκι του Ηλία
Επταχάλκου 5, τηλ: 2103458052 και Θεσσαλονίκης 7, τηλ: 2103422407, Θησείο

Σε δύο γειτονικούς πεζοδρόμους του Θησείου απλώνει τραπέζια ο Ηλίας, κάτω από τα δέντρα σε απόλυτα ανοιξιάτικο σκηνικό παλιάς Αθήνας. Διαλέγουμε ένα από τα δύο στέκια και απολαμβάνουμε εξαιρετικά αρνίσια παϊδάκια, χορταστικά μπιφτέκια, κλασικά πιάτα της ώρας και ελληνικούς μεζέδες από το μενού των ορεκτικών. Μαζί με κρασί ή μπύρα υπολογίστε περί τα 15-17€ το άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v