Τα καλύτερα sushi της Αθήνας σε τραπεζάκια έξω

Δοκιμάζουμε το χιτ της ιαπωνικής κουζίνας σε κάθε πιθανή και απίθανη παραλλαγή, πιάνοντας θέση σε sushi bars με τραπεζάκια έξω.
Τα καλύτερα sushi της Αθήνας σε τραπεζάκια έξω

Γιατί όπως και κάθετι την άνοιξη, έτσι και το sushi θέλει τη λιακάδα του.

Sakana
Xαρίλαου Τρικούπη 146 & Στροφυλίου, Ν. Ερυθραία, τηλ: 210 6200017



Μικρός και μίνιμαλ χώρος στην «πιάτσα» της Νέας Ερυθραίας, το Sakana βγάζει τραπεζάκια έξω για να σερβίρει το εξαιρετικό και value for money sushi του, σε κάθε πιθανό συνδυασμό. Ξεκίνημα με μια δροσερή σαλάτα με sashimi σολωμού και βουρ στα… κυρίως με εξαιρετικά Tempura Shrimp Roll με γαρίδα με αυγά χελιδονόψαρου, Crispy Alaska Roll με σολομό και Korean chilli mayo, Tiger Roll με γαρίδα, σολωμό και τόνο σε γευστικότατο συνδυασμό. Για τους φαν του τηγανιτού sushi, οι επιλογές είναι εξίσου «δυνατές». Ο λογαριασμός κυμαίνεται στα 20-25€/ άτομο με ποτήρι κρασί.

Hokyo
Φανερωμένης 8, Χολαργός, τηλ. 2106512777



Sushi στην πλατεία, πάνω σε τραπεζάκια σε ξύλινο ντεκ σερβίρει η νέα άφιξη ιαπωνικής κουζίνας στον Χολαργό. Το Hokyo φέρνει το… Τόκυο στην πλατεία Φανερωμένης μέσα από maki sushi και nigiri σε ενδιαφέροντες συνδυασμούς: Citrus Salmon Sushi με σολομό, φυστίκι Αιγίνης, lime και καρότο, Salmon Flambe με γαρίδα tartar, αγγούρι, hokyo mayo και σολομό flambé και Spicy Tuna με τόνο, μαύρο σουσάμι και αγγουράκι. Ενδιαφέρουσες και οι σαλάτες του, ιδιαίτερα αυτή με τους σπόρους chia και το μαριναρισμένο κοτόπουλο, όπως επίσης και οι επιλογές του σε noodles. Για ένα γεύμα με sushi και σαλάτα, συνοδεία κρασιού, ο λογαριασμός θα έρθει στα 25€/ άτομο.

Shisan Sushi Bar
Καλαμιώτου 25, Πλατεία Αγ. Ειρήνης, τηλ: 2103231230



Το αδερφάκι του Χολαργιώτικου sushi bar βρίσκεται στην πιο χιπ πλατεία του Κέντρου και βγάζει τραπεζάκια στον πάντα πολυσύχναστο πεζόδρομο της Καλαμιώτου. Πιάνουμε θέση σε αυτά και παραγγέλνουμε τα… signature πιάτα του, όπως το ομώνυμο Shishan Roll Califorνια με σουρίμι, αβοκάντο και αυγά χελιδονόψαρου, το Volcano με τηγανιτή γαρίδα, καυτερή σάλτσα και αυγά χελιδονόψαρου, το Dragon με χέλι, αβοκάντο και eel sauce και μια ωραιότατο ταρτάρ με τρυφερά φιλετάκια τόνου για συνοδεία. Σημειώστε πώς κάθε Κυριακή από τις 14:00 έως τις 18:00 με 18€/άτομο τρώτε απεριόριστο Sushi. Για ένα κανονικό γεύμα υπολογίστε περί τα 15-20€ με κρασί.

Hachiko Sushi Tales & Cocktails
Λεωφ. Κηφισίας 304, Νέο Ψυχικό, τηλ: 2114112211



Με μίνιμαλ διακόσμηση σε μαύρες και λευκές αποχρώσεις και μια όμορφη στεγασμένη αυλή η οποία «ανοίγει» τους ανοιξιάτικους μήνες, το sushi bar του Ψυχικού σερβίρει ιαπωνικές γεύσεις, μεταξύ των οποίων και sushi σε νοστιμότατες signature παραλλαγές. Έτσι εδώ πλην των κλασσικών rolls, sashimi και nigiri, δοκιμάζουμε baked BBQ salmon signature roll με ρολό καβούρι, αβοκάντο, αγγούρι και σολωμό ψημένο σε BBQ sauce, Spicy quinoa roll με tempura uramaki με κινόα, πικάντικη καβουρόψιχα, φράουλα και ροζ πιπέρι και το New Style rainbow roll, με καψαλισμένο λαβράκι, σολωμό, τόνο, καβουρόψυχα, αβοκάντο, spicy mayo και BBQ sauce. Συνοδεία δροσερών κοκτέιλ από τη μπάρα του, υπολογίστε περί τα 30€/ άτομο.

Poké
Πετράκη 7, Σύνταγμα, τηλ. 6937000078



Διαβάζεται ποκέ και όχι πόουκ, και υπόσχεται να μας μάθει τι εστί χαβανέζικο σούσι. Εδώ παραγγέλνετε μικρό ή μεγάλο μπολάκι, που έχει βάση το ρύζι, και… κορυφή σολομό, μαγιάτικο, γαρίδες ή χταπόδι. Δοκιμάστε, για παράδειγμα, το Honolua με γαρίδες, ανανά, δυόσμο, soy sesame sauce, και wasabi ή chili mayo ή το Waimea, με μαγιάτικο, αβοκάντο, μάνγκο, red chili, κόλιανδρο και soy sesame sauce. Συνοδεύουμε με ρουμάδα, που είναι ρούμι με σπιτική λεμονάδα. Οι τιμές ξεκινούν από 5€ για τα μικρά μπολ και φτάνουν στα 8-10€ για τα μεγάλα.

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v